Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Hearem 2015-01-03 22:51:37 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    January 04, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Katriina!

Alun pohjustus on hyvä! Kirjoitat yksinkertaisesti ja selkeästi. Tiettyjä nimiä, paikkoja ja käsitteitä on vaikea omaksua, sillä asiaa tulee nopeasti ja paljon. Muista toistaa ja korostaa tärkeimpiä asioita, nimiä ja paikkoja!

Kirjoitat preesensissä, eli jokin asia tapahtuu juuri parhaillaan. Sen tyylin koossa pitäminen on paikoin hankalaa. Siksi itse suosin imperfektiä, jolloin jokin on juuri tapahtunut. Hän katsoo ikkunasta vs hän katsoi ikkunasta. Ei iso ero, mutta kuitenkin valtava ja välillä preesensissä syntyy kankeuksia.
Esimerkkinä kankeudesta tuo marssiessaan äänettömin askelin läpi kirkailla lampuilla valaistuja betonikäytäviä pitkin, koko Centrum nukkuu...".
Eli tuossa on väärinkäsitys. Imperfektissä tapa ja sanoma voisi olla seuraava: "Centrumin nukkuessa, hän marssi läpi kirkkaiden lamppujen valaisemien betonikäytävien, joissa vartijat tervehtivät häntä.".
Eli tuossa jää kuva, että centrum nukkuu marssiessaan. Tällaisten kanssa täytyy olla tarkkana jos kirjoittaa niin, että asiat tapahtuvat juuri.

Älä tirhaan jaa ajatuksia o ille riveilleen. Tuollaisen sekavan (hyvällä tavalla) ajatusvirran voi kirjoitraa kaunokirjalliskerronnallisesti myös yhteen kappaleeseen, ja silti se toimii.

Osaat kirjoittaa, ja Sinulla juoni ja tapahtumien ympäristö kirkkaana selvillä! Erinomaisen hyvää työtä! Hyvät hahmot ja hyvää luonteiden kuvailua!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Katriina
January 05, 2015
Report this comment
Ei, kiitos sinulle! Olen itsekin huomannut ongelman imperfektin ja preesensin välillä, mutta tahtoisin jatkaa näin. Tarina ei olisi sama jos vaihtaisin aikamuodon keskenkaiken. Ja aloituskappale, voin luvata että teen siihen vielä muutoksia!
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS