Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Kirjeet
QR-Code dieser Seite

Kirjeet Hot

J:lle 18.2
On vähän outoa kirjoittaa jotain kirjettä sulle. Ei tämä ole edes mun oma idea. Sun lähdön jälkeen olen ollut tosi maassa. Äiti ehdotti, että kirjoittaisin sulle kirjeen, jossa voisin sanoa kaiken, mikä jäi sanomatta. Sanoin sille, että idea kuulosti tyhmältä, koska eihän siellä, missä sä oletkaan ole edes osoitteita. Äiti kuitenkin käski mua kirjoittamaan tämän kirjeen ja polttamaan sen. Savu kuulemma pääsee kaikkialle. Se varmaan ajatteli, että tämä auttaisi mua jotenkin.
Mitä mä nyt sulle oikein sanoisin? Kai, että mulla on aivan järkyttävä ikävä. Sä oot mulle tärkee. Mutta nää on nyt sitten varmaan hyvästit.
L


J:lle 15.3
Siitä edellisestä kirjeestä on kuukausi, ja musta tuntuu niin pahalta. En osannut ollenkaan kirjoittaa, mitä ajattelin. Enkä varmasti osaa nytkään.
Kaipaan sua niin paljon. Ootan vaan koko ajan, että nään sut jossain, vaikka tiedän, ettei se oo mahdollista. Olisitpa sä puhunu mulle. Olisiko mun pitänyt tajuta?
Kaikki sanoo, että tää paranee ajan kanssa. Että kohta ei enää tunnu niin pahalta. Se kuulostaa aivan hirveältä. Miten voisi olla, ettei tää sattuisi enää? En halua sitä.
Toivottavasti sulla on kaikki hyvin.... siellä.
Hyvästi, tällä kertaa kunnolla.
L


Hei J. 3.4
Taas mä kirjotan sulle, koska en tiedä mitä muutakaan tekisin. Koulu on ihan hirveetä ilman sua. Kunpa olisit täällä.
Muistatko, kuinka me ahtauduttiin samaan vessaan ja piirrettiin seiniin? Tai, kun istuttiin ruokalassa kuuntelemassa sitä musiikkia. Tietenkin sä muistat. Eihän siitä ole puolta vuottakaan. Tai ehkä sä et muista. Ehkä aika kuluu Siellä eri tavalla.
Mutta täällä mikään ei ole muuttunut. Ihmiset on yhä perseestä. Kaikki on yhä perseestä.
L
ps. Kaikkeen mä ryhdynkin. Oon nyt metsässä, jotta voisin polttaa tän kirjeen. Äiti menisi paniikkiin, jos talossa olisi mitään tuleen viittaavaakaan. Se luulisi, että polttaisin koko talon.J:lle 27.4
Mul on nyt jo viikkoja ollut sellanen olo, etten kestä tätä enää. Pari päivää sitten sain kuitenkin hyvän idean ja nyt mä olen valmis. Tiedän vihdoin, miten voidaan olla taas yhdessä. Mulla on kaikki mitä mä tarviin ja löysin hyvän paikankin. Mulla ei oo täällä enää mitään. Oon niin innoissani. Kun pääsen Sinne meidän ei enää tarvii olla koskaan erossa.
Nähdään pian!
L

Uutissanomat 28.4
Aikaisin tänä aamuna Hahko Honkasuo teki hirvittävän löydön aamulenkillään suositussa retkeilypaikassa. Nuotiopaikalta löytyi täysin palanut ruumis. Ruumiin vieressä oli tyhjä bensiinipurkki. Poliisi selvittää vainajan henkilöllisyyttä. Hänen epäillään olleen alle 17-vuotias. Kaikkia, jotka tietävät asiasta jotain, kehotetaan ottamaan yhteyttä poliisiin.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kirjeet 2021-02-25 14:14:59 Oriodion
Arvosana 
 
4.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    February 25, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ensi alkuun, niin huomautan vain että ymmärrän kyllä Arskan ratkaisun olla antamatta tähtimääräistä arvostelua, mutta silloin tästä ei näy ulospäin että on annettu palautetta. No, nytpä tulee sekin näkyville.

Kekseliäs formaatti tarinankerrontaan. Itse tarina oli yksinkertainen ja synkkä, mutta jotenkin aika realistisen tuntuinen. Tässä olisi ehkä voinut avata tilannetta enemmänkin yksityiskohtaisemmilla ja useammilla kirjeillä, koska nyt lukija ei pääse kovin syvälle tapahtumiin. Vaikka toisaalta silloin tuo realistisuus saattaisi kärsiä, koska tuskinpa tuollainen nuori masennuksissaan ihan hirveästi meitä lukijoita ajattelisi kirjeitä raapustaessaan. Eli toisaalta ymmärrän kyllä tämän annettujen tietojen niukkuudenkin, mutta ehkä vähän voisi mielestäni joustaa realistisuudessa mielenkiintoisemman tarinan vuoksi.

Arska kommentoi että tarinaa voisi jatkaa itsemurhan tehneen läheisten näkökulmasta. Olen tästä vähän eri mieltä. Toki tällainen teko vaikuttaa vahvasti muihinkin, mutta tämä tuntui kuitenkin hyvin vahvasti juuri näiden kirjeiden kirjoittajan omalta tarinalta, joka tulee tässä traagiseen päätökseensä. Vähättelemättä mitenkään läheisten kokemaa surua, niin sanoisin että se on kuitenkin toinen tarina.

Tykkäsin tosiaan tästä kekseliäästä tavasta kertoa tarinaa. Ajateltavaa tämä antoi, eli hyvää työtä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kirjeet 2021-02-18 09:01:03 Arska
Arvosana 
 
N/A
Arska Arvostellut: Arska    February 18, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei Eadin!

Olet valinnut aiheen, joka noataa kipeitä muistoja monen lukijan mieleen. Siksi en lähde laatimaan arvostelua tekstillesi, mutta kommentin verran käsittelen sitä.

Luot tekstilläsi tapahtumaketjukuvauksen syvästä kaipauksesta, joka johtaa itsemurhan kautta haettuun lopulliseen ratkaisuun. Kerronnasta ei selviä, mikä on johtanut tuon kaivatun henkilön poismenoon. Onko siinä kyse tapaturmasta, sairaudesta vai onko siinäkin kyseessä itsemurha.
Tuolla seikalla ei sinällään ole merkitystä muutoin kuin siinä mielessä, että oman käden kautta tapahtunut kuolema on moninkertaisesti järkyttävämpi ja vaikeimmin ymmärrettävissä, ja se nostattaa jälkeenjäävien mielessä monenlaisia mietteitä siitä, olisiko ollut jotain tehtävissä. Jopa syyllisyyden tunteita tapahtumiin johtaneista seikoista.

Vaikka tarinassasi kerronnan päähenkilö hakee helpotusta omaan pahaan oloonsa äärimmäisen ratkaisun kautta, niin tarina ei lopu siihen. Ehkä kertomustakin olisi syytä jatkaa kuvailuun niiden rakkaitten tuskasta, jotka aina jäävät jälkeen.

Itsemurha ei ole ratkaisu. Se on pako elämästä.

------

Kirjoitat hyvin ja ilmaisukielesi on selkeää ja kuvailu nousee esiin tavallaan lempeän ymmärrettävässä muodossa. Saat lukijan mielenkiinnon sitoutumaan aiheen seuraamiseen, joten kerronnan seuraaminen on sujuvaa.
Jään mielenkinnolla odottamaan seuraavia tekstejäsi. Sujuvasta ilmaisustasi voisin päätellä kirjoittamisen olevan sinulle helppo ja luonnollinen tapa ilmaista itseäsi ja tunteitasi.

Kiitos tekstistäsi.

---Arska---

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS