Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Valehtelija
QR-Code dieser Seite

Valehtelija Hot

Katsoin pimeyttä suoraan silmiin kun en voinut muuallekaan katsoa. Valokaan ei enää löytänyt luokseni. Olin vajonnut liian alas. En ikinä yrittänyt kaivaa itseäni alaspäin, mutta maa vain hävisi altani kuin taika iskusta. Tuntui kuin olisin ollut Liisa ihmemaassa, pudonneena kaniin koloon. Tässä huoneessa ei vain ollut ovea ulos, ja en seurannut ketään tänne, enemmänkin katosin enemmän ihmisten lähdettyä.
Silmäni säpsähtivät auki jo pitkästä unesta. Katsoin itseäni makaamassa tummansinisissä lakanoissa. Toin käteni silmieni eteen, ja kiljuin. Käteni oli kuin mustalla tussilla väritetyn huonosti piirretyn ihmisen. Pujahdin ulos lakanoista peilin luokse. Näkyni ei ollut edellistä parempi. Näin samalla tavalla hutiloidusti väritetyn melkein tikku ukkoa muistuttavan eliön. Äkkiä jalkani pettivät altani, ja kuulin korpin äänen. Se lennähti käteni päälle haavoittaen sitä kivullisesti mustilla kynsillään. Silmäni vaipuivat taas samanlaiseen uneen.
Olin putoamassa mustassa tilassa kohti kovan näköistä kivistä lattiaa. Se varmasti rikkoisi minut. Suljin silmäni, puristaen niitä kiinni. Kuulin huudon, en pystynyt selvittämään sanoja, ja annoin vain monet huudot puuroutua mieleeni tunnistamattomiksi. Huudot eivät loppuneet, ja viimein pystyin selvittämään sanan: "Herää." Mitä se tarkoitti, mikä sen sanan tarkoitus oli. En muistanut, en halunnut muistaa. Jokin tiedostettu asia esti minua keksimästä asialle tarkoitusta. Sana kuitenkin herätti jotkut aistini eloon. Tunto, tunsin lämpimän käden olkapäälläni lopettamassa putoamisen juuri ennen lattiaa, haju, haistoin tutun vaniljamaisen hajuveden. Silmäni lopulta uskaltuivat aukaisemaan itsensä. Näin valon riipimässä kasvoilleni, ja vierelläni seisovan naisen.
Se oli vain unta; ajattelin. Silti pelkoni kasvoi muistaessaan miten lattia oli taas lähempänä. Se oli vain unta; ajattelin taas. Uskoin viimeinkin itseäni. Kaikki olisi taas paremmin, olinhan taas hereillä. Minä olen aina ollut hyvä valehtelija.

Ylläpidon palaute

 
Valehtelija 2016-12-27 09:29:47 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    December 27, 2016
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka MyrskyinenLeija!

Luin tämän pariin kertaan. Kirjoitat hyvin, eli teksti on sujuvaa ja helppolukuista. Virheitä ei hirveästi ole. Aihe on jännä, joskin tarinan tarkoitus jää minulle hieman avoimeksi.

Yhdyssanat:
Taikaisku, tikku-ukko ja kaninkolo ovat yhdyssanoja :)

Pilkuista pikkuisen.
Lähtökohtaisesti aina ennen konjunktioita, kuten että, jotta, koska, kun, jos, vaikka, kuin jne tulee pilkku. Konjunktioiden tehtävä on erottaa virkkeiden lauseet toisistaan, joten niiden pois jättäminen puurouttaa tekstiä.

En oikein päässyt kärryille siitä, miten valehtelu liittyi tähän kaikkeen. Jos tässä oli jokin unentulkintajuttu tai vastaava, niin munulta se meni täysin ohi. Jäin ehkä kaipaamaan lisää sisältöä siitä, miten unen sisältö liittyi valehteluun.

Yhtä kaikki. Kirjoitat hyvin. Hieman lisää sisällön miettimistä, eli mieti, mitä haluat sanoa lukijalle.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS