Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Taina Minkkinen mysteries osa-1 2020-12-07 13:59:29 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    December 07, 2020
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka kynäilijä47!

Olitko ajatellut naputella tästä pidempääkin kokonaisuutta, vai ainoastaan tällaista novellityylistä materiaalia? Ai miksikö kysyn? No koska tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta ja potentiaaliselta pidempäänkin käsikirjoitukseen. Ja koska tämä mielestäni vaatii ehdottomasti prologin. Tapahtuman, joka kuvataan esimerkiksi murhatun tai murhaajan silmin kerrottuna. Silloin tähän syntyy heti kylmäävä ja vetävä alku, ja tuon alun jälkeen kohtaus, jossa Laila Saari tutkii materiaalia, ei tunnu enää niin tylsältä aloitukselta. Ja jos et halua prologia (kyseessä on siis minun mielipiteeni ja voit ilman muuta hylätä sen), niin tuo edes hieman kiinnostusta asiaan (murhiin, tekotapaan yms) Lailan ajatuksissa. Esimerkiksi "Laila ei ollut varma miksi, mutta jokin silvotun miehen selvittämättömässä tapauksessa sai kylmät väreet värisyttämään hänen kehoaan. Uhreja oli monia, ja tekijä oli yhä tuolla jossain.". Tai jotain vastaavaa. Eli jotain sellaista, joka luo tunnetta ja jännitystä.

Kirjoitat hyvin! Joitain sijapäätejuttuja ja pilkkuhommia tosin on, mutta niitä on helppo hioa. Vältä kuitenkin sellaista lapsenomaista ilmaisua, kuten bussia, joka jo odottelikin. Ei bussi odottele, vaan lähtee aikataulunsa mukaan. Dialogisi on erinomaisen sujuvaa ja helposti luettavaa. Hyvä! :)

Älä hosu. Tämä vaikutelma kenties jää, jos et ole tätä editoinut vielä, mutta...
Kirjoitat: "Kirjauduttuaan hotelliin Johannes lähti tutustumaan Kuopion ilta elämään sekä mahdollisiin paikkoihin käyttäen apunaan taksikuskeja ja heidän tietoa siitä missä nuoriso ja aineet liikkui. Ensimmäinen ilta ei ollut tuonut mitään merkittävää. Johannekselle selvisi ainoastaan mahdolliset paikat, jotka sopivat kuvioon."
Tuolla herää kysymyksiä, että mihin mahdollisiin paikkoihin ja miten niin ei tuonut mitään merkittävää, jos kerran mahdollisia paikkoja löytyi? Ja mitä nuo paikat olivat ja mihin kuvioon ne sopivat?
Eli anna lukijalle yksityiskohtia ja luo mielikuvia. Nyt tuntuu, että harpot tarinaa paikoin eteenpäin liian nopeasti. Sinä selvästikin tiedät, mitä on tapahtumassa ja mitä noissa paikoissa on, mutta luo niistä tunnelma myös lukijalle.

Tämä on hyvää settiä ja juoni rakentuu kiehtovasti. Sinä osaat kirjoittaa ja kuljettaa tarinaa. Vähän rauhallisempi tahti ja lisää yksityiskohtia, niin hyvä tulee!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS