Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Paksun pandan salaisuus: Prologi (tarkistettu versio) 2018-03-10 15:32:59 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    March 10, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

En lukenut tuota ensimmäistä versiotasi, vaan siirryin suoraan tähän. Silti pyytäisin, että älä julkaise täällä tekstiä, jonka aiemman version olet tänne jo laittanut, koska jos jokainen tekisi niin (korjailisi kirjoitus- ja ajatusvirheet ja laittaisi muuten saman novellin tänne), täällä olisi aivan käsittämättömät määrät samoja tekstejä, eikä kukaan löytäisi niitä ihan uusia. Eli postaa teksti tänne, lue palaute ja jos on korjattavaa palautteen perusteella, korjaa ne omalla koneellasi tallessa olevaan tekstiin, mutta älä laita tekstiä enää tänne.

Vaikka kyseessä on prologi, olisin ehkä liittänyt tämän perään vielä ensimmäisen luvunkin, koska tämä on niin lyhyt. Ei kannata myöskään omia isoa osaa listasta omilla kirjoituksilla (osa 1, osa 2, osa 3, osa 4 tai luku 1, luku 2 jne). Yhdistä sen verran kuin on sopiva kertalukupätkä, liian pitkääkään ei moni jaksa lukea läpi.

Sitten itse tekstiin:
Missä kaikki pilkut on? Teksti vaatii pilkkuja tauottaakseen itseään, näin lukija saa paremmin selvää ja pysyy kärryillä. Itse saa sitten määritellä onko parempi kirjoittaa joka pilkku oikeinkirjoitussääntöjen mukaan, vai jättää sujuvuuden vuoksi muutama tarkoin harkittu pilkku pois.

Herätit tekstilläsi mielenkiinnon. Igorilla on jotain salamyhkäistä ja tappamisen arvoista, ja nyt se on pandassa. Luen mielelläni jatkoa, olet selvästi saanut jotain jännitystä aikaan.

Toistat liikaa Igoria ja pandaa. Käytä välillä niiden sijasta jotain muuta sanaa, esim. hän, mies, eläin tms. Se lisää tekstin sujuvuttaa. Tässä esimerkki: "Kissalla oli pitkä häntä. Kissa heilutteli sitä aina saalistaessaan. Hiiret tiesivät silloin kissan olevan tosissaan." -> "Kissalla oli pitkä häntä. Se heilutteli sitä aina saalistaessaan. Hiiret tiesivät silloin pedon olevan tosissaan."

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS