Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Vaaleanpunainen norsu
QR-Code dieser Seite

Vaaleanpunainen norsu


Mies nosti kolmijalkaisen jalustan olohuoneensa ikkunan eteen, lukitsi kaukoputken siihen ja poisti linssinsuojukset. Jupiteri oli kirkaimmillaan kahdeksaan vuoteen ja näytti 100 kertaisena lumoavalta. Miehen harmikseen, paksu pilvirintama valui syystuulen mukana ja peitti hetkessä koko taivaan. Hän laski putkea alas, jolloin näkymä avautui vastarannalle ja sen takana oleville kerrostaloille, länsipuistolle, sekä keskustan kävelykadun eteläpäähän. Hän tarkensi suurennusta ja yllättyi, kuinka tarkasti ranta näkyi. Hetken hän seurasi lenkkeilijöitä, jotka juoksivat rantahiekalla paljain jaloin, sekä nuorisoa, jotka viettivät perjantai-iltaa laiturilla, olutta juoden ja musiikkia kuunnellen.

Laiturista hiukan oikealle oli rannan parkkipaikka, jossa oli parkissa tuliterä 700-sarjan BMW. Auton nokka oli kohti miestä, ja katuvalojen valossa hän näki autossa istuvan henkilön hyvin. Ratin takana istui kalju ja parrakas mies, jonka kotkannenästä ei voinu erehtyä. Katos katos, herra isoherrahan se siinä, mies ajatteli. Kuski oli kaupunginjohtaja Markku Keränen. 60-vuotias ukkomies ja kolmen lapsen isä. Mitäköhän sinä siellä istut, mies tuumi ja oli jo aikeissa siirtää putken sivuun, kun nuoren naisen vaaleahiuksinen pää nousi yllättäen ratin takaa.

"Mitä hittoa? Ootko Markku huorissa siellä?" Mies ajatteli ääneen.

Hän seurasi, kuinka nainen suoristautui, pyyhki huulensa ja ehosti meikkiään, käyttäen apunaan pientä käsipeiliä, jonka taustapuolta koristi vaaleanpunainen norsu. Tämän jälkeen nainen näytti pyytävän rahaa. Kaupunginjohtaja kaivoi kuvettaan ja antoi naiselle tukon seteleitä. Tunnelma näytti olevan kireä, kun he juttelivat vielä hetken, ennen kuin etuvalot syttyivät ja auto kurvasi parkkipaikalta rantaväylän rampille ja siitä näkymättömiin. Tästä kun olisin saanut kuvat, mies ajatteli.

Sunnuntaiaamuna mies oli hörpätä aamukahvinsa väärään kurkkuun, kun aamun lehdessä oli uutinen metsästä löytyneestä nuoren naisen ruumiista. Ruumis oli haudattu käsilaukkuineen vanhan teollisuustien varteen. Naisen kasvot oli hakattu tunnistamattomaksi ja poliisi pyysi nyt lukijoilta apua naisen henkilöllisyyden selvittämiseksi. Pituutta naisella oli ollut 164cm ja painoa noin 62 kiloa. Lisäksi lehdessä oli kuva naisen käsilaukusta ja sen sisältä löytyneestä käsipeilistä, jonka taustapuolta koristi vaaleanpunainen norsu.

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS