Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Raapaleinen historia osa 1
QR-Code dieser Seite

Raapaleinen historia osa 1 Hot

Luominen Jumala vihelteli tyytyväisenä muovaillessaan savesta monimutkaisia olioita. Osalle tuli neljä raajaa, osalle kuusi, toisille heiluva uloke raajojen väliin. Muutamille ei tullut raajoja, ne olivat pelkkiä venytettyjä savitikkuja. Jumala keksi kaikenlaisia hahmoja, lentäviä, uivia, kylläpä Jumalalla olikin hauskaa.

Sitten Jumalalle tuli ongelma: Mihin laittaisi nämä hienot teoksensa? Hänpä keksi idean, muovaili ison kiven ympärille savesta ja maasta pallon. Siihen pallon pintaan hän asetteli kaikki hienot teoksensa ja... ”Mitä kakara täällä puuhaa?” kuului ääni, pitkä käsi sieppasi pallon ja paiskasi kauas näkymättömiin. ”Perhana, se oli kesken”, parkaisi Jumala. ”Oliko muka tärkeääkin?” ilkkui Perhana. ”No ei”, myönsi Jumala, ”meni vain kuusi päivää hukkaan.”
***************

Ajattelematonta leikkiä
Jumala oli niin kovin innoissaan, jokin aika sitten alakerran äksy poika oli kiusannut häntä heittämällä hänen tekemänsä pallon ties minne. Ja nyt Perhana tahtoikin taas olla kaveri, ja oli tuonut hänelle hienon metallista tekemänsä ritsan. Ritsa kiilteli upeasti tähtien valossa ja sopi Jumalan käteen oikein mukavasti.

Hän löysi ympäriltään pieniä kivenpalasia, ja ammuskeli niitä kaukaisuuteen sen kummemmin mihinkään edes tähtäämättä. ”Jumala, älä viitsi”, kuului lempeän toruva ääni. ”tuommoinen murikka voi osua vaikka johonkin elävään tuolla jossain.” Jumala tuhahti harmissaan: ”Ei siellä mitään tärkeää ole kuitenkaan, korkeintaan jotain monstereita jotka joutaakin kuolla pois.” ”No no...äläpäs sentään leiki kaikkivoipaa”, moittiva ääni sanoi.
***************

Tulinen suhde
Urh oli matkalla omaan luolaansa, vahvassa karvaisessa kädessä roikkui tukeva nuija jolla Urh kopautteli ohittamiaan puita. Näin hän ilmoitti tulostaan, ja samalla karkoitti vaarallisia elikoita tieltään. Hän oli naaraaltaan kuullut outoja asioita tapahtuvan naapurinsa, Krahuun luolalla, sieltä hän nyt palasi hieman kuohduksissa.

Naaras suolisti apinaa luolan edustalla. ”Urh tuoko tänne kuuma tuli?” ”Ei tänne, paha tuli, näin hyvä”, murahteli mies äkeänä. Naaras näytti pettyneeltä. ” Kuuma tuli tekee hyvä syöminen, lämmin luola kans, Krahuun lämmin luola.” Urh astui lähemmäs, ja kumautti nyrkillä iskun naaraan ohimoon karjaisten pari kertaa. Uikuttaen naaras pudottautui kontalleen, sipaisi nahkaisen vaatteen yltään ja tarjosi miehelle takapuoltaan.
***************

Tekstari
Abipulla oli hikinen, nälkäinen, ja myös vihainen. Hän oli raatanut Mesopotamian kuuman auringon alla pitkän päivän, ja omalle savimajalle palattuaan se olikin tyhjä, ei naista eikä ruokaa. Tulisija oli kylmä, ja sen vieressä oli sileä liuskekiven palanen johon oli töherretty hiilellä merkkejä:

”Kaksi tikkua, jokin sykerö kuin lankakerä, ja kaksi hahmoa joilla oli rinnat.” Abipulla ei ymmärtänyt yhtään mitä hänen naisensa oli keksinyt. Myöhemmin kun nainen vihdoin palasi majalle jokin uusi vaate mukanaan, alkoi nälkäinen mies kurittamaan häntä äkäisesti tiuskien ja läimäytellen. Katuvasti nyyhkien nainen heittäytyi majan perällä oleville vällyille selälleen, nosti kaapuaan ja levitti sovittelevasti reitensä ja sylinsä Abipullahille.
*****************

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.7  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Raapaleinen historia osa 1 2021-07-29 17:07:10 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    July 29, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Pidin ensimmäisestä osiosta, toinen oli vielä lupaava, mutta kaksi viimeistä ei tavoittanut minua mitenkään. Tässä siis oli kahta eri ääripäätä. Mielestäni aiheet eivät oikein liimaantuneet tarpeeksi läheisesti yhteen.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Raapaleinen historia osa 1 2021-05-07 07:19:48 Arska
Arvosana 
 
3.0
Arska Arvostellut: Arska    May 07, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä alkaa aivan huikealla sisääntulolla. Kaksi ensimmäsitä osiota loistavaa huumoria. Olin aivan innoissani.
Sitten tapahtui jotain, joka käänsi koko aiheenkäsittelyn päälaelleen. Odotin kai liikaa jatkoa noihin ensimmäisiin tapahtumiin ja sitä kuinka tarina lähtee jatkumaan. Ei se sitten alkuasetelmista jatkunutkaan odottamallani tavalla, ja otteeni tarinan huumoriin lipesi.
Toisaalta tietysti aikaansaatiin tarinaan se kaivattu yllätyksellinen käänne. Ehkä sen olisi voinut tehdä johonkin toiseenkin suuntaan?

Ja tietysti toisaalta on hyvä myös olla varovainen käsitellessä näitä uskonnollisia asioita. Jotkut saattavat vetää isonkin herneen nenäänsä.

Mahtava aloitus ja siitä isot kiitokset kirjoittajalle.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Raapaleinen historia osa 1 2021-05-04 21:10:00 Oriodion
Arvosana 
 
3.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    May 04, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

En ihan täysin tajunnut mikä tämän tarkoitus oli. Ilmeisesti jotain "raapaleisia" pätkiä maailman/ihmisen historiasta? Hauskasti kirjoitettu kyllä ("Perhana, se oli kesken!"), mutta vaatisi ehkä jotain lisäselityksiä, jotta tämä aukenisi kunnolla. No jos tämä oli vasta osa 1 niin se ehkä korjaantuu vielä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS