Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

Pupu

pupu

Tokaluokkalaiset tytöt pyörivät etuperin ja takaperin kiertäen neljättä, joka kulki mahdollisimman liki seinänvieriä, suu mutrussa ja katse tiukasti maassa.
- Esteri asteri kotiin asteli, vatiin pissi, naamansa kasteli. Esteri asteri…
Matka koulusta r-kiskan kohdalle oli sulaa kauhua. Esteri noudatti Anteron ohjetta, ei pysähtynyt, ei juossut, vaan käveli tasaista tahtia. Sulkeakseen korvansa rallatukselta Esteri alkoi muistella mummulassa viettämiään viikkoja.
Karimaassa hänen työnsä oli hakea perunoita naapurin Anterolta. Oli kesä, joten perunat käytiin kaivamassa suoraan pellosta. Yhtenä päivänä varsien kätköstä löytyi jäniksenpoika. Esteri aikoi ottaa sen syliinsä, mutta silloin Antero veti tyttöä pari askelta takaperin ja selitti:
- Ei se ole eksynyt vaan suojassa. Äiti jänis jättää pikku puput yksikseen piiloon, ettei pedot söisi niitä. Jotkut eläimet asuvat pesissä ja kulkevat laumoissa, toisten osa on olla yksin syntymästään asti. Yksin oleminen on pikku pupun turva, eikä se kaipaa seuraa, eli jätetään pupu rauhaa.
- Minä olen koulussa ihan yksin, mutta minua ei jätetä rauhaan. Minä haluasin olla leijona jotta voisin kynsiä kiusaajat riekaleiksi.
- Ei ihmekään, että sinua kiusataan kun nimesi on Esteri Vesiperä. Mutta älä piittaa kiusaajista, pistä korvat lukkoon ajattelemalla jotain kivaa niin innolla, ettet kuule mitään. Ole kuin tuo pupu, itse oma paras kaverisi. Pupu näyttää heikolta, mutta se on vahvempi kuin norsu ja rohkeampi kuin leijona. Antero selitti
- Älä narraa . Esteri nauroi
-En narraa. Tiedäthän. että norsut ja leijonat kulkevat laumassa, ei ne pärjää yksin. Tuo pupu pärjää jo tunnin ikäisenä itsekseen ja äitijänis käy imettämässä sitä vain kerran yössä. Tokihan sellainen on vahvempi ja rohkeampi kuin se, joka tarvitsee aikuisenakin kymmenen kaveria uskaltaakseen kulkea missään.
Siinä paikassa Esteri päätti olla pupu.
Karimaata ja Anteroa muistellen Esteri huomasi tulleensa r-kioskille ja kääntyi kulmasta kotikadulleen. Kiusaajat jatkoivat omaan suuntaansa. Sakki ei viitsinyt seurata uhriaan, se olisi tehnyt turhan mutkan matkaan, ja olihan se päivä huomennakin jolloin voisi pitää lystiä Esterin kustannuksella.
Esteri hymyili itsekseen ja mutisi ääneensä.
-Olen pupu, pupu pärjää itsekseen. Räkyttäkään kiusankorpit mitä vaan. Pupu on PARAS.
-

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Pupu 2017-10-19 04:48:54 Sonjuuli
Arvosana 
 
4.5
Sonjuuli Arvostellut: Sonjuuli    October 19, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Nyt on kyllä hyvä teksti. Pidin siitä kun Antero kertoi Esterille pupuista. Loppu jäi hiukan oudoksi. Mitä seuraavaksi tapahtuisi?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS