Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Betoniprofeetta, osat III ja IV 2015-04-10 08:44:17 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 10, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Heippa taas Bradley!

Tarina etenee jälleen mukavasti, ja kenties pitkiin aikoihin tunteita herättävintä pohdinnan aihetta löytyy kolmannen kappaleen loppupuolelta! :D

Tätä tarkoitin ensimmäisessä palautteessa sillä, että kun lataa monta, niin tietyt virheet seuraavat mukana.
Otan nyt kantaa tuohon aloitukseen.
"Kahden päivän kuluttua pääsen ulkoilemaan. Minut haetaan sellistä, ja viedään noin viidentoista muun vangin kanssa jonkinlaiseen ulkoilutilaan. Se on jonkinlainen karu betonimonttu, jonka pohjalla vangit kävelevät ympyrää. Montun kattona toimii rautainen kehikko, jonka päällä kävelee aseistettuja vartijoita.".
Eli kirjoita yksinkertaisesti ja tiiviisti. Vältä toistoa ja turhan kirjoittamista. Ajatukseni:
"Kahden päivän kuluttua minut haetaan sellistä, ja viedään noin viidentoista muun vangin kanssa ulkoilemaan karuun betonimonttuun, jonka kattona toimii rautainen kehikko. Aseistetut vartijat valvovat kehikon päällä.".

Millä kielellä vangit muuten keskustelevat? Olen miettinyt sitä tässä kovasti.

Nyt dialogi on uskottavampaa ja parempaa, kuin edellisessä osassa! Hyvä! Selvästikin vankien välinen keskustelu oli luontevampi rakentaa, kuin vartijoiden ja poliisin.

Minkälainen on eräänlainen sisäpiha, ja miten se eroaa normaalista sisäpihasta? Tai miten jonkinlainen halli eroaa normaalista hallista?

Hieman tuohon jonkinlainen juttuun liittyen.
"Tuomari puhuu jotain alkusanoja.".
Mitä ovat alkusanat? Mielestäni tässä voisi olla jotenkin seuraavasti.
"Tuomari puhuu. Hän kertoo vankien asemasta ja oikeuksista, mutta erityisesti mies painottaa vankien velvollisuuksia ja sitä, kuinka kaikki ne, jotka ovat syyttömiä, tullaan vapauttamaan kaikista syytteistä.".
Eli vaikka kehotankin välttämään turhaa, niin tuomari tulee tuomitsemaan päähenkilön, jolloin on todella tärkeää juonen ja maailman ymmärtämisen tähden tietää, mitä alkusanat pitää sisällään.

Vältä numeroita kaunokirjallisuudessa. 23 tuntia on kaksikymmentäkolme tuntia.

Jännittävää pohdintaa yhteiskunnan järjestelmistä. Yksityistäminen ja oikeudet. Pohdinnassa on pointti, ja erityisesti silmään pisti se, että tässä pohdinnassa mietitään myös varastamista "tarpeeseen", joka johtaa pohdintaa hyväksyttävän varastamisen suuntaan ja siihen, että mikä on yhteiskunnan vastuu tarjota lämmin paikka kodittomille. Nämä ovat huikeita keskustelunaiheita, joihin varmasti jokaisella löytyy mielipide. Otat aika radikaalit ääripäät suuntaviivoiksi, mutta se ei haittaa! Hyvää työtä!!! Syy, seuraus ja väärä aika, väärä paikka! :D Mieletöntä!

Näennäisesti kevyen tarinan taustalla on vahvaa pohdintaa yhteiskunnasta ja arvoista. Onnistut herättämään ajatuksia ja tunteita! Kiitos siitä! Harmittaa hieman, että kielellisesti samat virheet seuraavat, mutta se on suhteellisen pieni vika silloin, kun juoni tempaa lukijan ajatukset mukaansa.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS