Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Hearem, luku 2 2015-01-04 20:06:46 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    January 04, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka



Kirjoitat, että joudun pakottamaan ilman ulos jne. Tuo olisi hyvä pelkästään niin, että pakotan ilman ulos. Eli turhat joudun jne sanat kannattaa jättää pois. Eli jos se toimii ilman, älä kirjoita sitä :)

Paljon käytät enteriä, jopa liikaa. Taisin tästä jo edelliseenkin laittaa, että ei välttämättä tarvitse yksi vuorosana omaa riviä, jonka yllä ja alla on tyhjää. Ne voi kirjoitta yhdelläkin enterillä.

Jos kirjoitat, että joku ei ole siellä, missä pitäisi, niin missä pitäisi olla? En ainakaan huomannut, että olisit kertonut mitä päähenkilö haluaisi tehdä, tai mihin pyrkii. Ehkä voisit kirjoittaa, että hänestä tuntui, että hän oli aina heidän kanssaan, eikä kyntämässä peltoa, kuten pitäisi. Pellon kyntöminen siis tuli vain ensimmäisenä mieleen :)

Mieti miten haluat sanoa jonkin asian. Kirjoitat, kuinka miehen kasvot kääntyvät hitaasti minuun. Onko ajatus se, että kasvot kääntyvät, vai se, että mies katsoo? Mielestäni esimerkiksi, kun lähestyin miestä, hän katsoi minuun, olisi parempi, sillä onko pään kääntyminen aiheellinen kuvata, vai antaa lukijan itse luoda mielikuva?

Pidän todella dialogista! Se on hyvää ja varteenotettavaa! Kuitenkin juonen kuljettajana se on hidasta. Voisi kuvitella lukevansa kirjaa, jolloin on aikaa temuta "joutavuuksilla". Erityisesti ennen kotiinmenoa, odotustilassa käyty dialogi tuntui pitkältä, eikä koko kohtaus mielestäni kuljettanut juonta juuri eteenpäin.
Vähän sama kuin Emman ja miehen dialogi, jossa kuitenkin luonteiden käsittely tekee juonen kuljettamisen yhdentekeväksi. Tuo dialogi oli todella mukaansatempaavaa ja taidokasta! Hyvä!

Jos miettii paljonko tarina eteni tässä osassa, niin ei juurikaan, mutta kenties sillä ei ole väliä. Toivoisin seuraavasta osasta hieman toiminnallisempaa. Eli juonta vain rohkeammin eteenpäin.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
Alapo80
January 05, 2015
Report this comment
Vitsit! Unohdin tuon alun kirjoittaa!

Eli Moikka Katriina! :)

Osaat kirjoittaa todella hyvin! Teksti on ymmärrettävää ja helppolukuista! Hyvää työtä! Satsaa kuitenkin turhan välttelyyn ja keskity siihen, mikä vie juonta eteenpäin. Esimerkiksi poikuudenmenetys veto vei paljon aikaa, mutta jäi tässä osassa tyhjän päälle peilattuna siihen, montako riviä itse asia ja sen pohjustus vei.

Kiitos! :)
In reply to an earlier comment
Katriina
January 05, 2015
Report this comment
Kiitos taas kerran! Lupaan panostaa mainitsemiisi asioihin tiukalla harkinnalla ja miettimisellä!
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS