Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Rakkauskirjeitä kolmannesta maailmansodasta
QR-Code dieser Seite

Rakkauskirjeitä kolmannesta maailmansodasta Hot
Rakas Siirini


En voi pitää sinuun enää yhteyttä sähköpostitse, vihollisemme tutkii ne. Heidän taitonsa tietotekniikassa on rajattomat, joten kirjoitan sinulle käsin.
Luin viimeisen sähköpostisi ja olin lukevinani rivien välistä pelkoa ja kauhistusta. Haluan vakuuttaa, että minulla ei ole mitään hätää. Aikani rivimiehenä on ohitse. Minut palkittiin urhoollisuudesta, ja olen nyt noussut strategistiksi kauas pois rintamalta. Muistatko, kuinka pelasimme shakkia yhdessä lapsena? Minulle tulvii ne muistot mieleen jatkuvasti, kun teen tätä. Sotilaat ovat minulle vain 3D hologrammeja joita minä ohjailen ja samassa, kilometrien päässä he saavat käskyn tehdä niin kuin minä heitä ohjasin.
Mutta niin turvassa kuin olenkin, sinua minä ikävöin. Sydäntäni raastaa se ajatus, etten enää näe sinua. En enää suutele huuliasi. En enää naura kanssasi. En enää näe sinun maalaavan. Ja ettet sinä näe minun pitelevän yhteistä lastamme. Ettet sinä todista minun rakkauttani. Emmekä näe sitä takkatulta, joka roihusi olohuoneessamme jokainen ilta niinä päivinä, jotka yhdessä vietimme tanssien, nauraen ja rakastellen.
En enää taistele isänmaani puolesta. Olen kyllästynyt kenraalien propagandaan yhtenäisen EU: n puolustamisesta. Taistelen perheeni puolesta. Sinun ja pikku-Tomin puolesta. Rakkaus ja rauha, niin hullulta, kun se kuulostaakin, on turvattava asein. Demokratia, sekä ihmisoikeudet eivät kuulu nihilististen vastustajiemme arvomaailmaan. Nuo anarkistiset piraatit ovat nousseet kapinaan, mahtavimpana aseenaan tietotekniikka. Heidän asemansa hupenevat ja kohta sota on ohi. Älä usko mitä internetistä luet. Piraatit levittävät siellä pelkoa siviileissä.

Elän kahta maailmaa rakkaani. Sitä jonka me olemme eläneet, ja tätä kuoleman tannerta. Koko vapaa-ajan elän yhteisissä muistoissamme sängyllä euforisena maaten. Se pieni kahvila keskustasta muutama kortteli satamaan päin. Muistatko sen? Joka ilta menimme sinne lasilliselle ja sinä filosofioit minulle taiteen ja yhteiskunnan yhtäläisyyksistä. Minä tyhmempänä vain kuuntelin. Ja kuuntelin. Illasta toiseen. Lopulta olin niin pökerryksissä ja rakastunut, että en voinut kuin polvistua edessäsi.

Rakkahin, vielä minä tien kotiimme raivaan
Tulen ja vien sinut Amorin maailmaan
Kaik' on toisistamme huomattu
jok'ikinen virhe hyväksytty
Vahvuutemme löydetty
Kaikesta aina selvitty
Pian tulen ja näytän minun taivaan


Rakkain terveisin armaasi, Tuomas

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Rakkauskirjeitä kolmannesta maailmansodasta 2017-11-23 17:23:16 Lorenzia
Arvosana 
 
4.0
Lorenzia Arvostellut: Lorenzia    November 23, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kokonaisuutena varsin mukava teksti ja tunne välittyy kivasti. Ainoa asia, joka häiritsee on, että vaikka teksti ajallisesti sijoittuu nykyaikaan tai oikeastaan tulevaisuuteen, teksti on joiltain osin vanhahtavaa. Toki se luo tiettyä tunnelmaa, kun lukija samaistuu kaihoisten sotakirjeiden kontekstiin, jotka on kirjoitettu kauan aikaa sitten. Mutta se tuo pientä ristiriitaa. Silti kuitenkin mielestäni erinomainen teksti :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS