Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Normannit valloittajat (k-18 fantasian ja sci-fi:n sekoitusta – maailmanrakennusta)
QR-Code dieser Seite

Normannit valloittajat (k-18 fantasian ja sci-fi:n sekoitusta – maailmanrakennusta)


Osa 3 (kirjoitettu 5.10.2023)

Normannien eli pohjoisen väen huhuttiin olevan kotoisin maasta, jossa on tuhansien kilometrien säteellä hamadaa ja korkeita vuoria. Taikametsän tietokirjojen tulkintojen mukaan maassa sijaitsisi myös satunnaisia sen läpi virtaavia jokia. Joissain niistä saattoi olla puhdasta, kirkasta ja juotavaa vettä. Kulkukauppiaiden mukaan maassa sijaitsi ruostepelleistä koostuneita ja rakennettuja kaupunkeja, mutta mitään varmuutta kaikesta edeltävästä tiedosta ei ollut.

Se tiedettiin, että heillä oli käytössään nitroilla implementoituja, maalla ja vedenpäällä kulkevia nopeita automobiileja. Maalla kulkevissa autoissa oli asennettuna kehonlämmön perusteella jäljittäviä automaattiohjuksia, mutta vain muutamia kappaleita. Lisävarustuksena löytyi erilaisilla mekaniikoilla toimivia turboahtimia. He tuunasivat ja personoivat autojaan monipuolisilla ja kirkkailla väreillä sekä teknistä tietotaitoa vaativilla moottoriyhdistelmillä.

Seremoniallisesti he välillä järjestivät kilpa-ajoja, joissa menehtyi melkein jokainen kuljettaja. Nämä automobiilit olivat koko kyseisen kansan keskuudessa suosittu ammattiurheilu, harrastus ja ajanviettotapa. Teknologisesti kehittyneimmät alukset olivat hävittäjäpommikoneita, niissä oli infrapunahakuisesti toimivia ilmatorjuntaohjuksia.

Kilpa-autoilu oli sidoksissa vahvasti heidän kulttuuriinsa. Väki oli ankaran diktatuurisen poliittisen järjestelmän vallankahleissa. Heidän tunnuksenaan on yleisesti tiedetty olevan kuolleen miehen pää. Kansana he taas olivat pääasiassa koostuneet ihmisistä, kyborgeista ja örkeistä. Laivoissaan heillä oli laaja, monipuolinen ja moderni tykistö, joiden kaliiperit olivat pienemmissä tykeissä 122 millimetriset. Laivojen lastiruumissa oli lastina suuria määriä konekiväärejä, tarkkuuskiväärejä, haulikkoja ja liekinheittimiä.

Heitä komensi rodultaan puoliksi ihminen, puoliksi taikametsänkeiju, jolla oli pääkallo -merkillä varustettu koppalakki päässään ja ihoamyötäilevä musta nahka-asu yllään. Hänellä oli jaloissaan tiukat juuri lankatut kiiltävät varsikengät. Komentaja oli tiukkoja sääntöjä ja tarkkaa koodia noudattava valioyksilö, biologiselta sukupuoleltaan mies, mutta henkiseltään nainen. Hänellä oli mukanaan aina ratsupiiska ja lonkalla asevyössä roikkui Makarov -mallinen vanha, mutta hyvin säilynyt pistooli. Tämä komentaja tunnettiin kansankeskuudessa upeista ajotaidoistaan. Hän oli sensaatio automobiilin kuljettajaksi ja voittanut monet järjestetyt kuolema -turnaukset sekä hävinnyt vain harvoja.

Merijalkaväen kapteenilla turri Turmiolla oli värikäs kokovartalo lateksiasu. Hänen kasvoillaan oli muinaisen CCCP:n vallanaikainen kaasunaamari, jonka linsseistä punaiset pupillit heijastuivat. Pyromaanikkona ja sadistina hän oli erinomaisen taitava käsittelemään palavaa napalmia. Hän piti ruumiin nylkemisestä sen jälkeen, kun ruumis oli palanut hiiliseksi ja täysin tunnistamattomaksi. Usein hän myös kantoi seivästettyä ruumista kuin sotalippua rintamalla.

Taikametsän kansalaiset, tietämättä vielä tulevasta pohjoisen väen maihinnoususta, elivät rauhallista ja turvattua elämää. Saarellaan metsänväki nautti viineistään, sienistään ja tuoreista puiden omenista sekä muista satumaisen metsänsä antimista. Syötiin suippolakkihattuja, joiden tuottamien hallusinaatioiden avulla harjoitettiin magiaa sekä muuta rituaalista mystiikkaa.

Metsänväki myös kasvattivat ja hoitivat höyhenpeittoisia raptoreita ja lentoliskoja, jotka kasvoivat niin suuriksi, että niillä pystyi ratsastamaan. He käyttivät näitä dinosauruksia ratsuinaan rintamalla maa- ja ilmataisteluissa.

Maanviljelijät, fyysiseltä kooltaan he olivat yleensä kääpiöitä, viljelivät laajoja viljapeltoja ja keräsivät jokavuotisen sadon. Metsänkeijut puolestaan monesti perivät siivet vanhemmiltaan. Ne saattoivat muistuttaa eri perhoslajien värikkäitä ja monikuvioisia siipiä. Metsän kansan johtajanan toimi humanoidi jättiläiskoira, joka oli viisas, kaukokatseinen mutta hajamielinen.

Normannit saapuivat valloittamaan taikametsän maata fossiilisten polttoaineiden takia.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Normannit valloittajat (k-18 fantasian ja sci-fi:n sekoitusta – maailmanrakennusta) 2023-10-12 11:16:54 Arska
Arvosana 
 
3.0
Arska Arvostellut: Arska    October 12, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tervetuloa kirjoittelemaan joukkoomme. Kerrot tekstisi olevan raakaversio? No joo. Tarinassa on ainesta ja aihiota todella paljon enempään kuin olet siihen sisällyttänyt.

Minulle tuli ensimmäisenä mieleen tämän olevan tekstipohja tarinaan, jolle on vain rakennettava tapahtumien ja tilanteiden kuvaus. Siis eräänlainen runko josta vielä puuttuu se "liha" ympäriltä.

Olet otsikoinut tämän osa 3: ksi. Eli kaksi edeltävää osaa on jo kirjoitettuna. Siis ainekset mittavaan tuotteeseen.

Tähän vain tapahtumakuvausta ja tilanteita ympärille ja hyvä tulee. Esim Nuo lentoliskot: kuvailua niiden käytöstä taisteluissa ja kannattaa niitä vilauttaa myös aivan yllättävissä yhteyksissä.

Sinulla on tässä käsissäsi mielikuvituksellisesti rikas työpohja ja se kannattaa työstää myös valmiiksi tarinaksi. Tälläsenä tämä on raakile siihen verrattuna mitä tästä pystyy luomaan.

Kuten Oriodion kertoi, täältä ei ole helppoa poistaa tekstejään, joten kannattaa lähteä siitä ettei se onnistu.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Normannit valloittajat (k-18 fantasian ja sci-fi:n sekoitusta – maailmanrakennusta) 2023-10-10 13:44:05 Oriodion
Arvosana 
 
1.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    October 10, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Nojoo, maailmanrakennustahan tässä on, mutta ei mitään muuta. Onhan tätä maailmaa selvästi mietitty. Mutta itse tarinasta tässä on vain pieniä vihjailuja. Lukijana minua kiinnostaa se tarina, kun tämä on enemmän tällainen kirjoittajan muistilappu itselleen rakentamansa maailman luonteesta ja (ehkä) oleellisista hahmoista. Siihen tarkoitukseen varmasti oikein hyvä, mutta mielestäni ei lukijoille tarkoitettua kamaa.

Otsikon mukaan Normannista tulevat valloittajat olisi se tarina, niin sitä odotellessa. Miksi muuten k-18? Ainoa tässä lukemani mikä voisi viitata siihen, voisi olla tuo sadistinen pyromaanikko-kapteeni. Mutta onko se todella niin kovaa kamaa?

Sanotaan nyt jotain erityisesti mielenkiintoa herättänyttäkin. Sadisti-pyromaanikon lisäksi mielenkiintoista tarinaa voisi saada aikaan noista suippolakkihatuista, joista saadaan hallusinaatioiden kautta magiaa. Voisi olla omaperäinen taikasysteemi. Myöskin, jos fantasiaa ja scifiä yhdistetään taitavasti, niin se on usein mielenkiintoista.

Entä miksi tämä alkaa osasta 3? Tulee heti mieleen toinen fantasia/scifi-yhdistelmä, eli Star Wars. :D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS