Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut The Story of Teuvo
QR-Code dieser Seite

The Story of Teuvo Hot

Teuvo makasi maassa ja mietti, miten hän oikein päätyikään siihen. Hän kelasi ajatuksensa alkuun ja alkoi käydä niitä läpi. Hän oli lähtenyt ystävänsä syntymäpäiviltä, autolla, juopuneena. Marraskuinen ilta oli ollut pimeä, ja tiet olivat olleet jäässä.

Teuvo oli ajanut jo hyvän matkaa pitkällä metsätiellä, kun hänen oli pakko pysähtyä. Hän alkoi muistaa illan tapahtumia pala palalta: Iidan ilme, kun tämä juoksi kauhistuneena pois Markuksen nauraessa taustalla, liian monta tyhjää kaljapulloa, repeytyvän vaatteen ääni,verta autonpenkillä. Hänen oli pakko päästä pois autosta. Pois kaikesta.

Teuvo veti sytkärin taskustaan ja poltti tupakan kädet väristen. Hän seisoi ulkona pitkään, vaikka hänen kätensä alkoivat palella pakkasessa. Kaukaa pilkahti ajovalot, ja kun auto tuli lähemmäksi, hän tunnisti sen kaverinsa Johanneksen autoksi. Hän tiesi, ettei Johannes koskaan juonut ja päätti pyytää tältä kyydin kotiin.

Auto hidasti ja pysähtyi hänen eteensä. Ratissa ei kuitenkaan ollut Johannes, Teuvo tajusi ja hänen verensä jäätyi. Siinä oli Iida. Tämä rullasi ikkunan alas ja puhui osin takeltelevalla, osittain itkuisella äänellä.
“Sinä hirviö. Miten kehtaatkin näyttää naamaasi täällä!” hän huusi. Teuvo nosti kätensä varovasti ylös ja lähti hitaasti kävelemään kohti auton ikkunaa.
“Seis! Et liiku enää millimetriäkään”, Iida sanoi uhkaavalla äänellä. Teuvo pysähtyi paikoilleen, ja yritti puhua kauhustaan huolimatta.
“Olen niin pahoillani, en tiennyt mitä tulisi tapahtumaan. Minä en todella halunnut, että niin käy”, hän sanoi kangertelevalla äänellä. Iidan kasvot näyttivät vääntyvän raivosta, ja hän sulki ikkunan. Teuvo kääntyi lähteäkseen, mutta Iida oli nopeampi.

Teuvon nopeiden refleksien ansiosta auton lähtiessä liikkeelle hän kerkesi hypätä, mutta hyppy ei osunut sinne minne piti. Hän löysi itsensä makaamassa auton konepellillä, kun Iida lähti kiihdyttämään. Hän ehti juuri ottaa kiinni, ja luuli tippuvansa ihan juuri kyydistä, kun…

Se puu tuli ihan mutkan takaa. Mutta siinä se oli. Ja nyt Teuvo makasi ojanpientareella tuntien elämänsä valuvan pois.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
The Story of Teuvo 2018-03-11 17:59:08 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    March 11, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hurjan nopeasti etenevä, tuntui, että vauhdissa jäi paljon selittämätöntä kamaa taakse. Ehdottomasti plussaa siitä, että et selitellyt liikaa, puhkiselostettu teksti on tylsää. Juoni on mielestäni liian lyhyt katsaus äkkipikaiseen tilanteeseen, olisin kaivannut siihen paljon lisää sisältöä. Ei myöskään kannata jättää lauseita kesken: "tippuvansa ihan juuri kyydistä, kun..." Liitä tämä suoraan seuraavaan lauseeseen, niin se on hyvä.

Ei liian selkeää tekstiä, sopivan vaativaa tälle tekstinpituudelle. Jos tällaista kirjoittaisi pidempään, lukijan päätä alkaisi särkeä siitä, että yrittää pysyä kunnolla kärryillä. Mutta tähän tämä on hyvä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
The Story of Teuvo 2018-02-21 11:05:17 Ryövärintytär
Arvosana 
 
3.0
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    February 21, 2018
  -   Kaikki arvostelut

Tosi paljon hyviä juttuja. Traaginen, sopivasti tunteita herättävä tarina. Yksityiskohtia ei selitetä liikaa, vaan annetaan lukijan tehdä omia päätelmiään. Kielellisesti hyvin kirjoitettu ja tunteet välittyvät hienosti.

Yksi tähti pois siitä, että teksti oli vähän kangertelevaa, ajoittain jäykkää, aivan kuin sitä olisi hiottu liikaa ja luontevuus olisi rytäkässä kärsinyt. Toinen tähti pois vähän samasta syystä. Lauseita olisi voinut sovittaa paremmin suuhun sopiviksi. Voit käyttää keinona vaikka sitä, että luet tekstiä ääneen. Silloin huomaat helpoiten turhat muotoilut ja lisäkesanat ja ne poistamalla tekstistä saa suoraviivaisempaa ja temmokkaampaa.

Koska kirjoitat jo väkevällä otteella ja sinulla on taito viedä tarinaa eteenpäin, kannattaa pohtia sitä, millaiset asiat ympäristössä ovat niitä juttuja, joilla saa parhaiten vedettyä lukijan sisälle miljööseen. Tällaisessa nopeasti etenevässä lyhyessä tarinassa ei mielestäni saakaan olla liikaa kuvailua, mutta juuri sen takia on hyvä muistaa, että meillä on muitakin aisteja kuin näkö, ja aivan yhtä pienellä vaivalla voi kirjoittaja herätellä niitäkin.

Hienoa!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS