Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Forums

Kirjoittaminen

Vinkkejä ja ajatuksia kirjoittamiseen!
Public write access is disabled. Please login or register
Last post
Memockend

Memockend
1 post
---
Location:
Finland
06.10.2015 09:51

Mitä mieltä? Kiinnostaako? Kerro

Olen suunnitellut jonkin aikaani jo alkavani taas kirjoittaa kirjoitus blockin jälkeen. Olen pöyritellyt ideaa ja haluaisin siis kuulla kiinnostaako teitä lukea tämän tyyppistä tekstiä ollenkaan.

Elikkä, idea olisi että tyttö olisi osana jonkinlaista ryhmää, joka turvaa alempi osaisien oloja ja katsoo että näitä kohdeltaisiin hyvin. Tyttö ei ole täysin normaali, sillä tuota seuraa lapsuudesta tullut koiran aave. Aave auttaa tyttöä, mutta toimii silti kuin koira konsanaan, vaikka onkin kuollut. Ryhmän sisällä koiran ylisuojelevaisuus tyttöä kohtaan voi aiheuttaa ongelmia ja jännitteitä. Kaikki eivät siis pidä tytöstä ja joillakin voi olla jopa tätä vastaan.

Haluatko kurkata tämän tytön elämään vaiko et? Kerro! Risut ja ruusut, kiitos.
 
Banshee

Banshee
2 posts
---
Location:
n.a.
10.10.2015 20:26
Re: Mitä mieltä? Kiinnostaako? Kerro
Kirjoita, jos haluat. Lopputulos ratkaisee, lukisin, jos on hyvin kirjoitettu. 
liskomies

liskomies
24 posts
---
Location:
n.a.
11.10.2015 17:41
Re: Mitä mieltä? Kiinnostaako? Kerro
Samaa mieltä kuin Banshee, toteutuksesta se on kiinni, kiinnostaako teksti lukijaa. Pelkkä idean tiivistelmä ei vielä kerro oikein mitään lopputuloksesta. Mutta kirjoita toki tarina valmiiksi! 
Naispaholainen

Naispaholainen
4 posts
---
Location:
n.a.
21.10.2015 12:41
Re: Mitä mieltä? Kiinnostaako? Kerro
Kokeile! Kyllähän tuosta aiheesta luettavan tarinan saa. 
peka

peka
4 posts
---
Location:
n.a.
17.11.2015 18:06
Re: Mitä mieltä? Kiinnostaako? Kerro
Yleisenä vastauksena.
Mitä väliä sillä on jos ketään ei kiinnostakkaan lukea tekstiäsi, mutta kirjoitat kumminkin aiheesta josta haluatkin kirjoittaa. Ja entä jos kaikki maailman lukijat haluavatkin lukea tekstiä jota sinua ei kiinnosta kirjoittaa? Kannattaa kirjoittaa itselleen. Ja ennenkaikkea siis kirjoittaa. Sittenhän aloitettuasi näet kiinnostaako tekstisi edes itseäsi. Jos ei, niin jätä kesken äläkä tuhlaa aikaasi. Aiheen pohtiminen ja hahmojen ja tapahtuaikaviivojen suunnittelu on edelleen sama asia kuin teksti jota ei ole kirjoitettu. Nolla prosenttia valmiina. Kirjoitettuna sen vasta näkee toimiiko homma vai ei.
 
Jästipää

Jästipää
22 posts
---
Location:
n.a.
23.11.2015 12:25
Re: Mitä mieltä? Kiinnostaako? Kerro
Lisäisin edellisiin kommentteihin sen, että on tärkeää myös määritellä oma tavoitteensa kirjoittamiselle, koska sehän ratkaisee paljon mitä kirjoittaa ja miten. Jos tavoitteena on kirjoittaa ns. itselleen, niin silloin voi toimia täysin kuten parhaaksi näkee ja jos hyvä säkä käy, teksti kelpaa muillekin. Jos kuitenkin haluaa ylittää julkaisukynnyksen, täytyy kirjoittamisen tavoitekin asettaa sen kaltaiseksi ja tällöin tulisi miettiä, millaiselle kohderyhmälle kirjoittaa ja mille kustantajalle. Tämä totta kai rajaa ns. taiteellista vapautta. Se, miten pystyy sitten määrittelemään, millainen tekstin tulisi olla, että se uppoaisi kohderyhmälle ja että vielä kustantajakin sen hyväksyisi, on haastava kysymys. Täytyy seurata alan kirjallisuutta ja sitä mihin suuntaan ala ja genre on suuntautumassa. Kirjoitustyyli täytyy miettiä tarkkaan ja se, miten aihetta käsittelee. Täytyy myös hallita kirjoittamisen tekninen puoli, koska kustantajat haluavat pääasiassa vain ns. valmista tekstiä. Tavoitteellisuus on kuitenkin huomioitava, koska se joko antaa vapauksia tai rajaa niitä. 
Discussions v1.3
(c) 2010-2011 Codingfish
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS