Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Forums

Yleinen keskustelu

Yleinen keskustelu
Public write access is disabled. Please login or register
Last post
Väinämö

Väinämö
9 posts
---
Location:
n.a.
12.10.2016 22:13

Lehtiin kirjoittaminen

Keillä on kokemusta lehtiin kirjoittamisesta? Oletteko lähettäneet esim. novelleja, runoja tai muita kirjoitelmianne joihinkin lehtiin? Mitä kaikkia lehtiä Suomessa on, jotka ottavat vastaan ihmisten kirjallisia tuotoksia? 
liskomies

liskomies
23 posts
---
Location:
n.a.
13.10.2016 19:53
Re: Lehtiin kirjoittaminen
Henkilökohtaista kokemusta minulla on lehdistä vain Portissa julkaisusta. Kaikenlaista spekulatiivista fiktiota julkaisevat tällä hetkellä Portin lisäksi ainakin Spin, Kosmoskynä (paperilehti ja verkkojulkaisu) ja Tähtivaeltaja. Alienistin ja verkkolehti Usvan nykytilanteista en osaa sanoa mitään. Portti ja Tähtivaeltaja ovat suurimmat ja ylivoimaisesti laajalevikkisimmät.

Porttiin pääsee vain ja ainoastaan menestymällä lehden kaikille avoimessa vuotuisessa kirjoituskilpailussa, johon osallistuu joka vuosi myös ammattikirjailijoita. Kilpailussa on varsin hyvät rahapalkinnot, vieläpä verottomana.

Muihin lehtiin voi yrittää tarjota tuotoksiaan suoraan toimitukselle. Kannattaa varautua siihen, että lehteen hyväksytty teksti käy läpi jonkinasteisen toimitusprosessin (paitsi Portissa, jossa menestyneet kilpailunovellit julkaistaan sellaisenaan). Tähtivaeltajassa on kova tasovaatimus, ja lehti julkaisee aika vähän kotimaisia novelleja. Kosmoskynä julkaisee Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n jäsenten tekstejä niin verkossa kuin painetussa lehdessäkin. Spin on Turun science fiction seuran julkaisu. Spinissä ja Kosmoskynässä julkaistaan myös Nova-kirjoituskilpailussa menestyneitä tekstejä.

H.P. Lovecraft historiallinen seura ry. julkaisee Kuiskaus pimeässä -nimistä läpyskää. Ohjeet tekstien tarjoamiseen löytyvät yhdistyksen nettisivuilta, ja tekstin julkaisu ei tietääkseni edellytä yhdistyksen jäsenyyttä, riittää että kirjoittaa kauhua.

Muista lehdistä ainakin Demi tietääkseni järjestää silloin tällöin kirjoituskilpailuja ja menestyneitä julkaistaan lehdessä. Tuosta en tiedä sen enempää. Niin, ja entisaikaan ns. miestenlehdet julkaisivat aika paljonkin kotimaisia alansa novelleja ja maksoivat pienen palkkionkin, mutta mahtaakohan niitä enää edes ilmestyä?

Edited by liskomies - 13.10.2016 18:54
 
Discussions v1.3
(c) 2010-2011 Codingfish
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS