Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

Epidemia Hot

Kun Koronavirus rantautui Suomeen ja sen seuraukset alkoivat vähitellen tulla esiin, nousi omaan mieleeni muistikuva tällä foorumilla aiemmin esitetty kannanotto suomalaiseen yhteiskuntajärjestelmään ja sen epäkohtiin, joista esiin nostettiin verotuksen suuri osuus ja sen progressiivisuus.

Ehkä tämä päivä avaa silmiä myös näkemään verotuksellisuuden myönteisiä puoliakin. Kirjoituksessaan "Sosialismi" kirjoittaja Satusetä 72 otti kantaa siihen, että heikompiosaiset (kuten alkoholismiin sairastuneet) hyödyntävät järjestelmää tuottamatta itse siihen panostaan.

Ymmärsin niin että, kirjoittaja piti hyvin toimeentulevien osuutta verotuksessa liian suurena progressiivisuuden vuoksi.
Itse ymmärrän niin että, progressio jakaa yhetiskunnallista velvoitetta niille enemmän, joilla on mahdollisuus kantaa isompi osa yhteiskunnan kustannuksista. Toimivan yhteiskunnan kustannuksista on pidettävä huolta, ja tasaverotus kohtelisi rankimmin niitä, joiden ansiotaso on muutoinkin matalampi. Kaikkein varakkain kansanosa leikkaa vielä omaa osuuttaan ansiotuloverotuksesta ns. verosuunnittelun avulla. Tähän ei ole mahdollisuutta matalampituloisilla.
Lopuksi vielä monet näistä suurituloisista, jotka myös ovat työuransa jälkeen suureläkkeiden nauttijoita, muuttavat "veropakolaisiksi" etelän aurinkorantavaltioihin, kuten Portugalin ja Espanjaan.
Jää nähtäväksi, luottavatko he sitten näiden matalan verotuksen maiden terveydenhuoltojärjestelmien laatuun ja toimintaan, vai palataanko ehkä kotomaan huolehtivaan huomaan?

Ehkä niilla meiltä kerätyillä verovaroilla on saatu aikaan jotain sellaista, joka hyödyntää jokaisen suomalaisen tilannetta myös näissä poikkeuksellisissa oloissa.


Tuumii Arska.

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS