Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Forums

Kirjoittaminen

Vinkkejä ja ajatuksia kirjoittamiseen!
Public write access is disabled. Please login or register
Last post
liskomies

liskomies
24 posts
---
Location:
n.a.
19.02.2015 07:21

Hyviä vinkkejä kirjoittajalle

Laitanpa tännekin linkin Nova -kirjoituskilpailun ns. kestoyleispalautteeseen, jossa käsitellään kilpailuun osallistuneiden novellien pahimpia puutteita ja tekstien ongelmakohtia sekä myös parhaimpia onnistumisia. Ohjeet ovat tarkoitettu koskemaan lähinnä spekulatiivista fiktiota, mutta kyllä niistä muunkinlaisen tekstin kirjoittaja voi saada irti hyviä vinkkejä.

http://www.tsfs.fi/?toiminta/nova/kestoyleispalaute.html
 
peka

peka
4 posts
---
Location:
n.a.
17.11.2015 19:33
Re: Hyviä vinkkejä kirjoittajalle
Youtube on täynnä kaikenlaista top-5 ja top-10 listaa, "do vs don't do"- listaa siitä miten tulee hyväksi kirjoittajaksi. Kevyttä yleispätevää hömppää josta ei ole oikeastaan mitään hyötyä. Annan nyt kuitenkin kirjoittajan poikasille ehdolle Robert Butlerin, (hakusanalla)Inside creative writing sarjan. Ensiesitetty netti striiminä joskus historian hämärissä.

Seitsemäntoista jaksoa. Noin kaksi tuntia per jakso. Butler kirjoittaa novellia ideasta tekstiksi. Muokkaa ja selittää mitä mielessä liikkuu. Välillä vastataan katselijoiden lähettämiin kysymyksiin. Jos englanti taittuu ja kiinnostaa niin voi olla kiinnostavaa katsottavaa. Yleensä kun toisten kirjoittamisprosessia ei niin pääse kärpäsenä katosta seuraamaan. Kaikkia jaksoja en jaksannut tai kerennyt läpi kahlata. Niissä mitä katsoin, nautin ennenkaikkea asioiden etenemisen hitaudesta.

peka suosittelee!
 
Discussions v1.3
(c) 2010-2011 Codingfish
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS