Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Serpyn yö. Kirjoitus mahdollisesta kirjastani. 2013-10-21 13:28:04 jouniet
Arvosana 
 
4.0
jouniet Arvostellut: jouniet    October 21, 2013
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tektissä on saatu tunnelma loistavasti esiin eli kuvailet asioita hyvin. Muutamia parannettavi kohtia löytyy. Esimerkiksi samojen sanojen toistumiseen kannatta kiinnittä huomiota (vrt. viides virke, jossa "hieman" on sekä ensimmäisenä että viimeisenä sanana).

Alkuperäinen kappalejako tulee näissä teksteissä huonosti esille, jos sitä ei varta vasten tee lisäämällä tyhjää riviä kappaleiden välille (selkeyttäisi kappalejakoa ja tekstin lukemista). Rivien loppumisesta kuitenkin päättelen, että sinulla on aika lyhyitä, vain muutaman virkkeen mittaisia kappaleita. Vaikka liian pitkiä kappaleita tuleekin välttää, myöskään liiaksi pätkittyä tekstiä ei ole mukava lukea.

Kielioppivirheitä en tässä erittele; niitä on muutamia. Esimerkiksi monikko-/yksikkömuotoihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Viittasit koiriin usassa kohdassa "hän" sanalla. Tiedän, että se on usein koiranystävien tapa, ja tässä on muutenkin inhimillistetty koiria, mutta jotenkin se särähtää ainakin minun korvaani. Ehkä vika on minun korvaissani.

Nukkuvatko rastaat virran kivillä istuen?

Muutoin hyvin kuvailevaa tekstiäsi on nautinnollista lukea.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS