Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut aiheena kuolema: Kaislavene
QR-Code dieser Seite

aiheena kuolema: Kaislavene Hot

Elisa juoksee merenrantaa kohti paikkaan, jossa kallio alkaa viettää alaspäin. Kuulas syysaurinko ei enää lämmitä sen pintaa, vaan kylmää kiveä syleilee nyt kipakka pohjoistuuli. Kesän vihreästä kaislikosta on jäljellä enää satunnaisia, paleltuneita varsia, jotka horjuvat kolean viiman matkatessa aallokosta mantereelle. Elisa on tullut hyvästelemään enkelin.

Hän katkaisee kaislasta yksinäisen, värittömän lehden ja alkaa taitella sitä pienin kohmeisin sormin kuten pikkuveli opetti. Kuuran peittämä lehti napsuu ja katkeilee. Elisaa palelee ja hänen hengityksensä höyryää talvesta hyräilevän tuulen tuoksussa. Punainen kiharapilvi tanssii villinä pisamaisten kasvojen poikki ja yksittäiset hiussuortuvat jäävät kiinni rohtuneisiin huuliin, kunnes ilmavirta taas tarttuu niihin ja kuontalo jatkaa leikkiään.

Kuivuneesta kaislasta on syntynyt vene. Elisa laskee sen varovasti veteen. Rantaviiva on ohuen jään verhoama, harsomaista lasia. Kaislavene jää sulaveden pintaan huojumaan.

Elisa ei ole yksin. Kalpea enkelipoika seisoo rantatörmällä ja katsoo tyttöä taivaansinisin silmin. Hän ei hievahdakaan, vaikka tuuli riepottelee hiekanväristä, kulunutta neulepaitaa. Pojan paljaat jalkaterät peittyvät aavemaisesti maanpinnasta nousevaan aamu-usvaan. Hän ei taaskaan puhu.

Kaislavene vaappuu hiljaa vedessä. Elisa istuu kippurassa hyisellä kalloilla ja katsoo vuoroin enkeliä, vuoroin venettä. Poika lähestyy pikkutyttöä ja istuutuu tämän viereen. Yhdessä he kuuntelevat merituulen ääretöntä huminaa. Elisan silmät painuvat hiljaa kiinni ja samettiposkille vierähtää kaksi kaipuun kyyneltä. Ne matkaavat asteittain alaspäin kadoten lopulta raidallisen villahuivin syövereihin.

Kun Elisa nostaa jälleen katseensa, on enkelilapsi poissa. Jälkiä jättämättä hän on hävinnyt sumuvuorten siimekseen. Elisa tähyilee joka suuntaan etsien katseellaan merkkiä pojasta. Ei hän tule takaisin. "Hyvästi, pikkuveli," Elisa kuiskaa tyhjyyteen ja kääntää viimeisen kerran selkänsä lempipaikalleen. Hän ei huomaa, että rantaveteen jää kellumaan kaksi haurasta kaislavenettä.

Ylläpidon palaute

 
aiheena kuolema: Kaislavene 2017-04-10 18:42:52 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 10, 2017
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Hanna!

Pidin tästä kovasti! Alun tunnelma ja miljöön kuvailu murtuvine korsineen oli erinomaista! Kirjoitat hyvin, eikä huomautettavaa juuri ollut, joten poiminkin vain yhden :)

"Hän ei taaskaan puhu.".
Koska muulloin oli puhumatta? Riittäisikö vain "Hän ei puhu."?

Loppu oli kenties hieman ennalta-arvattava, ja se latisti pikkuisen tunnelmaa. Kenties olisit voinut tuoda hieman muistoja menneestä, yhteisistä hetkistä ja erityisesti pikkuveljen kuolemasta esille. Silloin tuo ennalta-arvattavuus ei olisi ainakaan minua haitannut niin paljoa.

No yhtä kaikki. Kaunis, tunnelmallinen ja hyvin kirjoitettu!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
aiheena kuolema: Kaislavene 2017-05-12 21:28:17 Veijaritarina
Arvosana 
 
3.0
Veijaritarina Arvostellut: Veijaritarina    May 12, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ei ole antaa järin rakennuspalikoita. Genrenä niin itseä kiinnosta tällaiset, mutta suht eheää tekstiä. Erikoisen heikkoja kohtia en löytänyt, mutten mitään meheviäkään. Keep going!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
aiheena kuolema: Kaislavene 2017-04-08 08:22:32 boxo
Arvosana 
 
4.5
boxo Arvostellut: boxo    April 08, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Upeaa tekstiä Hanna,juuri sopivasti ujutettu tarinan mukaan kuvailua paikasta
ja kylmyydestä ja tunteista. Ainoa, ja todellakin ainoa kohta joka ihan hiukan jäi vaivaamaan oli tuo "hän ei taaskaan puhu". Se jotenkin ei sovi tuohon kun ei ole aiemmin kerrottu heidän tapaamisesta ja pojan puhumattomuudesta.Mutta muuten tosi kauniin surumielinen tarina.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS