Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Asfalttiviidakko 2021-05-17 09:42:05 Arska
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    May 17, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Asfalttiviidakko". Nimi on hieman harhaanjohtava, mutta ehkä tarkoituksella sellaiseksi laadittu. Yleensähän termi mielletään kaupunkimaisen betoni- ja katurakenteisen ympäristön kuvaajana. Itselleni tuli tarinan lukemisen myötä mieleen, etteikö pelkkä "Asfaltti" olisi ollut nimenä paikallaan. Mutta se siitä arvosteluosuudesta.
Tarina itsessään on mukavaa kesälukemista, ja monipuolisessa kuvailevuudessaan vie kyllä lukijansa maalaismaiseen rentoon tunnelmaan, jota sitten kastemnato nousee järisyttämään.

Loppu sitten kolahtikin mukavasti. Jotenkin olet saanut siihen mukavan humoriostisen aksentin luotua. Ehkä se, että tuohon matokohtaukseen olet jo rakentanut rivienväliin tavallaan kirjoittamattoman viitteen lopputulemasta ja se täyttyy sitten loppuratkaisun myötä. Hienosti osuva pääte. Tykkäsin kovasti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Oriodion
May 17, 2021
Report this comment
Kiitos palautteesta, Arska!

Hmm, olisihan "Asfaltti" voinut olla myös ihan sopiva nimi. Mutta ehkä tuo käy hyvin pienimuotoisesta asfalttiviidakosta? Tai no, matojen näkökulmasta tietysti isommastakin. Toinen nimi mitä myös harkitsin novellille oli "Kastematojen hautausmaa", mutta se olisi paljastanut mielestäni heti liikaa, vaikka olisikin ehkä ollut kokonaisuutta paremmin kuvaava.

Idea tähän tuli kun tuossa vähän aikaa sitten täällä meidän paikallisessa "asfalttiviidakossa" (ei mitenkään pahimman laatuisessa, ainakaan näin pääkaupunkiseudun mittapuulla, mutta kuitenkin) näin erään sateen jälkeen valtavasti näitä asfaltille eksyneitä matoja. Jotenkin tuli vain mieleen että kun madot eivät itse pysty kertomaan meille tätä tarinaansa, niin yritänpä itse toimia niiden "äänenä".
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS