Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Vanha mies
QR-Code dieser Seite

Vanha mies Hot

Katselen lapsieni leikkivän puistossa, naurua, mekastusta ja itkuakin. Muistan nuo uurteiset, elämää nähneet kasvot. Ne olivat erään vanhan miehen kasvot, joka usein istui puiston penkillä ja katseli lasten leikkejä.
Hänkin usein nauroi, katsellessaan noita leikkiviä lapsia, joskus näin pyyhkäisevän kyyneleenkin. Muistiko oman lapsuuden, kuinka itki suruaan ja nauroi, ehkä hassua nalleaan, en sitä tiennyt.
Istuin kerran hänen viereensä ja siitä hetkestä alkoi ystävyytemme, jonka merkitystä en silloin ymmärtänyt. Hän kertoi satoja viisaita tarinoita, joita itkin ja joita nauroin. Tietäen, ettei aikaa mennyttä, voi koskaan saada takaisin, hän jakoi rakkaimmat muistonsa minulle.
Hän oli oppinut arvostamaan noita muistoja, elämän iloista ja suruista. Olisinpa ollut hänen vierellään, kun hän viimein sai nukahtaa, ilon kyynel silmäkulmassa ja unohtaa kaiken tuskan ja kivun. Nukahtaa mukanaan tuo kuva, lapsista, leikkivistä, itkevistä ja nauravista.
On vain hiljainen hiljaisuus. Katson lintua, joka lentää kohti taivasta ja näen tuon hymyilevän vanhuksen. Hän antoi minulle jotain, jonka merkityksen nyt ymmärrän, sen kätken sydämeeni odottamaan.
Aikaa, jolloin joku tarvitsee sitä, enemmän kuin minä.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Vanha mies 2017-04-06 00:14:48 boxo
Arvosana 
 
2.5
boxo Arvostellut: boxo    April 06, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Melankolinen lyhyt juttu..en oikein päässyt kiinni juoneen. Ihan hyvin kuvailtua tarinaa mutta se jokin jäi puuttumaan..ehkä vanhan miehen menneisyyttä tai jotain olisi voinut enemmän kuvailla ? Tuli tuntuma että oli vähän liikaa pilkutettu lauseita..en ole ihan varma kun en ole itsekkään mikään äidinkielen tuntija.Mutta tuo kohta :"Nukahtaa mukanaan tuo kuva(pilkku)lapsista(pilkku)leikkivistä(pilkku) itkevistä" se ei oikein tunnu oikealta ? Myös siinä hiukan ylempänä lause " ettei aikaa mennyttä(pilkku)voi koskaan saada takaisin.Olisko tuo pilkku tuossa ihan turhaa??Toivottavasti joku muukin kommentoi niin tietäisin olenko aivan väärässä! On sinulla tässä jokin idea, mutta jää hiukan pintapuoliseksi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS