Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Tärähtäneitä kirjoituksia #6
QR-Code dieser Seite

Tärähtäneitä kirjoituksia #6

Oli 13. päivä joulukuuta, kun istuin slaavikyykyssä pilkkikisoissa. Aurinko oli laskemassa lounaaseen ja kilpailuaika alkoi loppua. Olin saanut saaliiksi Nokian kumisaappaan, 16 ahventa ja 2 madetta. Olin melko varma voitostani.
Poltin piipullisen samalla kun kävelin kohti punnitusaluetta. Olin kuullut huhun, että itse joulupukkikin oli osallistumassa kisaan jakamalla lahjoja voittajille. Häviäjät joutuisivat odottamaan lahjojaan jouluun. Lopulta saavuin punnitsemispaikalle ja olin ihan oikeassa pukin suhteen. Hän oli mukana.
Minut valittiin voittajaksi ja joulupukki onnitteli minua sekä antoi kutsun pajalleen, missä kaikki lahjat valmistettiin. Lisäksi sain parin Nokian kumisaappaaseeni, ilmaislipun baletti-kurssille, joka oli suunnattu vasta-alkajille. Otin lahjan vastaan, kiitin ja häivyin.
Matkallani kotiin, saapui minua vastaan Tom Cruise ja ihmemies MacGyver. Tom kertoi minulle, että hänellä on menossa mahdoton tehtävä, jossa MacGyver häntä auttaisi. Heidän piti räjäyttää paikallisen vaarallisen rikollisjengin kerhotilat. MacGyver aikoi rakentaa pommin banaanista, kuminauhasta ja Mamban kokoelma CD-levystä. Toivotin heille onnea ja annoin kumisaappaat Tom Cruiselle, joka lupasi pitää niitä seuraavassa Oscar-gaalassa.
Kun jatkoin matkaani, niin minä transformoiduin katumaasturiksi. Painoin kaasun pohjaan, kunnes huomasin, että suuri määrä poliiseja tulivat minua vastaan valot ja pillit päällä. Jarrutin vauhtiani ja hetken luulin joutuvani vastuuseen kaahailusta, kunnes huomasin poliisien ajavan suoraan ohitse. Samalla kuului iso pamahdus. ’’Aivan, se mahdoton tehtävä’’ mietin hiljaa mielessäni.
Ennen kotiinpaluuta, minä käväisin bingossa. Ostin neljä lappua joka kierrokselle, mutta viereisellä penkillä istuva Hilma-täti tuntui voittavan joka kierroksen. Hän voitti pölynimurin, kattokristallin, uimapatjan ja viisi sataa litraa betonia. Minä en voittanut mitään, mutta vastapainoksi varastin yhden mustekynän.
Bingosta lähdettyäni menin kotiini. Oven edessä odotti iso kasa laskuja. Sähkölasku, Vesilasku, Nettilasku, lasku meediolta ja lasku stripparilta, jonka olin tilannut poikien iltaan. Maksoin kaikki niistä kerralla ja rahaa jäi tilille vielä monta tuhatta euroa. Löin Eurojackpottia tuhannella viidelläsadalla eurolla. Jos voittaisin, ostaisin itselleni matkan avaruuteen, uuden luksuslukaalin ja ferrarin.
Tunnin päästä iloitsin, kun olin saanut 5+1 oikein. Eli rahaa yhteensä 1,2 miljoonaa. Lähdin heti kauppaan ostamaan tarvikkeita. Mercedes-Benz lähti mukaan autoliikkeestä. Uudet keittiökalusteet ja vesisänky. Ostin kortin kuntosalille ja lopulta sytytin takan sadan euron seteleillä.
Lähdin juhlistamaan voittoani läheiseen baariin, jossa tarjosin koko illan juomat minun piikkiini. Sain paljon ystäviä. Yksi heistä oli Käärijä. Hän joi itsensä vahvaan humalaan ja tanssi cha cha cha:ta koko illan. Illan lopuksi hän lähti kauniin naisen seurassa taksilla pois. Minä sen sijaan en saanut naista illaksi.
Tilasin ilmalaivan kotiini ja sen radiossa soi Leevi & The leavings. Tanssahtelin musiikin tahdissa niin, että koko ilmalaiva keikkui. Kun en suostunut lopettamaan, minut laitettiin pakkopaitaan ja loppu matkan makasin lattialla, silti melodioita mukana laulellen.
Tulin takaisin kotiin, jossa minua odotti Kikka. Hän halusi vain viihdyttää ja pisti pystyyn aikamoisen shown. Lappasin hänen stringeihin ainakin parituhatta euroa ja käskin tulla toistekin. Hän kiitti ja lähti. Olin yksin ja polttanut puolet rahoista. Päätin lahjoittaa loput rahoista Helvetin enkeleille. En keksinyt parempaa hyväntekeväisyys kohdetta.
Tarinan opetus oli se, että Pink Floyd on parempi kuin Led zeppelin. Jos olet toista mieltä, et keskittynyt tekstiin tarpeeksi hyvin.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Tärähtäneitä kirjoituksia #6 2023-10-07 09:49:05 Arska
Arvosana 
 
4.0
Arska Arvostellut: Arska    October 07, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jep...nämä tärähtäneet uppoaa aina. Jotain todella hulvatonta fiilistä näistä aina löytyy. Tälläistä tarinaa olisi todella mukavaa lukea kesämökin riippumatossa loikoillessa, naurunhörähtelyjä päästellen.

Mitä sitten tulee tämän opettavaisen tarinan varsinaiseen opetukselliseen teemaan: Varsinaisesti on minulle aivan sama, kumpi mainituista suuruuksista on parempi, joten en ota kantaa. Pääasia lienee kuitenkin lienee se, ettei Paavo Väyrynen ole parempi kuin CCR.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Tärähtäneitä kirjoituksia #6 2023-10-02 20:20:23 Oriodion
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    October 02, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Taas kerran huvittavan tärähtänyt kirjoitus. Olipas mainio hyväntekeväisyyskohde liioille rahoille, Helvetin enkelit. En ole ihan varma, onko Pink Floyd vai Led Zeppelin parempi. Ehkä pitää lukaista teksti läpi vielä uudestaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS