Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Scifi Mustekalan silmä (Luku 4)
QR-Code dieser Seite

Mustekalan silmä (Luku 4) Hot

Luku 4 Pikkutytön katoaminen
Kuusitoistavuotias Charlie istuu kellarihuoneessaan ja katsoo kaukoputkella tähtitaivasta. Hän ohjaa kaukoputkea alaspäin, kunnes hän hahmottaa edessä näkyvän pihamaan. Sen keskellä leikkii pikkutyttö, kenet hän tunnistaa. Tyttö on hänen naapurissaan asuva seitsemänvuotias Doris. Tyttö näkyy leikkivän yksinään piilosta nalle kainalossaan. Charlie vaistoaa lapsen leikissä olevan jotain outoa. Hänestä näyttää siltä, että Doriksella on näkymättömiä tovereita pelaamassa hänen kanssaan ulkona.
Charlie on Dorista vähemmän huvittunut. Hän tuntee puistatuksia selässään. Doris katoaa juosten ladon kulman taakse. Sieltä hän ei koskaan ilmesty takaisin pihaan. Viiden minuutin jälkeen, Charlie hätääntyy. Hän säntää ulos kellarista ulko-oven kautta. Piha on tyhjillään. Taivaalla paistaa täysikuu. Charlie korottaa ääntään ja kutsuu Dorista nimeltä. Saamatta vastausta, hänen hätänsä lisääntyy.
Voi vittu ne oliot veivät hänet. Ne hirviöt veivät minun Dorikseni. Hän kiroaa. Sitten poika karjuu täyttä kurkkua: ”Isä, äiti! Ne oliot ryöstivät Doriksen meidän etupihalta. Tulkaa auttamaan minua!”
Charlien sijaisvanhemmat ilmestyvät vähän ajan päästä kuistille. He tuijottavat poikaa vakavina aamutakeissaan. Hetken kuluttua, Charlien isä kehottaa Charlieta astumaan sisälle taloon. Poika tottelee. Hän tulee kotiin oitis. Hänen äitinsä käsi kiertyy pojan hartioiden ympärille. Pojan isä koittaa lohduttaa häntä sanoin. Hän toteaa Charlielle: ”Kyllä se siitä. Kyllä sinä selviät hienosti, kun annat meidän auttaa sinua. Katosiko Doris? Kyllä hän varmasti pian ilmaantuu tänne jostain.”
Charlie ei usko korviaan. Hän ei puhu vanhemmilleen halaistua sanaa ennen kuin he istuvat yhdessä keittiön pöydän ääreen. Charlie istuu tuolilla vanhempiaan vastapäätä. Hänen isänsä avaa suunsa ensimmäisenä. ”Kertoisitko meille nyt tarkasti, että mitä näit ulkona ennen, kun Doris katosi?”
”Minä huomasin täyden kuun ja paljon tähtiä. Ohjasin kaukoputkea alaspäin ja huomasin tytön leikkimässä pihassa. Hän juoksi ladon taakse eikä palannut. Hän vain katosi.” Charlie selittää.
”Väitit meille, että avaruusoliot kaappasivat hänet haltuunsa?” Sijaisäiti kysyy.
”Niin. Näin minä asian ilmaisin. Olen varma siitä, että ne ottivat hänet. Kuka muukaan olisi vienyt tytön meidän pihasta?”
”En minä tiedä Charlie. Teemme asiasta huomenna poliisille ilmoituksen. Mitäs sanot siihen?” Nainen jatkaa.
”Suostun ehdotukseen. Tahdon vain saada Doriksen meille takaisin.”
”Niin mekin tahdomme.” Sijaisvanhemmat sanovat yhteen ääneeen.
Perhe menee takaisin nukkumaan. Charlie valvoo vuoteessaan. Itkien ja täristen kauhusta, hän koittaa saada unen päästä kiinni. Hän ajattelee Rosea, kuka nukkuu omassa vuoteessaan. Rose-täti saa unen päästä kiinni unilääkkeen avulla. Rose on liian heikko huolehtimaan Charliesta. Siksi, sosiaaliviranomaiset lähettivät pariskunnan pitämään huolta Charliesta ja Rosesta.
Aamulla Charlie tapaa Rosen aamiaispöydässä. Hän kertoo tädilleen kaiken Doriksen katoamisesta. Rose kuuntelee häntä mykkänä. Charlie juo maitokahvin ja nousee pöydästä. Hän siirtyy eteiseen pukemaan kenkiä jalkaansa. Hän aikoo mennä poliisiasemalle seuraavaksi ottovanhempiensa kanssa. He odottavat häntä ulkona autossa.
Eteisessä, Charlie näkee Rosen hahmon yhä istumassa keittiössä. Täti pysyy mykkänä kuin tatti. Rose juo kahvia kupista vähän väliä. Kissa on vienyt hänen kielensä. Charlie tuumii. Oikea syy Rosen vaitioloon on hänen pelkonsa. Rose uskoo Charlien juttuja avaruusolioista. Hänellä on niistä omiakin kokemuksia. Hänkin on nähnyt outoja painajaisunia viime aikoina.
Charlie luo katseensa alas maahan. Sitten, hän poistuu ulko-ovesta ja menee auton takapenkille istumaan. Perhe ajaa poliisiasemalle. Siellä, he odottavat tunnin ennen haastattelua. Aseman aulassa on paljon ihmisiä, asiakkaita. Vihdoin koittaa Charlien ja hänen vanhempiensa haastatteluaika. He menevät kaikki yhtä aikaa poliisipäällikön pakeille.
Suljetussa huoneessa, Charlie kertoo kaiken. Hän vannoo Doriksen olevan kaapattu avaruusalukseen. Hän aikoo kutsua Rosen todistajakseen. Poliisit pitävät häntä hulluna. He epäilevät myös Rosea mielenvikaiseksi. Päällikkö kirjoittaa Charlien puheesta muistiinpanoja. Tunnin pituisen haastattelun jälkeen, perhe saa luvan poistua. Doriksen katoamista tutkitaan murhana. Charlieta epäillään tytön katoamisesta.

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS