Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Mies kuvastimessa 2013-08-18 21:48:54 Alapo80
Arvosana 
 
4.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 18, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei Luinwen!

Olen itse melkoisen ummikko Liisa Ihmemaassa - aiheen kanssa. Onnistut kuitenkin nopeasti ja selkeästi avaamaan avainhenkilöt lukijalle, jolloin minullekin avautui hahmoista selkeämpi kuva! Hyvä!

Kirjoituksestasi oli melko vaikea löytää suurta huomautettavaa, ja kenties silmiinpistävin seikka oli tietynlaiset täytesanat lauseissa. Niitä ei ollut montaa, kuitenkin alla pari esimerkkiä.

Kirjoitat: "Tässä kohdassa sydäntäni viilsi.".
Mietin pitkään miksi olet kirjoittanut "Tässä kohdassa...". Mielestäni pelkkä "Sydäntäni viilsi" olisi riittänyt. Koetan perustella. Henkilö on uppoutunut ajatuksiinsa juuri sillä hetkellä, ja siinä kohdassa, missä oli. Kun sydäntä viilsi, se tapahtui siinä samassa paikassa ja ajassa.
Ei ole iso juttu, mutta ajattelin silti nostaa sen pöydälle.

Toinen esimerkki. Kirjoitat: "Raahasin nojatuolin lähemmäs takkaa ja sitten kiipesin sen päälle,...".
Tuo "sitten" - sana on mielestäni tarpeeton. Pohdin että jos henkilö raahaa tuolia, hän ei voi kiivetä sen päälle samalla. Ja kun raahaus on tapahtunut, ja sen päälle kiivetään, se tapahtuu sitten, kun raahaus on lopetettu. Eli monesti huomaan itsekin selittäväni lukijalle täysin itsestäänselvyyksiä, ja niitä mielestäni kirjoittajan tulee välttää. Pitäisi kertoa paljon kirjoittamalla vähän.

Muuten täytyy sanoa että pohjustus seikkailulle oli mainio ja tuntui järkevältä :D
Hyvää työtä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS