Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Alkuasetelmia jostakin
QR-Code dieser Seite

Alkuasetelmia jostakin

Mies tunsi pulssinsa kiihtyvän ja tajusi jonkin olevan pahasti pielessä. Hän katsoi kauhuissaan juuri tyhjäksi juomaansa grogilasia, kun kuuli tutun äänen takaansa.
”Olen pahoillani.”
Sanat iskivät hänen tajuntaansa ja salpauttivat hänen hengityksenä, kuin luoti. Lasi tippui hänen kädestään ja pirstaloitui kymmeniksi palasiksi osuessaan takkahuoneen laattalattiaan. Hän kääntyi vaivoin tuolillaan ja katsoi elämänsä naista, jonka kanssa hän oli jakanut kaiken viimeisten vuosien aikana. Hän haukkoi henkeään ja kysyi rohisten, hädin tuskin kuuluvasti: ”Miksi rakas, miksi?”
”Jos sinussa olisi ollut edes vähän miestä, tämän ei olisi täytynyt päättyä näin”, Nainen sanoi meikkipeilin äärestä, huuliaan viimeistellen. Hän kuuli, kuinka kuoleva miehensä kouristeli lattialla, kuinka sätkivät jalat potkivat vitriiniä tiputtaen kirjoja, laseja ja arvoesineitä pitkin huoneen lattiaa, ja kuinka lopulta tuli kuoleman hiljaista. Nainen nousi, puki mustat piikkikorkoiset nahkasaappaat, ja vilkaisematta taakseen, hän poistui asunnosta.

Sarah Smith, CIA:n operatiivinen johtaja astui kokoushuoneeseen ja veti oven kiinni perässään. Hän tervehti kymmentä alaistaan, jotka istuivat pöydän ääressä, valmiina kuulemaan korkeimman turvallisuusluokan kokouksen aiheen.
”Huomenta. Hienoa, että pääsitte kaikki paikalle, vaikka aikataulu oli kiireinen”, hän sanoi, kaivoi laukustaan tietokoneen ja laittoi projektorin päälle. Seinälle ilmestyi suurennus keski-ikäisen kiinalaismiehen kasvoista.
”Kuten tiedätte, hän on Itsuki Kasai. Spacecraftin toimitusjohtaja ja toinen perustajista.”
Alaiset nyökkäilivät tietävästi. Kasai oli maailman tunnetuimpia yrityskasvoja, ja luonnut useita menestyneitä digitalisaatio -ja teknologia-alan suuryrityksiä ympäri maailmaa. Hänen omaisuutensa oli kymmeniä miljardeja dollareita ja hänen toteutuneet futuuriset innovaationsa olivat vailla vertaa.
”Majuri Clark J. Andersson pentagonista herätti minut soitollaan viime yönä. Hän saapuu tänne tänään iltapäivästä kertomaan tulevasta operaatiosta lisää, mutta ennen sitä, näin tarpeelliseksi kertoa teille tiiviisti Spacecraftin toiminnasta, historiasta ja huolistamme, jonka yritys on aiheuttanut. Spacecraft on...”
”Kuinka sotilastiedustelu liittyy Spacecraftiin?” Yksi alaisista kysyi.
Sarah tuijotti kysyjää. ”Spacecraft liittyy osatekijänä yhteen isompaan kokonaisuuteen, mutta jos jätettäisiin ne kysymykset esityksen loppuun, niin päästäisiin eteenpäin. Käykö?”
Kysyjä nyökkäsi häpeissään.
”Hienoa! Kuten äsken yritin aloittaa, Spacecraft on yksityisomisteinen, Kiinassa sijaitseva avaruusraketteja ja -aluksia valmistava yritys. Sen perusti kaksi merkittävää liikemiestä vuonna 2002. Sittemmin, vuonna 2008 Kasai osti toisen perustajan, Maria Palolovan osuuden itselleen. Huhuttiin, että Palolovalla oli erimielisyyksiä yrityksen tulevaisuuden suunnitelmista. Yrityksen tavoitteena ollut alusta asti avaruusmatkailun realisoiminen, mutta viime vuonna, 2012 Kiinan hallitus teki yrityksen kanssa mittavan sopimuksen. Tarkempaa tietoa siitä ei ole, mutta arvellaan, että kyseessä on uudelleen käytettävästä kantoraketista.”
Kuva seinällä vaihtui ilmakuvaan suuresta hallirakennuksesta, joka näytti rakennusta kiertävän korkean piikkilanka-aidan ja vartiotornien ympäröimänä enemmän sotilastukikohdalta, kuin avaruusyhtiöltä.
”Sopimuksen solmimisen myötä, Spacecraftin vartioinnista on vastannut Kiinan asevoimat. Pentagonissa on herännyt huoli yrityksen nykytilasta. Kysymykset: Kuka yritystä nykyisin johtaa? Mitä he siellä rakentavat? Ja mitkä ovat seuraukset, jos he siinä onnistuvat?
”Anteeksi kun keskeytän”, tiedusteluanalyytikko Robert Click sanoi. ”Minkälaisista uhkakuvista nyt puhutaan?”
”Kiertoradan hallinnasta. Kyky tuhota toisia satelliitteja, Kesslerin syndrooman uhasta. Pienikin konflikti lähiavaruudessa voi aiheuttaa suuren mittaluokan katastrofin.
”Tarkoitatteko, että Kasai pelaisi poliittista peliä ja olisi Kiinan hallituksen leivissä?”
Sarah oli hetken hiljaa ja katsoi alaisiaan mietteliäänä. ”Itsuki Kasai löydettiin eilen kuolleena loma-asunnoltaan. Ensiarvion mukaan saanut sairauskohtauksen. Lojunut omassa ulosteessaan ainakin viikon.”
”Pentagon epäilee murhaa?” Click kysyi.
”Kaikki vaihtoehdot tutkitaan. Pentagonin ja meidän lisäksi jutussa on NSA.”
”Kuka hallinnoi tulevan operaation? Kenelle vastaamme?
Sarah laski lasit silmiltään. ”Raportoimme suoraan korkeimmalle taholle. Tämä tulee olemaan uranne tähän asti tärkein juttu. Kello on nyt 09:10. Majuri saapuu vajaan neljän tunnin kuluttua. Siihen asti vapaata. Tehkää mitä ikinä teettekin, käykää lenkillä, nukkukaa, syökää, mutta pitäkää huoli, että jokainen on parhaimmillaan, kaikki hoksottimet terävimmillään istumassa tässä huoneessa, kun kokous alkaa. Poistukaa.”

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Alkuasetelmia jostakin 2019-02-15 19:11:52 Aloittelija
Arvosana 
 
3.5
Aloittelija Arvostellut: Aloittelija    February 15, 2019
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Sait koukutettua minut heti alussa ja tarinasi vaikuttaa mielenkiintoiselta. En huomannut erikoisempia kirjoitusvirheitä ja saamme tietää mistä tarinan alussa on kyse lopussa joka toimii hyvin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS