Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Teinisoopaa... 2021-02-28 13:42:03 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 28, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tekstistä saa aika nopeasti sen kuvan, että kirjoittaja on itsekin aika nuori. Tässä on oikaistu paljon mutkia ja kirjoitettu sen mukaan, miten kirjoittaja ajattelee asioiden ehkä menevän. Asianajaja ei kyllä säntää paikalle, missä juuri nyt käytetään lapsia hyväksi, jotta asia saadaan oikeuteen nopeasti. Varakkaat taitavat harvoin pilkkoa omia polttopuita. En myöskään ymmärrä, miksi "koeputkilapsi" (eli IVF:llä aikaansaatu alkion alkuun saaminen kohdun ulkopuolella, joka siirretään kohtuun pari päivää hedelmöityksen jälkeen) saisi lapsen ja vanhempien suhteen oudoksi. En myöskään keksi mitään syytä, miksi kukaan haluaisi varastaa spermaa tai miksi teinipojalta ostetaan spermankuljetuspalvelua, tämä on enemmänkin aika humoristinen ajatus.

Mikään pikakompostori ei muuta mullaksi mitään noin nopeasti. Joka tapauksessa luut ja hampaat jäisivät jälkeen. Nekin on piilotettava tai hävitettävä. Mitä murhavälineille ja miehen vaatteille ja mukana olleille tavaroille tehtiin, ettei poliisi löydä niitä? Pihan verijälkien hävittämiseen ei riitä vedellä suihkuttelu. Entä kenen numerosta asianajajalle soitettiin, poliisi tutkii senkin, kun joku tekee katoamisilmoituksen miehestä. Täydelliseen murhaan on vielä aika reippaasti matkaa.

Juoni etenee pyrähdellen paikasta toiseen. Idea on hyvä, mutta sinun tarvitsee muokata se suoraviivaisemmaksi ja harkita tarkkaan linja, mitä aiot noudattaa. Aluksi puhut pojasta, joka on koeputkilapsi, ja hänen elämästään. Sitten siirryt yleisesti nuorisoporukkaan ja kadotat tämän pojan jonnekin, häntä ei enää mainita. Kannattaisiko tämä poika jättää mainitsematta? Vai kannattaisiko vetää hänet päärooliin?

Pääjuoni on se, että teinipojat päättävät murhata asianajajan, joka on saanut vihiä heidän rikollisista puuhistaan. Idea on hyvä. Kannattaa tehdä vaikka juonijana, jolle sijoitat tapahtumat. Janassa kaikkien tapahtumien on liityttävä toisiinsa. Kun sinulla on selkeä alku, keskivaiheet ja loppu, voit lisäillä muita juttuja väleihin. Janassa on myös oltava yksi tai korkeintaan pari päähenkilöä, jotka mieluusti ovat mukana alusta loppuun. Näiden henkilöiden lisäksi voi taas lisäillä hahmoja joukkoon tarpeen mukaan tai lisämausteeksi. Älä kuitenkaan kadota päähenkilöitä selittämättömästi, eli jos henkilö vaikka kuolee, se on kerrottava.

Tekstissä on hyvä idea. Oikeinkirjoitus on suht hyvää!

Mielestäni tekstisi kaipaa enemmän suunnitelmallisuutta ja harkintaa. Eli älä kirjoita tekstiä vain alusta loppuun kerralla suunnittelematta, se ei ole sen jälkeen heti valmis. Vaan senkin jälkeen se pitää vielä lukea monta kertaa ja muokata ja hioa. Harjoittelulla ja pienellä lisätyöllä näen, että sinusta voi tulla hyvin mielenkiintoinen kirjoittaja!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS