Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
The Blackout 2019-05-24 18:27:01 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    May 24, 2019
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Päätä etukäteen missä aikamuodossa aiot kirjoittaa ja pitäydy siinä. Välillä hyppäät menneeseen aikamuotoon ja se särähtää sujuvuudessa. Samoin kannattaa miettiä puhuuko hahmot kirjakieltä vai puhekieltä, ja sitten laittaa sanat samaan malliin kaikille hahmoille (eli ei niin, että yksi sokeltaa murretta, toinen kirjakieltä ja kolmas puhekieltä. Muutoin lukija takeltelee).

Juoni on mielenkiintoinen, ei ihan tusinakamaa. Alku on hyvä, saat heti lukijan mukaan ja miettimään, että mitäs täällä on tapahtunut. Ja tästä seuraa aina se halu tietää lisää, jolloin lukija jatkaa tekstissä etenemistä - mikä kirjoittajan tavoite onkin.

Yhdyssanavirheitä löytyy, mutta paljon vähemmän kuin yhdyssanoja, mitkä on kirjoitettu oikein :) Neuvona antaisin sen, että tarkista teksti aina muutamaan kertaan läpilukemalla ja ottamalla itsellesi eri tehtävänannon lukiessasi (esim. ensimmäisellä kerralla keskityt vain siihen, että juoni on johdonmukainen, toisella siihen, että teksti on sujuvaa, kolmannella kirjoitusvirheisiin jne). Näin tarina ja sujuvuus hioutuu miellyttäväksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi.

Tässä ohjeita repliikkien merkintään: http://www.kirjoittaja.fi/keskustelu/6-Tarinointi/84-kieliopillisia-ohjeita

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS