Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
Soittaja Hot
 
Soittaja 2016-09-26 15:02:03 peka
Arvosana 
 
2.0
peka Arvostellut: peka    September 26, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Trrve.
Hyvin kirjoitettua tekstiähän tämä. Lukee niin, että rivit paukkajaa. Siitä plussia. Annan miinusta tarinan suunnittelusta. Minusta tässä ei ole lukijalle oikein koukkua. Jäi aika tyhjä olo. Kertoja, joka tuodaan tarinaan epämääräisesti, hengailee jossain muodossa ja kertoo mitä on ja mitä tekee ja mitä joskus teki. Napakkuutta kertomiseen lisää. Välillä fiilistely on ihan hyvääkin. Päähenkilö kaipaa myös enemmän kaikkea. Jokin kiinnostava puoli. Jotta lukijalla olisi jokin syy kiinnostua "henkiolennon aivoituksista". Esimerkiksi nuo alkoholin alaiset virhe päätökset vois olla alkoholistin tekemiä virhepäätöksiä. Ja tarviiko tämä heppu edes tuota aineetonta tilaa, näin lyhyessä tarinassa. Jotenkin tässä se tuntuu nyt ylimääräisiltä hepeniltä.
Tiivistystä, napakkuutta, olennaisessa pysymistä, tarinan ideaan keskittymistä. Olkoon tässä päivän säälimätön palautteeni. :)
Kiitos tekstistä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

6 kohdetta - näytetään 1 - 6
Järjestys 
Poketopi
September 27, 2016
Report this comment
Oleppa hyvä tekstistä ja kiitos palautteestasi. Palautetta on kaikesta huolimatta aina mukava saada. Miinukset kohdistit suunnitteluun aika hyvin, koska tekstiä ei ole suunniteltu lainkaan. Tarina on kirjoitettu aika pitkälti flowlla ja kuten huomasit sortuu rönsyilyyn ja selittelyyn. Yritin toki siistiä ja johdonmukaistaa kun runko oli valmis. Jälkeenpäin tekstistä jäi itselle aika Neil Gaiman tyylinen viba, kirjoitettuani kertojaksi Apollon nimisen mytologian jumalan. Mielestäni se oli pakko tehdä,selittääkseni miehen yht'äkkisen inspiraatio puuskan ja sitä seuranneen äkillisen kansan suosion. Yritin toki vihjailla, että hän on kyseessä, mutta jätin lukijalle keksimisen riemun. Olisin toki voinut kirjoittaa kertojaksi rantojenmies Reiskankin, mutta alkoholisoituneen puliukon kulmantakaa tuleva hellyyskohtaus ei mielikuvituksestani tällä kertaa irronnut. Se olisi luultavasti johtanut väkivaltaan ja tarina olisi saanut kaipaamasi napakan lopun. Mutta ehkä ensikerralla. :) Kiitos asiallisesta palautteesta, se on ensiarvoisen tärkeää ja suurin syy, että näitä tulee täällä julkaistua.
In reply to an earlier comment
peka
September 27, 2016
Report this comment
Pitäiski muuten lukea sen Gaimanin American gods. Unohtunu.
En muuten olis tuota Apolloa tajunnu, vaikka olisit veitsellä uhannu. :) Antiikin jumaltarinat ei oo vahvinta alaani.
Minusta tuon Reiskan maaginen kosketus kuulostaa aika hyvältä idealta. Hikinen ja vanhalta viinalta haiseva juopunut Ranta-Reiska yrittää parhaansa mukaan koskettaa väistelevää kitaristi talenttia. Loppujen lopuksi nojaakin vahingossa vieressä viheltelevään Bussikuski Olliin, jonka linjasta tulee Helsingin suosituin. Missä vain tämä ajaakin kansa kerääntyy bussiin, vaan ei tahdo poistua siitä. Olli on kuin intialainen käärmeenlumooja. Reiskaa vituttaa niin, että päättää nukkua krapulaa sillan alla seuraavat sata vuotta.
No. Tämmöistä ajatuksen laukkaa tämä.
In reply to an earlier comment
Poketopi
September 27, 2016
Report this comment
:D Huutonaurua. Komppaan. XD
Poketopi
September 29, 2016
Report this comment
Minäpä muuten nappaan tästä kopin. Vähän pyörittelin ajatusta mielessä ja alkoi muotoutua ihan tekstiksi. Perästä kuuluu... :)
In reply to an earlier comment
peka
September 29, 2016
Report this comment
Peukutan ylöspäin! :)
boxo
February 12, 2017
Report this comment
Hei,tykkäsin tarinasta kyllä kovasti, pientä palautetta kuitenkin antaisin.
Alussa pari kohtaa jotka jäi heti vaivaamaan ainakin minua. Eli se "Hän seisoi
kylmässä..." onko tuo Hän siis soittajamies vai se katselijaolento? jää epäselväksi. Sitten nuo "tämä" sanat ei oikein ole hyviä, ne vois korvata ihan
hänen ja hän sanoilla. Taijos tuo Hän (joka seisoi kylmässä) on se olento, niin
"tämän" sanan paikalle kävisi "miehen" tai "soittajan" ?
Toinen hassu kohta on se ..."läpsäissyt nuorta amerikkalaistyttöä takapuolelle,jolla sentään oli edes jonkinlaisia lahjoja.." huomaatko?
Onko siis takapuolella lahjoja,vai tytöllä? Jos tytöllä, niin kuulostais
paremmalta näin:"..läpsäissyt takapuolelle nuorta amerikkalaistyttöä, jolla sentään oli... Eli hiukan huolellisuutta tuollaisissa kohdissa niin
lukunautinto ei kärsi..mutta kuten jo sanoin..mukava tarina.
6 kohdetta - näytetään 1 - 6
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS