Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Forums

Kirjoittaminen

Vinkkejä ja ajatuksia kirjoittamiseen!
Public write access is disabled. Please login or register
Last post
Almiel

Almiel
4 posts
---
Location:
n.a.
23.07.2019 09:54

Apua kaivattaisiin.

Olen aikoinani kirjoittanut jonkin verran runoja, sekä jokusen lyhyen pätkän jotka koskevat lähinnä omia ajatuksiani ja tunteitani.
Nyt olen kuitenkin noin vuoden verran pyöritellyt päässäni ajatusta pidemmästä tarinasta. Jostain jossa on oikea alku ja loppu.

Ideoita kyllä on. Se ei suinkaan ole ongelma. Taitaa olla ennemminkin haittana. En nimittäin ole kyennyt karsimaan riittävästi ideoitani pois. Tahtoisin saada kaiken samaan nippuun ja lopputulos on karmea sekasotku. Lisäksi päähenkilön valinta tuottaa suuria ongelmia. Hahmoja on kertynyt jo useampi ja kaikki ovat mielestäni jollain tavalla tarpaaksi mielenkiintoisia.

Onko neuvoja ongelmaani? En usko olevani yksin tämän asian kanssa.
Kiitos paljon jo etukäteen.
 
T.Johan

T.Johan
1 post
---
Location:
n.a.
21.01.2020 22:29
Re: Apua kaivattaisiin.
Sulla hahmot. Mieti mikä on asia jonka haluat sanoa. Opetus? Miten asiat maailmassa ovat? Miten niiden pitäisi olla? Mikä on oman elämäsi suurin kipukohta?

Hahmoilla ja niiden toimilla rakennetaan jokin teesi, jokin asia jota ei näy mutta joka on kaiken takana. Jos hahmot ovat jo rakennetut valmiiksi, millaisia ne ovat? Millainen toiminta on niille luonteenomaista? Mikäon päähenkilön dilemma ja miten hän sen ratkaisee ja miten kasvaa ihmisenä?

Kun teema on selvillä, pidä se mielessäsi koko ajan. Kaikki sanat tulee olla tarpeellisia tarinassa, ei turhaa maalailua. Ellei se tunnelman luominen ja ympäristön kuvailu ole osa tarinaa. Muista että lukija osaa täyttää aukot.

Tärkeintä nähdäkseni on löytää punainen lanka, teema, moraalinen opetus tai asenne joka kohtaa vaikeuksia ja kasvaa niiden yli. En nyt paremmin osaa kertoa mutta jos tästä jotain apua olisi.
 
Discussions v1.3
(c) 2010-2011 Codingfish
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS