Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Forums

Kirjoittaminen

Vinkkejä ja ajatuksia kirjoittamiseen!
Public write access is disabled. Please login or register
Last post
Mantias

Mantias
3 posts
---
Location:
n.a.
13.11.2015 16:21

Saattaa olla hiukan erikoinen kysymys, mutta...

Hei.

Olen harrastanut kirjoittamista ala-asteelta lähtien, eli lähes 20 vuotta. Kuitenkin ongelmani on se, että kirjoitan tarinan kohtaus kohtaukselta luonnosmaisesti, mutta en "osaa" kirjoittaa kirjan muotoon. Siinä vaiheessa kun luonnos on valmis ja yritän kirjoittaa sen julkaisukuntoon, aivot menevät off-tilaan.

Olen kuitenkin ylpeä ideoistani (ainakin joistakin niistä) ja haluaisin nähdä ne kansien välissä, vaikkakin sitten vain omaksi ilokseni. Kysyisinkin, onko täällä mahdollisesti ketään joka voisi olla kiinnostunut ns. haamukirjoittamisesta? Lähettäisin luonnokset ja hän kirjoittaisi sen kirjaksi.

En tosiaan aio kirjailijan uraan ryhtyä eikä tässä olisi mitään kaupallista takana. Teettäisin valmiin tekstin ihan vain itseni käyttöön. Toki muutama sukulainenkin saattaa kappaleen haluta, mutta ei sen enempää.
 
liskomies

liskomies
24 posts
---
Location:
n.a.
14.11.2015 17:02
Re: Saattaa olla hiukan erikoinen kysymys, mutta...
Hei!

Kirjoittamaan oppii oikeastaan vain kirjoittamalla ja lukemalla paljon. Oikotietä ei ole, jokainen meistä on joutunut aloittamaan kirjallisuuden puuhun kiipeämisen tyvestä lähtien. Oletko yrittänyt hyödyntää esim. jotakin kansalaisopiston kirjoituskurssia? Kurssien parasta antia ainakin itselleni on ollut mahdollisuus saada palautetta omasta tekstistäni. Tuon palautteen pohjalta sitten on helpompi lähteä muokkaamaan omia tekstejään jälleen astetta paremmiksi.

Olisiko sittenkin varsinaista "haamukirjoittajaa" tai ideoidesi puhtaaksikirjoittajaa parempi ja omalta kannaltasi antoisampi vaihtoehto esitellä tekstirunkojasi muille harrastelijakirjoittajille ja pyrkiä yhteistyössä toisten kanssa saattamaan teksti julkaisuvalmiiksi?

Muihin kirjoittajiin voi todellakin tutustua esim. kansalaisopistojen kirjoituskursseilla. Sieltä saattaa löytyä hyvinkin antoisia yhteistyömahdollisuuksia. Samoin tämän kaltaisista foorumeista. Itselläni ei ole edellytyksiä ryhtyä haamukirjoittajaksi, mutta toki mahdollisuuksieni mukaan voin tutustua ideoihisi ja tekstirunkoihisi ja yrittää antaa vinkkejä ja ideoita tekstisi editoimiseksi ja kirjahankkeesi eteenpäin viemiseksi.
 
Mantias

Mantias
3 posts
---
Location:
n.a.
19.11.2015 12:13
Re: Saattaa olla hiukan erikoinen kysymys, mutta...
En ole yläasteen jälkeen luovan kirjoittamisen kursseilla käynyt. Ne ovat vähän liian kalliita opiskelijabudjetilla eikä niitä täällä Turun seudulla erityisemmin viikonloppuisin näytä olevan. Tai sitten en osaa etsiä tarpeeksi hyvin.

Toki olisi hienointa, jos kirja olisi täysin omaa jälkeä, mutta alkaa pikkuhiljaa turhauttaa kun en kovasta yrittämisestä huolimatta siinä onnistu. Mutta kiitos tarjouksesta, saatan hyvinkin lähettää sulle mun luonnoksia palautteen saamiseksi. Ainoa palaute, jota lähipiiristä tulee on "Tosi hyvä, oot niin hyvä." Ei kovin rakentavaa :D

Edit. No heti löytyi. En ole aiemmin kansalaisopistojen sivuja katsonutkaan.

Edited by Mantias - 19.11.2015 11:16
 
Mantias

Mantias
3 posts
---
Location:
n.a.
24.11.2015 16:29
Re: Saattaa olla hiukan erikoinen kysymys, mutta...
Onkos täällä minkäänlaista yksityisviesti-mahdollisuutta? Saatan toki olla niin sokeakin, mutta enpä löydä sellaista. 
Jästipää

Jästipää
22 posts
---
Location:
n.a.
24.11.2015 20:39
Re: Saattaa olla hiukan erikoinen kysymys, mutta...
Ymmärtääkseni yksityisviestin pystyy lähettämään ainoastaan rekisteröityneille nimimerkeille eli menet ko. nimimerkin profiilisivulle ja sieltä löytyy Viesti-toiminto, mutta tämä onnistuu vain, jos molemmat ovat määritelleet sähköpostiosoitteen profiilitietoihinsa. Sivusto itsessään ei siis anna mahdollisuutta sivustolla tapahtuvaan viestittelyyn esim. chatin tms. tapaan. 
Discussions v1.3
(c) 2010-2011 Codingfish
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS