Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Arvostelut käyttäjältä haavanlehti

21 kohdetta - näytetään 1 - 10 1 2 3
 
Runot
 
Arvosana 
 
4.0
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    August 31, 2021
Top 50 Arvostelijat  -  

Mä tykkäsin tästä. Luin tän niin kuin laululyriikan, onkohan tää sellaseks tarkotettukin? Jotenkin osuvia ja hyviä laineja vaikka toisaalta on tää ehkä vähän kliseinekin. Mutta tottahan se on, että joillakin ihmisillä elämä on oikeasti tuollaista ja se kyllä saa mut ihan tosi surulliseks. Tässä tää loppukin oli lohduton, mutta sopi kyllä hyvin runon ideaan. Nimen ehkä muuttaisin mutta se on makuasia mistä kukakin tykkää.
Kiitos tästä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
1.5
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    March 12, 2021
Top 50 Arvostelijat  -  

Hei zemmu, taidatkin olla uusi tällä sivustolla, tervetuloa joukkoon!

Tarinoita kirjoittaessa ja varsinkin julkaistessa kannattaa laittaa ensiksi perusasiat kuntoon, eli lauseen alkuun aina iso kirjain ja pilkkujenkin paikkoja on hyvä miettiä. Ihan jo noilla isoilla alkukirjaimilla saa tekstistä huomattavasti selkeämmän ja kivemman lukea.

Tarinasi jää hieman epäselväksi ja suurpiirteiseksi. Miksi päähenkilö kirjoittaa lapulle, että kaikki on täydellistä? Miksi hän päätyy niin radikaaliin loppuratkaisuun, miksi hän voi niin pahoin? Entä mitä hän tarkoittaa sanoessaan: "En saanut olla se tyttö joka olin ollut"? Alussa mainitaan lyönneistä ja hyväksikäytöstä, mutta vain yhdessä lauseessa. Sitä olisi voinut pohjustaa enemmänkin. Suihkussa päähenkilö mainitsee olevansa peloissaan, miksi? Mitä hän ajattelee? Loppuratkaisukin tulee kovin nopeasti, viimeinen virke on hirveän kiireinen. Rauhallisempi tahti auttaisi pääsemään tarinaan paremmin mukaan ja päähenkilön ajatuksia olisi mukava kuulla, jotta pystyisi tutustumaan häneen.

Tarinalla on ihan mielenkiintoinen alkuasetelma ja se herättää aluksi mielenkiinnon, mutta uskon että tarinasi saisi hyvin lihaa luiden ympärille, kun vähän syventäisi ja laajentaisi kuvailua ja kerrontaa.

Jatkahan kirjoittamista, kiitos tästä tarinasta!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
4.5
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    March 02, 2021
Top 50 Arvostelijat  -  

Taattua laatua Arskalta! Sait minut melkein hymyilemään ääneen=) Sun tarinoilla on kyllä sellainen vaikutus, että ne tuppaavat saamaan hyvälle tuulelle. Tämäkin oli peräti huvittava kertomus.(Olisin kyllä toivonut tämän loppuvan niin, että Mauri pääsee vapauteen. Tai no oikeastaan nyt kun ajattelen niin ehkä tuo sinun loppusi onkin juuri oikeanlainen tälle tarinalle. Mutta joutuuko Aapo nyt asumaan yksin ilman Mauria?=(( Surullista.)

Kiitoksia tästä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
3.5
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    March 02, 2021
Top 50 Arvostelijat  -  

Pidin tästä, hyvä tarinan alku! Alussa oli hyvää kuvailua, joka vei sisälle tarinaan. Joitakin kirjoitusvirheitä oli, jotka vähän häiritsivät, mutta ei nyt kovin pahasti. Esim. "Hahto pohti, mitä itse olisi tämän asemassa, kun taikoja kohotti kätensä..." mitä itse tekisi tämän asemassa? mitä itse olisi tehnyt tämän asemassa?
Yleisesti ottaen hyvää ja monipuolista kieltä.
Hahto on pelkuuruudessaan ehkä vähän ärsyttäväkin hahmo, mutta myös sympaattinen. Ja lopun aasiksi muuttuminen oli hauska! Mielelläni lukisin lisääkin tätä tarinaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
3.5
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    January 23, 2021
Top 50 Arvostelijat  -  

Mielestäni kerronta on tässä sujuvaa ja pysyin hyvin kärryillä. Alkukappale on onnistunut ja herättää mielenkiinnon, tykkään erityisesti ensimmäisestä lauseesta.

Tykkään myös kuvailutyylistäsi. Kuvailet aika paljon, mutta et ainakaan minun makuuni liikaa. Kuvailu saa tekstistä oikeasti tarinamaisen, syventää hahmoja ja avaa maailmaa lukijalle. Se on myös varmasti yksi osatekijä siihen, että tarina imaisee mukaansa ja soljuu sujuvasti eteenpäin. Esimerkiksi minun mielestäni hyviä lauseita olivat " Hänen vaaleassa ihossaan oli haltioiden kullan keltainen sävy, joka kimmelsi heikosti kynttilän valossa" ja "Liekkien välkehdintä kajastui huvittuneista silmistä." ja "nuorukainen tarttui minua ranteesta kiinni ja lähti vetämään ulos, kuin olisin jauhosäkki tai resuinen talja".

Yksi kohta osui silmään, jonka voisi korjata:

"Kauempana liekeistä meteli oli korvia huumaavaa. Ihmisten huutojen sekoittuessa tulen rätinään."
Toinen lause ei oikeastaan ole lause,sillä siinä ei ole predikaattimuotoista verbiä. Ongelma korjaantuisi, jos ottaisit pisteen vain kokonaan pois ja yhdistäisit nämä kaksi lausetta yhdeksi: "Kauempana liekeistä meteli oli korvia huumaavaa ihmisten huutojen sekoittuessa tulen rätinään."

Julkaisetkohan tälle jatkoa vielä? Minua ainakin alkoi kiinnostamaan Siran tausta, maailma jossa hän asuu ja tietenkin se, mitä Siralle jatkossa tapahtuu:)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Runot
 
Arvosana 
 
3.0
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    January 20, 2021
Top 50 Arvostelijat  -  

En kauheasti runoista ymmärrä, mutta tämä on kyllä kaunis:) Erityisesti tykkään kohdasta "kukat nousevat palaneen metsän tuhkista".

Ehkä olisi vielä voinut jotenkin yhtenäistää säkeistöjä, nyt ne vaikuttavat ainakin minun silmääni aika erillisiltä toisistaan. Miten esim. viimeinen säkeistö liittyy edellisiin?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
3.5
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    January 20, 2021
Top 50 Arvostelijat  -  

Tykkäsin tästä tarinasta! Oli kiva, että esimerkiksi Arrgandin vallankaappaus ei heti onnistunutkaan, vaan vasta hänen tyttärensä pääsi kuningattareksi. (Vaikka ensin kyllä olin pettynyt, kun Arrgand kuoli. Mutta on hyvä, jos tarina yllättää lukijan tai tarjoaa vähän erilaisen juonenkulun kuin lukija on olettanut.)

Ehkä sanoisin tässäkin, että hahmot jäävät vähän ohuiksi. Toisaalta en tiedä, onko siitä aihetta kritisoida, sillä luulen, että se sopi tähän ihan hyvin. Pääpaino tarinassa on selvästi kuitenkin juonessa ja tapahtumissa.

Hmmm mietin noita sulkuja joita välillä käytät. Olen kuullut, että jotkut inhoavat niitä syvästi, mutta itse olen vähän kahden vaiheilla, että ovatko ne ok vai ei. Ehkä ne sulut voisi kuitenkin jättää poiskin? Luulen, että lauseet toimisivat ilmankin.

Mutta taitavaa tarinan kerrontaa, kiitos tästä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
3.0
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    December 16, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tästä tekstistä heräsi kyllä kiinnostus tietää lisää Nourricesta ja velhoista, joita siellä asuu! Kyllä tässä mukana pysyi, vaikkei maailmasta kauheasti mitään tiennyt, mutta olisi mielenkiintoista kuulla lisää kehittelemästäsi paikasta.

No jos mennään kritiikkiin niin sanoisin, että ehkä suurin heikkous tässä tarinassa on se, että hahmot jäävät ohuiksi. Heidän ajatuksistaan ja tunteistaan olisi kivempi tietää lisää, nyt minusta tuntuu vähän etten päässyt oikein kenenkään hahmon pään sisälle. Mitä esimerkiksi Wilius ajatteli hänen lähtiessään vuodeksi pois Nourricesta sanomatta parhaalle ystävälleen Albertille mitään? Eikö hän nyt olisi yhtä päivää voinut odottaa, ennen kuin lähti? Eikö hän kaivannut ystäväänsä ollenkaan? Minkälainen näiden kahden suhde oikeastaan oli?

Wiliuksesta aloin silti kyllä vähän pitämään, ja varsinkin tuo Kapteeni Turman kuolemaan johtanut takaa-ajokohtaus tuo hänen hurjapäisyyttään ja uhkarohkeaa luonnettaan esiin jotenkin sillä tavalla, että iski ainakin minuun. Se oli mielestäni onnistunut kohta.

Kirjoittaminen sulla sujuu, eikä kirjoitusvirheitä tai kökköjä lauserakenteita pompannut silmille. Kieli on hyvää, lukeminen ei tuntunut raskaalta missään vaiheessa. Tiivistät vain ehkä turhan paljon, jolloin tarina tuntuu välillä vain selonteolta, ei tarinan kertomiselta. Tykkäsin kuitenkin juonesta ja draaman kaaresta, joka tarinaan oli rakennettu; loppukin oli hyvä, ympyrä sulkeutui hienosti.

Tässä tarinassa olisi aineksia vaikka kuinka pitkään kertomukseen, jos lisäisi kuvailua ja kertoisi yksityiskohtaisemmin eri tapahtumista. Liika on kuitenkin liikaa, joten olennaista on varmasti se, että kirjoittaa niistä tärkeimmistä tapahtumista tarkemmin ja muista sitten vähän lyhyemmin. Ehkä tästäkin voisi muutaman kohdan karsia pois ja lisätä hiukan lihaa luiden päälle niihin kohtauksiin, jotka nyt meinaavat jäädä turhan ohuiksi.

Mutta joo, mielestäni tässä on kuitenkin ehdottomasti enemmän hyvää kuin huonoa, ja tykkäsin tästä. Vähän enemmän kuvailua ja hahmojen rakentamista, niin tästä tulee aivan erinomainen! Kiitos tästä seikkailukertomuksesta!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Runot
 
Arvosana 
 
3.0
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    December 13, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tämä oli mukavan lämmin runo. En oikein muuta osaa sanoa, paitsi että tykkäsin alun puu-kuvauksesta, ja sen olisi voinut tuoda vielä jotenkin tuohon loppuun, niin että ympyrä olisi sulkeutnut. Nyt se ehkä jäi vähän irralliseksi muusta runosta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
4.5
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    December 11, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Voi että, tämä oli kyllä ihana. Jotenkin sai minutkin vähän liikuttumaan vaikka sinänsä aika ennalta-arvattava ja sadunomaisenkin onnellinen loppu oli. Mutta ei tähän olisi voinut muunlaista kirjoittaa!

Sinulla on oma tyylisi kirjoittaa, jota alan jo tunnistaa muutamia tekstejäsi luettuasi, ja sehän on hyvä! Pidän kirjoitustyylistäsi enimmäkseen, mutta välillä jotkut lauserakenteet tms vähän häiritsevät. Ehkä enimmäkseen se, että aloitat usein lauseen jollain muulla kuin tekijällä, esimerkiksi toisessa kappaleessa lähestulkoon kaikki lauseet ovat tällaisia. Nämä taitavat olla aikalailla makuasioita, en tiedä huomaavatko muut tällaisia.

Mutta osaat kyllä kirjoittaa, kiitos tästä ripauksesta joulumieltä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
21 kohdetta - näytetään 1 - 10 1 2 3
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS