Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Pelko tulee pimeästä 2014-04-06 13:52:49 Alapo80
Arvosana 
 
5.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 06, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi J-K!

Todella mukaansatempaava aloitus! Todella hyvää tekstiä, eikä mikään keskeytä jännitystä hetkeksikään! Vaikuttavaa! Todella kannustan Sinua jatkamaan!

Hieman ylimääräistä täytettä tekstiin on paikoin livahtanut. Kohta jossa kuvailit sumua kyntöpellon yllä. Käytit sano jo hieman noustessa. Mielestäni kuvaus on hyvä, ja riittävä olisi ollut sumun noustessa. Eli sano asiat yksinkertaisesti ja siten, että turhat täytesanat jäävät pois.
Sama kuin ääni, joka ei kuulunut kyseiseen kappaleeseen. Ääni joka ei kuulunut kappaleeseen.

Ennen ja - sanaa kuuluu olla pilkku, jos sana erottaa lauseet toisistaan. ...mies laski kitaransa maahan, ja otti muutaman...
Näitä puuttuu novellista paljon.

Mieti miten kuvailet tilanteita. Kirjoitat todella hyvin, ja joissain kohdin tunnut hyväksyvän liian helposti ensimmäisen tavan kirjoittaa, joka on tullut mieleen. Esimerkiksi vastaan tuli vanha aitta. Ei vanha aitta voi tulla vastaan. Ajatukseni olisi, nainen saapui vanhan aitan luo tai nainen löysi vanhan aitan.
Muutamassa kohdin on samanlaista kankeutta, vältä sitä :)

Huolimatta antamastani palautteesta, on tekstisi todella erinomaista, ja ainakin minut sait sidottua tarinaasi todella kiinteästi, ja juuri siitä kirjoittamisessa on kyse, lukijan vangitsemisesta!

Mahtavaa työtä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
J-K
April 11, 2014
Report this comment
Kiitos. Viimeksi kirjoitin n. 10 -vuotta sitten, niin ei sana ole vielä ihan "hallussa".
Tosin sama ongelma oli jo peruskoulussakin. Pitkään tankattiin kielioppia, kunnes opettaja lopulta totesi vähän tyylillä, että palkkaa oikolukija jos meinaat julkaistavaa kirjoittaa :D

Kirjoittaessa oikeastaan "näen" mielessäni tapahtumat ja kirjoitan sen, mitä näen. Siitä tulee siis ilmeisesti se, että hyväksyn liian helposti sen ensimmäisen version, mitä olen kirjoittanut.
Tässäkin jutussa ikäänkuin kuljen itse siellä metsässä ja koen tiiviin, jännittyneen tunnelman ja koitan raportoida sitä paperille sitä mukaan, kun mielikuvitus tuottaa lisää mielikuvia (aikamoinen paskahalvaus taattu, jos kesken jännittyneimmän tunnelman esim. kissa onnistuu pudottamaan jotain lattialle).
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS