Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Sadut Ruukkukasvi
QR-Code dieser Seite

Ruukkukasvi Hot

Pienelle pöydälle asetettiin aikoinaan ruukkukasvi. Aluksi se kasvoi ongelmitta ja hyvin, kunnes kasvin omistaja jätti ikkunan auki talvella. Kasvi paleltui ja tiputti kaikki lehtensä, mutta omistaja ei välittänyt. Meni vuosia kunnes kasvi alkoi jälleen tuottamaan uutta lehteä ja kukoistikin hetken aikaan oikein komeasti.

Kasville vaihdettiin uusi tilavampi ruukku, jotta se saisi kasvattaa juuriaan ja kohottaa vielä korkeammalle oksansa. Omistaja huomasi kasvin tarvitsevan harvennusta ja otti sakset käteensä, jonka jälkeen hän leikkasi irti jokaisen lehden ja oksan haaran kunnes kasvi oli pelkkä pystyssä oleva risu, mutta omistaja ei välittänyt.

Ruukkukasvia ei enää kasteltu joka päivä vaan se unohtui nurkkaan pölyttymään, kunnes omistaja muutti pois ja jätti kasvin seuraavalle asukkaalle. Uusi omistaja huomasi kärsineen ja harvennetun ruukkukasvin ja alkoi huolehtimaan sen hyvinvoinnista. Kasvi uuden omistajan käsittelyssä loi vahvat juuret mullan alle ja alkoi varovasti tuottamaan uutta lehteä. Hetken aikaa kasvi näytti yhtä komealta ja hyvin pidetyltä kuin aikoinaan. Uusi omistaja päätti vaihtaa ruukkukasville isomman alustan, sillä se pieni pöytä jolla se seisoi, oli kärsinyt ja vanha.

Uudessa pöydässä oli vain se ongelma, että uuden omistajan sitä kootessaan oli hän unohtanut kiristää yhtä jalkaa ja asetettuaan ruukkukasvin pöydän päälle petti yksi jaloista alta ja hetkessä oli ruukkukasvi rikkinäisenä lattialla. Uusi omistaja oli harmissaan ja heitti kasvin ruukkuineen pois. Ulos heitettynä kasvi sinnitteli ja onnistui saamaan vahvat juurensa multaan, josta se alkoi määrätietoisena kasvattamaan lehteänsä taivasta kohden.

Ihastuipa eräänä päivänä eräs ohikulkija kasvin elinvoimaisuuteen ja päätti poimia sen omaan olohuoneeseensa näyttävälle paikalle. Kasvi tottui uuteen elinympäristöönsä ja hyvin hoidettuna se alkoikin nopeasti kukkimaan. Ohikulkija ei kukista tykännyt vaan otti ruukkukasvin käteensä, kohotti sen korkealle päänsä yläpuolelle ja paiskasi sen asfalttiin niin kovaa, että kukat irtosivat ja lehdet vaurioituivat. Nyt makasi ruukkukasvi asfaltilla, ilman paikkaa johon se työntäisi vahvat juurensa taikka ilman apua, jotta se saisi itsensä takaisin multaan.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ruukkukasvi 2017-02-21 20:47:21 Möyjjy
Arvosana 
 
4.0
Möyjjy Arvostellut: Möyjjy    February 21, 2017
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kun sanon että kirjoitusasu on yksinkertainen, en tarkoita huonossa mielessä. Oikeastaan kadehdin tyyliäsi! Kirjoitat itsevarmasti, omalla äänelläsi. Minulta puuttuu tämä taito. Muutenkin mukava ja helppo lukuinen tarina.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Ruukkukasvi 2016-04-27 12:40:06 T. Henrik Lahtonen
Arvosana 
 
3.0
Arvostellut: T. Henrik Lahtonen    April 27, 2016

Hei!

Ehkä tarkoitus olisi enemmänkin kommentoida itse kirjoitusprosessia, mutta tarina oli minusta eräänlainen animistinen empatian oppitunti - ja sellaisena arvokas ja tärkeä. En tiedä, voiko sanoa, että sen on ajallemme leimallinen piirre, mutta myötätunto tuntuu usein olevan kiven alla. Kirjallisuus, teatteri ja elokuvat tuntuvat välillä opettavan siitä enemmän kuin itse elämä. Lukiessani tunsin suoranaisen myötätunnon aallon tarinan ruukkukasvia kohtaan. Tarina vetosi tunteisiin lempeästi ja kalastelematta!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS