Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Arvostelut käyttäjältä Arska

247 kohdetta - näytetään 1 - 10 « 1 2 3 4 5 6 ... 7 25 »
 
Muut
 
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    May 17, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

"Asfalttiviidakko". Nimi on hieman harhaanjohtava, mutta ehkä tarkoituksella sellaiseksi laadittu. Yleensähän termi mielletään kaupunkimaisen betoni- ja katurakenteisen ympäristön kuvaajana. Itselleni tuli tarinan lukemisen myötä mieleen, etteikö pelkkä "Asfaltti" olisi ollut nimenä paikallaan. Mutta se siitä arvosteluosuudesta.
Tarina itsessään on mukavaa kesälukemista, ja monipuolisessa kuvailevuudessaan vie kyllä lukijansa maalaismaiseen rentoon tunnelmaan, jota sitten kastemnato nousee järisyttämään.

Loppu sitten kolahtikin mukavasti. Jotenkin olet saanut siihen mukavan humoriostisen aksentin luotua. Ehkä se, että tuohon matokohtaukseen olet jo rakentanut rivienväliin tavallaan kirjoittamattoman viitteen lopputulemasta ja se täyttyy sitten loppuratkaisun myötä. Hienosti osuva pääte. Tykkäsin kovasti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
4.5
Arska Arvostellut: Arska    May 10, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Hyvä! Nyt huumoripuoli aukesi minulle läpi kokoelman. Mahtavasti toteutettu raapalemuotoon ja homma toimii. Tarinat ovat selkeitä ja sujuvaa luettavaa. Raapalemuodon asettamasta rajoituksesta huolimatta kokonaisuus ei ole millaan muotoa pakotetun omaista, vaan todella siis toimivaa kerrontaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
3.0
Arska Arvostellut: Arska    May 07, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Tämä alkaa aivan huikealla sisääntulolla. Kaksi ensimmäsitä osiota loistavaa huumoria. Olin aivan innoissani.
Sitten tapahtui jotain, joka käänsi koko aiheenkäsittelyn päälaelleen. Odotin kai liikaa jatkoa noihin ensimmäisiin tapahtumiin ja sitä kuinka tarina lähtee jatkumaan. Ei se sitten alkuasetelmista jatkunutkaan odottamallani tavalla, ja otteeni tarinan huumoriin lipesi.
Toisaalta tietysti aikaansaatiin tarinaan se kaivattu yllätyksellinen käänne. Ehkä sen olisi voinut tehdä johonkin toiseenkin suuntaan?

Ja tietysti toisaalta on hyvä myös olla varovainen käsitellessä näitä uskonnollisia asioita. Jotkut saattavat vetää isonkin herneen nenäänsä.

Mahtava aloitus ja siitä isot kiitokset kirjoittajalle.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    April 04, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Tämä on hyvin tunnepitoinen kertomus, mutta se jää tavallaan vajaaksi ilman noiden tapahtumaan johtaneiden tilanteiden käsittelyä.

Voimakas tunnelataus on koko tarinan peruata ilman aiheeseen johtavien syiden kuvausta. Eli lukija jää kaipaamaan syvällisempää pohjustusta ja aiheesta todellakin voisi saada pidemmän kaavan kautta paljon enemmän irti.

Osaat kirjoituksellasi välittää lukijalle paljon. Tekstisi on elävästi kuvailevaa ja kerronta kulkee kuvailevasti ja selkeästi. Tekstiäsi on helppo lukea ja sen sisältöön saa helposti näkemyksen, joten toivoisin sinun panostavan teksteissäsi tapahtumien syvällisempään käsittelyyn.

Kiitos tekstistäsi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
2.0
Arska Arvostellut: Arska    March 16, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Komppaan Oriodionia täysin.

Novellissa on kuvattu yksittäisiä asioita, joista ei muodostu kokonaisuuskuvaa. Tämä voisi olla pohjustuksena pidempään tarinaan, jossa sitten yksittäiset asiapätkät koostaisivat toimivan kokonaisuuden.
Nyt lukijalle jää enemmän kysymyksiä novellin lukemisen jälkeen kuin niille kuvattuja ratkaisuja.
No, joo. Toteemihan tarvittiin jostakin syystä keväänjuhlimisen rituaaleihin, mutta mikä oli se syy?

Tarina on lyhyt ja antaa sisällöllisesti kovin vähän, joten palautteeseen ja arviointiin en oikein pysty saamaan sisältöä.

Kirjoitusasultaan teksti on hyvää ja tämän tason tekstillä pystyy luomaan hyvää proosaa, kunhan siihen saadaan juonellinen rakenne ja siihen kiinnostava sisältö.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
5.0
Arska Arvostellut: Arska    March 16, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Hei Paula!

Onhan todella mukava kuulla nämä uutisesi. Olet siis astumassa unelmiesi toteutumiseen ja se on takuulla merkittävä askel. Onnitteluni siitä.

Niin, ja terveys on hyvin merkittävä seikka myös unelmien toteuttamisen onnistumiseksi. Olet osoittanut osaavasi käyttää vastoinkäymiset voitoksesi ja pystyt luomaan niistä itsellesi uusia voimavaroja. Voittamalla tuon vakavan syöpäsairauden saat varmasti voimia myös tulla toimeen skitsofrenian kanssa. Jotenkin minulla on ollut aivan foorumille tulostasi asti tunne, että pystyt käyttämään myös tämän sairauden luovuudessasi eduksesi.

Vielä yksi asia, jota en millään muotoa halua esittää neuvona, mutta joka on monesti noussut mieleeni lukiessani runojasi tällä foorumilla: Joissakin runoissasi saattaisi toimia myös käyttämäsi ensimmäisen persoonamuodon sijalla kolmas. Se ehkä avaisi ikkunaa runosi maailmaan hieman enemmän. Lukija saisi ehkä hieman etäisemmän kuvan kautta runohenkilöön laajemman näkökulman.

Päivän mietelauseeksi:

Jos unelmani kaikki
saada toteutumaan voisin,
Jäiskö enää mitään
mistä vielä unelmoisin?


Paljon onnea sinulle jatkossakin. Kirjailijan työ on haastavaa, mutta myöa luultavasti antoisaa.

Kiitos, että olet ollut vieraanamme täällä.

Aina on tilaa unelmille.

----Arska---
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    March 05, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Mielenkiintoinen aihevalinta.

Teksti kuvaa seksityöntekjän arkipäivää, ja aihevalintana sen on kai tarkoitus luoda lukijalle salaperäisyyden kautta kiinnostavuutta.
Kirjoittajan ilmaisukieli on laadukasta ja hyvin toteutettua. Kieliasu on helposti kohdattavaa ja se tekee aiheen seuraamisesta helppoa ja juonessa pysyminen on lukijalle sujuvaa.
Sisällöllisesti en kovin mieltäkohauttavaa tempoa löytänyt, ja jotenkin jäi hieman keskeneräinen mielikuva. Ehkä se johtuu siitä, ettei tekstiin ole kirjoitetti isompaa yllätävyyttä. Itselleni tuli heti mielikuva siitä, että tarina jää kesken. En tarkoita kaivanneeni siihen mitään yksityiskohtaisia kuvailuja työsuoritteista.

Jäin vielä ihmettelemään tuota aiempaa kommenttia. Onko seksityössä kyse suurella sydämellä tehdystä laupeudentyöstä, vai onko kyseessä toisen ihmisen fyysisten tarpeiden hyväksikäytöstä ansiomielessä?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
01
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
N/A
Arska Arvostellut: Arska    February 18, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Hei Eadin!

Olet valinnut aiheen, joka noataa kipeitä muistoja monen lukijan mieleen. Siksi en lähde laatimaan arvostelua tekstillesi, mutta kommentin verran käsittelen sitä.

Luot tekstilläsi tapahtumaketjukuvauksen syvästä kaipauksesta, joka johtaa itsemurhan kautta haettuun lopulliseen ratkaisuun. Kerronnasta ei selviä, mikä on johtanut tuon kaivatun henkilön poismenoon. Onko siinä kyse tapaturmasta, sairaudesta vai onko siinäkin kyseessä itsemurha.
Tuolla seikalla ei sinällään ole merkitystä muutoin kuin siinä mielessä, että oman käden kautta tapahtunut kuolema on moninkertaisesti järkyttävämpi ja vaikeimmin ymmärrettävissä, ja se nostattaa jälkeenjäävien mielessä monenlaisia mietteitä siitä, olisiko ollut jotain tehtävissä. Jopa syyllisyyden tunteita tapahtumiin johtaneista seikoista.

Vaikka tarinassasi kerronnan päähenkilö hakee helpotusta omaan pahaan oloonsa äärimmäisen ratkaisun kautta, niin tarina ei lopu siihen. Ehkä kertomustakin olisi syytä jatkaa kuvailuun niiden rakkaitten tuskasta, jotka aina jäävät jälkeen.

Itsemurha ei ole ratkaisu. Se on pako elämästä.

------

Kirjoitat hyvin ja ilmaisukielesi on selkeää ja kuvailu nousee esiin tavallaan lempeän ymmärrettävässä muodossa. Saat lukijan mielenkiinnon sitoutumaan aiheen seuraamiseen, joten kerronnan seuraaminen on sujuvaa.
Jään mielenkinnolla odottamaan seuraavia tekstejäsi. Sujuvasta ilmaisustasi voisin päätellä kirjoittamisen olevan sinulle helppo ja luonnollinen tapa ilmaista itseäsi ja tunteitasi.

Kiitos tekstistäsi.

---Arska---

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Runot
 
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    January 13, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Runon otsikointi "Hihhuliksi", kertoo paljon kirjoittajan vahvasta huumorintajusta ja hänen vankaksi kehittyneestä itsetunnostaan.

okei
olen tullut lopullisesti hulluksi
näen nyt vielä näkyjäkin
tartten lisää pillereitä
pamahdin outoon uskoon putkessa
olen maailman omituisin hihhuli

Poimin tuohon yhden säkeen, joka mielestäni koostaa hyvin runosi sanomaa.

Runo, joka on vakavien sairauksien kanssa kilvoittelevan ihmisen kuvaus taisteluun liittyvän arkipäiväisen tapahtuman yhteen yksityiskohtaan rakentuvien mielikuvien kuvaileva kooste. Toivon ja pelon kamppailu.

Jo runosi nimikointi sai minut hieman hämilleni. Ehkä haet tarkoituksella hieman ironiaa ilmaisuusi, ehkä et mutta saat runosi toimimaan juuri sinulle tyypillisellä ja puhuttelevalla tavalla. Se kertoo tavallaan siitä vankasta huumorista, jolla olet selvästi luonut teksteihisi sen persoonallisen ja kiinnostusta herättävän sävyn.

Kiiton kaikista runoistasi ja vaikka niissä on ymmärrettävästi surumielinen sävy, niin niissä on myös paljon sisällöllistä sanomaa, joka osuu ja puhuttelee myös muutoin, kuin vakavassa mielessä.
Toivon sinulle kaikkea hyvää ja uskon myös muiden foorumilaisten liittyvän toiveeseen. Ehkä saamme piakkoin lukea tekstejäsi kansien välistä?

---Arska---Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    January 05, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Tarina on mielenkiintoinen ja mukavan helppolukuinen. Kuten haavanlehtikin mainitsee, kirjoittamnen on onnistuneen sujuvaa.
Juoni etenee mukavaa tahtia ja on kiinnostavalla tavalla luotua. Joisssakin kohdin olin havaitsevani tekstissä pientä kankeutta, joka hieman karautti sujuvuutta hiekalle, muttei sentään kokonaisuuteen vaikuttanut mitenkään isommin häiritsevästi. Mittava kokonaisuus, joka todella piti kiinnostuksen yllä, vaikka lukemiseen pitikin muiden kiireitten vuoksi käyttää useampi yksittäinen lukukerta.

Hyvää työtä. Tarinasta voisi saada vaikka romaanin mittaisen teoksen. Alkuasetelmasta lähtien juoni puikkelehtii mielenkiintoisten yksityiskohtien kautta ja voisi löytää tiensä lukemattomiin uusiin seikkailuihin, ja ehkä tulevaisuudessa löytäkin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
247 kohdetta - näytetään 1 - 10 « 1 2 3 4 5 6 ... 7 25 »
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS