Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Arvostelut käyttäjältä Oriodion

125 kohdetta - näytetään 1 - 10 « 1 2 3 4 5 6 ... 7 13 »
 
Muut
 
Arvosana 
 
3.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    May 04, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

En ihan täysin tajunnut mikä tämän tarkoitus oli. Ilmeisesti jotain "raapaleisia" pätkiä maailman/ihmisen historiasta? Hauskasti kirjoitettu kyllä ("Perhana, se oli kesken!"), mutta vaatisi ehkä jotain lisäselityksiä, jotta tämä aukenisi kunnolla. No jos tämä oli vasta osa 1 niin se ehkä korjaantuu vielä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Scifi
 
Arvosana 
 
4.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    May 04, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Olipas mukava tarina. Alku oli ehkä vähän pitkäveteinen, mutta toisaalta se kuvasti hyvin Teijon persoonaa, eikä se enää tässä vaiheessa haittaa kun pääsi näihin varsinaisiin tapahtumiin. Ja ihan hyvää kuvailua kuitenkin tuollaisesta leppoisasta eräjormailusta.

Arska julkaisi täällä aika äskettäin toinen vähän samanlaisen tarinan, missä tutustuttiin Maahan saapuneeseen muukalaiseen. (Kaukainen vieras.) Näitä oli hauska verrata. Itse arvostan sun jossain määrin realistishakuista suhtautumista näihin scifi-asioihin. Ajan ohittamat oli seikkailullisempi ja siinä oli enemmän scifiä sisältöä, niin siitä tykkäsin siinä, mutta tämä oli myös mukavaa vähän leppoisampaa scifiä.

Loppu oli myös koskettava, miten Teijo jätti kaiken taakseen, mutta kuitenkin huolehti että maallinen omaisuus meni siskolle tarpeeseen, ja säilytti puhelimenkin kuvineen.

Pikkujuttuna kiinnitin huomiota siihen että Aurinko kirjoitettiin isolla A:lla. Yleensähän se kirjoitetaan aurinkona, mutta itse oikeastaan tykkään tuosta muodosta, jolla viitataan Aurinkoon tähden nimenä eikä vain jokapäiväisenä valopallona.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
2.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    April 24, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Ihan hyvin kirjoitettua tekstiä, vaikka jonkun verran pieniä kirjoitusvirheitä ja vähän epäselviä lauserakenteita jäänyt.

Edellisen osan kommenttini pätevät aika hyvin tähänkin. Tarina olisi parempi jos hahmoihin saisi vähän lisää syvyyttä. Juoni oli ihan hyvä, vaikka se pisti silmään että oli niin monta kertaa, kun Kalen oli ihan puhtaan sattuman kautta ainoa selviytyjä. Silloin tällöin voi käydä näin, mutta ei nyt ihan jatkuvasti.

Siinä kun Kalen makasi hangessa ainoana eloonjääneenä, kun hänen tovereitaan teurastettiin, niin tuli vähän sama fiilis kuin Hahton kanssa; valinnan paikka, että yrittääkö auttaa, mikä tietysti tässä tapauksessa olisi aika turhaa ja johtaisi käytännössä varmaan kuolemaan. Eli "pelkurimainen" ratkaisu teeskennellä kuollutta oli varmaankin tosiaan kaikin puolin järkevää, niin sai komentaja Sordskin tiedon tapahtuneesta.

Lasken tämän osan pisteitä edelliseen verrattuna, koska tästä ei käy selväksi, miten ne liittyvät toisiinsa. Samat valtakunnat näissä taitaa olla, mutta miten kävi aasiksi muuttuneelle Hahtolle? :D

Tässä muuten yksi hauskasti kirjoitettu kohta: "Loihtien kasvoilleen tyynen ilmeen Meryem vakuutti olevansa valmis palaamaan palvelukseen."
Jotenkin vain huvittavaa että velho "loihtii" kasvoilleen jonkin ilmeen. :D

Toinen hauska: "Nainen hyökkäsi ilveksen nopeudella."
Tuosta tuli vain jotenkin mieleen että naisen pitäisi kohottaa tappara ilveksen nopeudella. Sori tamperelaiset! :D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
2.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    April 16, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Ihan ok tekstiä. Mielestäni tämä on kuitenkin turhan pitkä, koska tässä ei tapahdu hirveän paljon mitään mielenkiintoista. Ennen tuon onnettomuuden tapahtumista ehdin jo tylsistyä aika paljon. Sanoisin että alkuosan voisi tiivistää varmaan puoleen siitä mitä se nyt on.

Käytät kirjoittaessasi aika paljon täytesanoja, joita ei välttämättä tarvittaisi. Niiden karsiminen tekisi tekstistä napakampaa. Esimerkki alusta:

"Adrian oli keskittynyt pääsemään vuorenrinteen kupeessa sijaitsevan ylämäen laelle, mutta vilkaistessaan Evelyniä hän pyöräytti nauraen silmiään tämän kannustukselle. Molemmat tiesivät, että poika oli paljon taitavampi ja kokeneempi rullaluistelija kuin Evelyn voisi omasta mielestään koskaan edes kuvitella olevansa."

Ylämäki voisi olla pelkkä mäki - jos pääsee mäen laelle, niin lienee selvää että kyseessä on ylä- eikä alamäki.

"kuin Evelyn voisi omasta mielestään koskaan edes kuvitella olevansa"
Tämä voisi olla vain "kuin Evelyn voisi koskaan edes kuvitella olevansa".

Mitään ihan hirveän mielenkiintoista sisältöä tässä ei (ainakaan minulle) ollut, mutta lopussa kyllä aloin sympatiseerata Evelyniä, ja toivoa että Adrian olisi kunnossa. Oli kuitenkin tyylikäs veto jättää loppu avoimeksi. Kyllä kai Adrian tuosta vielä selviää... Kai???

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    April 12, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Hyvin kirjoitettu, ja ihan omaperäisiä huomioita lisätty mukaan. Ei nyt ehkä varsinaisia elämänviisauksia mutta jotain sinnepäin. Vaikka ei kai se nyt niin tavatonta ole että laittaa joskus samat vaatteet päälle saunan jälkeen, vaikkei olisikaan asetta niihin kätkettynä? :D Ainakaan jos sauna ei ole ollut tiedossa etukäteen.

Jännäksihän tämä loppua kohden kävi. Itse tykkään enemmän vähän pitemmistä tämäntyylisistä tarinoista mihin mahtuisi enemmänkin käänteitä, mutta ihan hyvä.

Rikin motiivit jää vähän yksiulotteisiksi. Selväksihän se tuossa tulee, mutta ihan omaa etua ajatellen, niin eikö ennemmin olisi kannattanut vaatia sitä rahaa? Ajoi se toki tarkoituksensa tässä tarinassa. Ja ehkä Riki ei olekaan se fiksuin kaveri, vaan niitä jotka sitten ennemmin ampuu sopimuksen rikkojat ja menettää samalla tuhansia euroja kuin sovittelisi tai edes kiristäisi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
3.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    April 06, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Ihan kiva. Vähän tämä ehkä on turhan pitkä, suhteessa siihen miten paljon tässä tapahtuu. Vähän voisi siis mielestäni tiivistää.

Hahmoista voisi ehkä koittaa myös tehdä vähän persoonallisempia. Eniten Hahtosta saa irti kun hän alussa joutuu valinnan eteen; puolustaako omiaan vai olla pelkuri ja elää? Mutta muuten ei ole mitään mikä hirveästi painaisi häntä lukijan mieleen. Jotenkin ehkä voisi tuoda selkeämmin esille hänen omia ajatuksiaan, joilla hän perustelisi "pelkurimaisia" valintojaan. Parempi olla pelkuri kuin kuollut, tms.

Tykkäsin noista velho-oppilaista joita Tengil opetti. Hyvää velhokoulutusta, vaikka aika karua, ainakin osa Tengilin omista näkemyksistä.

Juoni oli ihan hyvä ja mielenkiintoinen. Vaikka se ei ole kovin selkeää, että mistä tämä tarina isommassa mittakaavassa kertoo. Kadonnut aarrehan kai jo löytyi, niin mihin tämä nyt jatkuu? Ei sitä tietenkään tarvitsekaan välttämättä tietää, mutta ei kuitenkaan ole sillein hirveästi mitä lukijana nyt osaisi odottaa. Mutta ehkä se on ihan hyvä, riippuu jatkosta.

Loppu oli tosiaan hyvä. En olisi osannut odottaa että Hahto muutetaan aasiksi! :D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    April 05, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Heheh, kyllähän harakalla on harakan luonto vaikka kuinka koittaisi kesyttää.

Kivasti kerrottu tarina taas. Hauskaa vaihtelua siinä mielessä, että ihmishahmot olivat tässä hyvinkin sivuosassa, edes pojan nimeä ei taidettu mainita, eikä repliikkejä tainnut olla ainuttakaan. Ja lopetus oli hauska.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
4.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    March 24, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Mietin alkuun että taitaa olla ainoa tarinasi (ainakin niistä mitä itse olen lukenut) joka on kirjoitettu minäkertojalla. Mutta jos oikein ymmärsin niin tämä on siis tositarina, jonka olet ikään kuin kirjannut muistiin, niin silloin toki hyvinkin sopivaa.

Mutta joo, hauskasti kirjoitettua kieltä. Täytyi ihan ääneen yrittää lukea tuota. Varmaan jäi aika kauaksi siitä alkuperäisestä murteesta. :D

Kiitos tämän jakamisesta!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
1.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    March 22, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Samaa mieltä kuin haavanlehti.

Tässä tekstissä on painava aihe, mutta se on kovin lyhyt. Tarina ei pääse kunnolla avautumaan lukijalle. Se, että joku viiltelee itseään ja miettii mistä kohtaa siltaa hyppäsi, ei yksinään vielä jätä lukijaan kummoista vaikutusta. Täytyisi myös ymmärtää, että miten tällaiseen ikävään mielentilaan on päädytty, jotta lukija voisi yhtään samaistua tilanteeseen.

Sitten vielä ne isot alkukirjaimet niin hyvä tulee.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
5.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    March 18, 2021
Top 10 Arvostelijat  -  

Mahtavaa että tällä sivustolla on ollut tällainen vaikutus! Sehän uskoakseni on yksi sivuston tarkoituksistakin, kannustaa kirjoittajia pyrkimään kirjailijoiksi. Vaikka kustantamoilla lienee aika tiukat vaatimukset, että ihan helpolla ei varmaankaan saa tekeleitään läpi, mutta toivotan roppakaupalla onnea matkaan! :)

Mukavaa myös kuulla että terveytesi on taas paremmassa kunnossa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
125 kohdetta - näytetään 1 - 10 « 1 2 3 4 5 6 ... 7 13 »
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS