Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Noutaja ja suojelija 2020-02-18 21:22:44 L.R
Arvosana 
 
2.0
L.R Arvostellut: L.R    February 18, 2020
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Omaperäisyys 0.5/0.5p
Tarinan idea on hyvin omaperäinen. En ainakaan itse ole lukenut kovin monia tarinoita joissa tutkitaan tälläistä konseptia.

Maailma 0/0.5p
Tarinan maailmat eli omamme ja tuonpuoleinen eivät sisällä tarinassa käytännössä mitään. Tuonpuoleista ei edes kuvailla kuin yhdellä sanalla, emmekä me tiedä siitä paljoa enempää. Omasta maailmastamme ei tekstistä myöskään paljastu mitään tarinasi sisällä. Tapahtumat eivät esimerkiksi seuraa tiettyä teemaa tai tunnelmaa jolla osoitettaisiin tarinan näkökulma maailmaan.

Juoni 0.5/1.0p
Juonta tässä tarinassa ei varsinaisesti ole mutta tarina on rakennettu tavalla jossa ei sellaista välttämättä paljoa tarvita joten en ota täysiä pisteitä pois.

Hahmot 0/1.0p
Hahmot ovat tarinassa todella heikkoja. Ainoa hahmo jolla on jonkinlaista persoonallisuutta on Alex ja häneltäkään ei sitä paljoa löydy. Olisin myös olettanut häneltä kunnon reaktiota tilaansa kuoleman jälkeen. Tarkoituksena saattoi myös olla, että saapuessaan kuoleman jälkeiseen elämään kaikki tuntevat itsensä rauhallisiksi, mutta sitäkään ei mainita. Se mitä tarkoitan on, että itse ainakin sekoaisin, jos päätyisin tuohon tilanteeseen kuolemani jälkeen, mutta Alex hädintuskin reagoi. Ainakin itse sain myös sellaisen vaikutelman että Alex käytännössä järjestää tuon Julie Bahnin kuoleman, sillä luodit olisivat oletettavasti pysähtyneet Tediin. Siitäkään Alexilla ei kuitenkaan ole mitään ajatuksia lukuunottamatta tuota "oliko tämän pakko tapahtua." Mutta et edes mainitse mitä hän tuntee sillä hetkellä.

Dialogi 0.5/1.0p
Dialogi on mielestäni hieman epärealistista. Hahmosi sanovat asioita tai muotoilevat asiansa tavalla joita on vaikea kuvitella kuulevansa jonkun suusta. Tässä on yksi esimerkki mielestäni huonosta lauseesta:

"Ei sinulla ole oikeita sukulaisia, ainoastaan varojasi kärkkyviä sukulaisia." eli: "sinulla ei ole sukulaisia, ainoastaan tälläisiä sukulaisia" joka tarkoittaa että hänellä on sukulaisia.

olisit voinut vaikka sanoa että: "sukulaisesi välittävät pelkästään rahoistasi" tai jos haluat kuitenkin muotoilla lauseen noin, niin:
"Sinulla ei ole oikeita sukulaisia, nuo ihmiset eivät välitä sinusta vaan sinun rahoistasi." tekisi lauseesta paljon järkevämmän.

Kerronta 0.5/0.5p
Kerronnassa ei ole mitään erikoista mutta on se ihan toimivaa.

Kuvailu 0/0.5p
Kuvailet asioita todella vähän, joka ainakin minua tarinassasi häiritsee. Kerrot suurinpiirtein tapahtumapaikan tai paikan jota kohti hahmot kävelevät ja jätät sen siihen. Kannattaisi myös käyttää kappalejakoa niin olisi paljon selkeämpää lukea tätä tarinaa.

Esimerkiksi tuossa neuvosto kohtauksessa et kerro mitään muuta kuin sen että Alex seisoo Ovaliin keskellä ja pian siirrytään kuvailemaan vehreää ympäristöä ilman mitään kappalejakoa, joten en enää tiedä sijaitseeko ovaali jossain rakennuksessa, vai pihamaalla, joka ei helpota asioista selvää saamista yhtään.

Sellainen seikka tuli vielä mieleen että:
“Anteeksi, mikä on orgasmi, mitä se tarkoittaa?” kysyi Annie.

Onko minulta jäänyt jokin kohta lukematta, kun en satu muistamaan, että missään olisi lukenut, että oltuaan kuolleina tietyn aikaa alkaisi unohtamaan sanojen merkityksiä. Mainitset että Annie on elänyt maanpäällä joten luulisi hänen tietävät mitä orgasmi tarkoittaa.

Mielestäni tarinan idea on siis hyvä, mutta toteutuksessa on parannettavaa.

Tuottoisaa kirjoittamista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
kynäilijä47
February 19, 2020
Report this comment
Kiitos kommenteista. Kiinnitän jatkossa huomiota mainitsemiisi seikkoihin.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS