Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Forums

Yleinen keskustelu

Yleinen keskustelu
Public write access is disabled. Please login or register
Last post
caphir

caphir
1 post
---
Location:
n.a.
06.05.2013 16:10

Kuolluttako...

tässä herättelen, kun viimeisimmät viestit ovat kuukausien takaa. Minä luulin että kirjoittaa pitää päivittäin jotain ja tällaisellekin foorumille riittäisi asiaa.

Itse en kyllä kirjoita joka päivä edes treenitekstiä tai sanalistoja tai muutakaan harjoitetta. Viimeisimmän, tai siis ensimmäisen (!)novellini kirjoitin viime syksynä, se oli novellikirjoituskurssin satoa. Runoja kirjoittelen silloin kun on se kuuluisa inspiraatio iskenyt päälle. Nyt olen ilmoittautunut opiskelemaan luovaa kirjoittamista (perusteet)etäkurssille.

Silti kaipaan pohjattomasti muutakin palautetta, kuin mitä kursseilta saa, joten kun löysin tämän paikan niin tännehän jämähdin ja sen ainokaisen novellini myös tänne toin.
 
Toukka

Toukka
5 posts
---
Location:
Turku
03.02.2016 21:38
Re: Kuolluttako...
Rekkauduin tänne melko lailla heti, kun tänne saavuin. Puitteet vaikuttavat tosi hyviltä mutta tosiaan kumman hiljaistä täällä on. Itse etsin täältä oppia kirjoittamiseen ja altistumista kritiikille. Foorumi kaipaa näemmä pientä herättelyravistusta. Kirjoista ja kirjoittamisesta luulisi riittävän jutun juurta.

Jos joku haluaa kirjoittaa, niin olisi kiva kuulla yleisesti tämän foorumin ilmapiiristä ja tilanteesta. Minkälaista jengiä täällä pyörii ja käykö täällä aktiivijäseniä?

Edited by Toukka - 03.02.2016 20:38
 
Misfit

Misfit
5 posts
---
Location:
n.a.
04.02.2016 15:24
Re: Kuolluttako...
Itsekin olen uusi täällä. Löysin sivut ihan sattumalta, kun etsiskelin paikkaa jossa olisi juttua kirjoittamisesta yms.

Paikka tosiaan tuntuu hyvältä juurikin vinkkien saamiseen ja kritiikin sietämisen harjoitteluun. Jotenkin oma motivaatio tarvitsee jonkin tällaisen julkaisukanavan, koska pelkkä pöytälaatikkoon kirjoittelu ei oikein jaksa sytyttää.
 
Väinämö

Väinämö
9 posts
---
Location:
n.a.
04.02.2016 21:23
Re: Kuolluttako...
Tervetuloa, kaikki kolme. Itse olen pyörinyt tällä foorumilla nelisen vuotta, ja olen kyllä saanut paljon apua kanssaihmisiltä ja ennenkaikkea ylläpitäjältä. Tosiaan täällä on vain se helmasynti, että vaikka monella olisikin niin suurempaa kuin pienempääkin sanottavaa, jää monelta kuitenkin sanomatta. Mutta tässä neljän vuoden jäsenyyteni aikana on rekisteröityneiden käyttäjien määrä noussut huimasti, mikä on vain hyvä asia. 
Arska

Arska
23 posts
---
Location:
n.a.
05.02.2016 21:23
Re: Kuolluttako...
Ei nyt sentään kuollutta... virkeä, ja eloisa foorumihan tämä on. Tosin yksi asia on alkanut minuakin mietityttää: ylläpidon kommenttejaa ei nykyisin näe. Onko se enne jostakin hiipumisesta? En nyt ryhdy enempää maalailemaan sarvipäitä seinälle.

Foorumille ilmestyy uutta luettavaa aika mukavalla sykkeellä, ja siinä voi olla yksi syy ylläpidon hiipuneeseen kommentointiin. On varmasti melkoista aktiviteettia vaativaa, pyrkiä lukemaan kaikki uusi tuotanto nopealla aikataululla, ja niin perusteellisella syventymisellä, että kommentointi olisi riittävän perusteellista.
Mielestäni olisi toivottavaa, että sivustolle kirjoittavat myös lukisivat toisten tekstejä, ja kommentoisivat niitä. Palaute on kuitenkin harrastajille tärkeää, ja myös merkittävä tekijä oppimisessa.
Pyrin itsekin kommentoimaan lukemiani tekstejä mahdollisuuksieni mukaan. Työstän parhaillaan fantasiatarinaa, joka näyttää muodostuvan kohtalaisen mittavaksi ja se vie aikaa perusteellisesti sen ajan, jonka kirjoittamiseen pystyn käyttämään.

Mukava on havaita uusien kirjoittajien löytävän tiensä tänne. Tervetuloa mukaan.
 
Toukka

Toukka
5 posts
---
Location:
Turku
06.02.2016 02:37
Re: Kuolluttako...
Kiitti, Arska.

Itsekin olen jo muutaman arvostelun kerinnyt näppäilemään. Jossain vaiheessa voisi varmaan jonkun omistakin novelleista panna jakoon. Arvosteluita on mielestäni ihan palkitsevaa kirjoittaa. Niistä oppii itsekin aina jotain uutta. Päähuomio on siinä, että oppii tiedostamaan eri asioita joita kirjoittamiseen liittyy. Ja niitähän liittyy. Arvostellessaan pakottuu luomaan aina jonkinlaisen näkökulman eri asioihin ja sen seurauksena sitä väkisinkin joutuu punnitsemaan aina omia päämääriään.

Sivu ei ole vilkas. Ehkä se on kuitenkin hidas ja varma.

- Toukka
 
Jästipää

Jästipää
22 posts
---
Location:
n.a.
21.02.2016 23:09
Re: Kuolluttako...
Komppaan Arskaa siinä mielessä, että aika vauhdikkaasti tänne kyllä tulee aina uusia tekstejä, siinä mielessä eloisuutta on. Palautteiden osalta sitten taas ei niinkään. Itse olen kirjoitellut tänne toista sataa tekstiä ja keskimäärin niihin on tullut noin 3 kommenttia per teksti. Teksteilläni on ollut kuitenkin lukukertoja parhaimmillaan yli 1000, keskimäärin teksteilläni lukukertoja on ehkä muutamia satoja, joten varmasti niitä lukijoita on ollut huomattavasti enemmän kuin kolme. Hyvä kysymys onkin, miksi selkeä enemmistö ei anna palautteita?
Minun tekstieni palautteen antajat voi laskea karrikoidusti kahden käden sormilla eli kyse on tietynlaisista vakiolukijoista. Näistä olen totta kai kiitollinen, mutta enemmänkin voisi olla... Itse annoin aiemmin paljonkin palautteita, mutta itselläni ei enää ole juuri aikaa lukea täällä novelleja, hyvä kun ehdin itse kirjoittelemaan. Elämäni on muuttunut aiempaa hektisempään suuntaan ja jostain joutuu karsimaan. Se on harmi sinänsä. Palautteen antaminen toisten teksteistä on kehittävää palautteen antajalle, kuten myös palautteen saaminen omille teksteilleen, joten sen suhteen tämä sivusto voisi olla aktiivisempi.

Edited by Jästipää - 21.02.2016 22:10
 
Misfit

Misfit
5 posts
---
Location:
n.a.
23.02.2016 23:07
Re: Kuolluttako...
Laskeskelin omien tekstieni palautteita ja noin 3% lukijoista antaa palautetta. Tuo on aika normi käytäntö vähän joka paikassa. Oman mobiilisovellukseni pelaajista 3% on antanut palautteen kauppapaikkaan. Näin se vain menee, eikä tämäkään sivusto poikkea muista.

Eli elämä on. Tietenkin se latistaa omaakin innostusta antaa palautetta, kun itse saa sitä niin kitsaasti.

Kiitokset tietenkin niille aktiiveille jotka ovat omia tekstejäni jaksaneet kommentoida.

Onko teillä muuten muita sivustoja, joissa tekstejänne esittelette?
 
nterbt

nterbt
2 posts
---
Location:
n.a.
28.03.2016 03:38
Re: Kuolluttako...
No harmi.

Itse olen näitä kasuaalikatsojia, jotka silloin tällöin käyvät täällä. Luen muutaman viritelmän, ja se siitä sitten.

En tiedä, ehkä monta kirjoittajanalkua pelottaa palautteen antaminen, koska ehkä epäilevät - kuten minä - ettei palautteen asu ole yhtä *kirjaimellista* soumen kieltä. Pilkut ja mitkä, Oksasen tyyliä.

Kirjoottaminen. Sen pitäisi olla ilo, muiden haaskattavaksi oleva harrastus. Työksihän ei moista voesi laskea.

Anteeksi savon ja muiden lähiöiden murre :)
 
Arska

Arska
23 posts
---
Location:
n.a.
29.03.2016 09:54
Re: Kuolluttako...
Onhan se jo pieni palaute, kun tuottaa lukumerkinnän kirjoitetulle tarinalle. Silti kirjoittajan toiveissa on saada myös sanallista kommenttia. Ymmärrettävää on, että palautteen antaja "tuntee vastuuta" jättämästään kommentista, ja näin on ehkä liiankin varovainen siinä, lähteäkö antamaan omien mielipiteidensa kautta palautetta.

Foorumila palaute on annettu asiallisena, eikä täällä ole kukaan sortunut provosoivaan kielenkäyttöön. Olen ollut joskus mukana kirjoittelemassa sivustolle, jossa joku häirikkö otti yhden kirjoittajista kiusauksen kohteeksi. Kyseinen kiusatuksi tullut henkilö on oikea kirjailija, joka on julkaissut jopa palkittuja teoksia. Siinä oli helposti todettavissa, kuinka puolustuskyvyttömänä tuollaisessa asemassa ihminen kokee olevansa.

Nimimerkein sielläkin kirjoiteltiin, eikä kirjailijan henkilöllisyys ilmeisesti ollut tiedossa yleisesti, Itse kävin kyseisen herrasmiehen kanssa keskustelua foorumin ulkopuolella yksityisesti, ja näin sain paljon tietoa, ja kannustusta omalle kirjoittelulleni.
 
Banshee

Banshee
2 posts
---
Location:
n.a.
31.03.2016 20:20
Re: Kuolluttako...
Itse en ole jaksanut lukea tai antaa palautetta, kun tuli ikäviä uutisia perhepiiristä. Ehkä sitten kesällä, kun on enemmän aikaa. Harmillista kyllä, että ihmiset ei niin palautetta anna. Hyödyttää se itseäkin. 
Lil Sparrow

Lil Sparrow
8 posts
---
Location:
n.a.
20.05.2016 15:46
Re: Kuolluttako...
Hieman on kuollutta... Täytyy myöntää, etten itse ole kirjautunut sisään kuukausiin. Lukion loppuminen painaa päälle... Ehkäpä sitten kesällä taas pääsen vauhtiin. 
Discussions v1.3
(c) 2010-2011 Codingfish
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS