Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Kaikkihan on täydellistä?
QR-Code dieser Seite

Kaikkihan on täydellistä?

Kaikkihan on täydellistä, kirjoitin lapun loppuun ja jätin sen pöydälle. menin käymään isäni luona, mutta turhaan, sekin reissu päättyi kyyneliin, lyönteihin sekä hyväksikäyttöön, tätä ei ollut tapahtunut vuosiin. kukaan ei uskoisi minua jos yrittäisin tästä jollekkin puhua, niin sinä on aina käynyt. menin takaisin kotiin ja marssin suoraan huoneeseeni, laitoin musiikit täysille ja itkin, yksi viilto, toinen viilto, kolmas viilto, ansaitsin tämän kaiken olin tuhrittu, yksityisyyteni oli pilattu. en saanut olla se tyttö joka olin ollut. veljeni tuli huoneen ovelle, pyyhin kyyneleet ja hymyilin, "mitä asiaa" huusin musiikin yli,"sitä vaan että lähen futistreeneihin" hän vastasi. hymyilin jälleen, veljeni sulki oven ja jatkoin, taas viilto uusi viilto. haisin pahalta oli mentävä suihkuun, annoin musiikin huutaa täysillä menin suihkuun, ihoa kirveli, itkin jälleen, olin peloissani. illalla kun äiti tuli kotiin, otin autonavaimet ja sanoin meneväni ajelulle, ajoin sillan luokse ja määrittelin hyppy kohdan. ajoin kotiin jätin auton pihaan, menin huoneeseeni, kiipesin ulos ikkunasta yöllä, menin sillalle kiipesin kaiteelle ja hymyilin.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kaikkihan on täydellistä? 2021-03-22 15:33:41 Oriodion
Arvosana 
 
1.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    March 22, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Samaa mieltä kuin haavanlehti.

Tässä tekstissä on painava aihe, mutta se on kovin lyhyt. Tarina ei pääse kunnolla avautumaan lukijalle. Se, että joku viiltelee itseään ja miettii mistä kohtaa siltaa hyppäsi, ei yksinään vielä jätä lukijaan kummoista vaikutusta. Täytyisi myös ymmärtää, että miten tällaiseen ikävään mielentilaan on päädytty, jotta lukija voisi yhtään samaistua tilanteeseen.

Sitten vielä ne isot alkukirjaimet niin hyvä tulee.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kaikkihan on täydellistä? 2021-03-12 21:30:55 haavanlehti
Arvosana 
 
1.5
haavanlehti Arvostellut: haavanlehti    March 12, 2021
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei zemmu, taidatkin olla uusi tällä sivustolla, tervetuloa joukkoon!

Tarinoita kirjoittaessa ja varsinkin julkaistessa kannattaa laittaa ensiksi perusasiat kuntoon, eli lauseen alkuun aina iso kirjain ja pilkkujenkin paikkoja on hyvä miettiä. Ihan jo noilla isoilla alkukirjaimilla saa tekstistä huomattavasti selkeämmän ja kivemman lukea.

Tarinasi jää hieman epäselväksi ja suurpiirteiseksi. Miksi päähenkilö kirjoittaa lapulle, että kaikki on täydellistä? Miksi hän päätyy niin radikaaliin loppuratkaisuun, miksi hän voi niin pahoin? Entä mitä hän tarkoittaa sanoessaan: "En saanut olla se tyttö joka olin ollut"? Alussa mainitaan lyönneistä ja hyväksikäytöstä, mutta vain yhdessä lauseessa. Sitä olisi voinut pohjustaa enemmänkin. Suihkussa päähenkilö mainitsee olevansa peloissaan, miksi? Mitä hän ajattelee? Loppuratkaisukin tulee kovin nopeasti, viimeinen virke on hirveän kiireinen. Rauhallisempi tahti auttaisi pääsemään tarinaan paremmin mukaan ja päähenkilön ajatuksia olisi mukava kuulla, jotta pystyisi tutustumaan häneen.

Tarinalla on ihan mielenkiintoinen alkuasetelma ja se herättää aluksi mielenkiinnon, mutta uskon että tarinasi saisi hyvin lihaa luiden ympärille, kun vähän syventäisi ja laajentaisi kuvailua ja kerrontaa.

Jatkahan kirjoittamista, kiitos tästä tarinasta!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS