Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Teinisoopaa... 2021-03-05 20:44:46 Oriodion
Arvosana 
 
1.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    March 05, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

TarraLeguaani jo kommentoikin aika hyvin, allekirjoitan ison osan siitä.

Tässä on tosiaan hyvä idea jännärille. Mutta toteutuksessa mielestäni aika paljon ongelmia.

Nuorisojengin murha vaikuttaa aika harkitsemattomasti tehdyltä. Se ei sinänsä ole ongelma, mutta tässä vähän maalataan kuvaa että olisiko kyseessä peräti täydellinen murha – tämä ei tunnu uskottavalta, kun nuorison tekemiä virheitä on helppo osoittaa useita (Tarran mainitsemien lisäksi esimerkiksi asianajajan puhelimeen tuollaisen tervemenoa-viestin löytyminen saattaisi olla aikamoisia epäilyksiä herättävä, riippuen tietysti siitä millainen persoona hän oli). Vaikka en usko että tarkoitus olikaan että kyseessä oikeasti olisi täydellinen murha, niin tuntuu vähän epäuskottavalta että edes tuollaiset harkitsemattomat nuoret pitäisivät tätä ihan niin täydellisenä.

Vähän tähän liittyen; ketään henkilöä ei tässä kuvailla oikeastaan ollenkaan, tuon alun pojan jälkeen, jolla ei myöhemmin tunnu kuitenkaan enää olevan roolia tarinassa. Vaikea siis sanoa miten näiden nuorten odottaisi suhtautuvan murhaansa. Sinänsä voisi olla hyväkin idea toteuttaa tarina ilman varsinaisia henkilöhahmoja ja puhua vain epämääräisestä nuorisojengistä ja asianajajasta, mutta tässä se ei kuitenkaan oikein toiminut. Ehkä lyhyemmässä tarinassa voisi toimia.

Luin aiemmin tuon tupruttajat-satusi. Siinä oli aika samalla lailla hyvin epämääräistä kuvailua tapahtumista, mutta sadussa se toimi paljon paremmin kuin tällaisessa realistisemmassa tarinassa.

Oikeinkirjoitus kuitenkin hyvää. Alussa tosin kolmoispisteitä (siis ...) käytettiin omaan silmääni vähän oudoissa paikoissa.

Tarkemmin suunniteltuna ja johdonmukaisemmin kerrottuna tämä kuitenkin voisi olla hyväkin tarina!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS