Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Maailma tulessa 2016-11-27 18:46:48 Dhanne
Arvosana 
 
4.0
Dhanne Arvostellut: Dhanne    November 27, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Luinpa novellisi tai onko tämä pidemmän tarinan alku? Kerronta soljui mukavasti eikä ajatuksenjuoksussa tuntunut olevan moitittavaa, siitä kolme tähteä! En tiedä pitäisikö minun arvioida tätä novellina vai suuremman tarinan alkuna. Novellina tämä saisi kolme ja puoli tähteä, koska tarinan kaari jäi selvästi kesken. Toisaalta tarinan alkuna tämä saa minulta yhden tähden lisää, yhteensä siis neljä tähteä!

Mitä muuttaisin tarinassa? Ensinnäkin päähenkilön nimi olisi voinut tulla esille heti alussa, nyt nimi mainitaan keskellä kirjoitusta ohimennen.

Toisekseen jäin miettimään liittyykö jatkotarinaan rääsyistä rikkauksiin -juonikuvio, sillä köyhyyttä ja rikkauden eroja painotettiin paljon. Jos ei, silloin köyhyys-rikkaus teema olisi väärä. Ei sillä, köyhyyden kuvaus oli onnistunut kokonaisuus, rikaus oli vuorostaan vähän yltiörikasta tuhlaamista, suorastaan silmitöntä rahan haaskausta. Rikkaan 'pientä koetta' lukiessa pyöräytin silmiäni epäuskosta. 'Pieni koe' olisi tullut heti mielenkiintoisemmaksi ja päähenkilö aktiivisemmaksi toimijaksi jos Boone (suivaantuneena köyhien sortamisesta) olisi mennyt valittamaan asiasta ja rikas mies olisi antanut tälle almun ja haastanut hänet tekemään jotakin saadakseen kultaa.

Boonesta olisi voinut tehdä aktiivisempi toimija. Hän olisi tehnyt paljon päästäkseen köyhyydestä, vaikka olikin vain oppipoika, mutta että köyhyys ei vähällä taittunut. Aktiivisemmaksi Boonea olisi saanut jos hän olisi tehnyt asioita samaan aikaan kuin taustatarinaa olisi selvitetty.

Boone olisi voinut haluta selkeämmin. Eli mielihaluja olisi kuvattu ja kerrottu ajoissa, esimerkiksi: ei halunnut olla köyhä/kyllästynyt olemaan köyhä (jos jatko olisi köyhyydestä rikkauksiin tarina) tai halusi ulkomuurin takaiseen maailmaan ja että hänellä oli siihen suunnitelmia (jos jatko olisi mennyt siihen suuntaan).

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS