Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Paskahuusi
QR-Code dieser Seite

Paskahuusi Hot

Oiva Miettinen katsoi paskahuusia mieli mustana ja maansa myyneenä. Se oli keskellä uutta jalkapallokenttää.

Oiva sai tahtonsa läpi valtuustossa ja historiallisesti tärkeä paskahuusi säilytettiin sen oikeassa paikassa.

Pelikenttä vihersi, ja harmaa paskahuusi oli kieltämättä hieman outo ilmestys. Se sai varmasti pelaajat hämilleen, sekä se saattoi olla jonkin verran jalkapallosääntöjen vastaista. Oiva ei ollut ikinä kuullut vastaavanlaista tapausta, että pelikentällä olisi ollut paskahuusi tai mitään muutakaan ylimääräisätä.

Paskahuusi ei ollut mikä tahansa käymälä. Kekkonen oli nimittäin käyttänyt sitä käydessään kylässä vierailulla heinäkuussa 1975. Ajankohta oli muutenkin merkittävä, sillä se tapahtui niin sanotun Helsingin sopimuksen kynnyksellä, joka viimeisteli Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokouksen. Nykyään paskahuusi oli tyhjätty ja poistettu käytöstä. Oiva ei ollut enää varma, oliko huusin säilyttäminen oikea ratkaisu.

Kaikki alkoi ideasta, että kylään piti saada kunnollinen jalkapallokenttä. Se oli aivan älytön ajatus. Taisi olla Hurmeen Pertsa joka sanoi, että oli mahdotonta nousta liigaan, jos kylässä ei ollut älyttömän hienoa jalkapallokenttää.

Eikä muuta paikkaa jalkapallokentälle ollut, kuin pelto jonka laidalla paskahuusi seisoi.

Oiva kysyi valtuuston kokouksessa, että kuka edes halusi kylän joukkueen nousevan liigaan. Joukkueessa ei pelannut kuin ylipainoisia vanhojapoikia, joista yksi sattui olemaan Hurmeen Pertsan poika. Ja miksei ennemmin järjestettäisiin kulttuuritapahtumia? Mozartin Taikahuilu kuulostaisi mukavalta, sekä hologrammi Michael Jackson.

Kuitenkin jalkapallokentälle oli yllättävän paljon kannattajia, mutta taiteelle ei niinkään. Oiva hieman epäili, että olivatko kaikki oikeasti sitä mieltä, mitä mieltä sanoivat olevansa. Esimerkiksi Koistisen Raili, joka ei varmasti seurannut jalkapalloa. Silti vain piti olla eri mieltä. Raili oli ihastunut, viime talvena leskeksi jääneeseen, Hurmeen Pertsaan.

Oiva yritti muistuttaa ja vedota toistamiseen Kekkosen viimeiseen ja ainoaan vierailuun kylässä. Oiva kertoi valtuuston kokouksessa väritetyn tarinan siitä, kuinka Kekkonen tarvitsi käymälän nopeasti kun saapui kylään. Kukaan ei oikeasti tiennyt pitikö asia paikkansa, sillä kylän virallisissa asiapapereissa ei Kekkosen vessakäyntejä ollut kirjattu ilmeisesti ollenkaan.

Paavolaisen Hessu ehdotti härskisti, että huusin voisi siirtää. Kuinka vulgaari ajatus, Oiva mietti. Voisiko esimerkiksi Vapauden patsaan siirtää tai Pisan kaltevan tornin. Mitä jo joku rupeasi ajamaan asiaa, että pitäisi saada potkupallokenttä juuri samalle paikalle, missä kalteva torni sijaitsi ja torni piti ehdottomasti siirtää?

Mitähän Koistisen Raili siihen sanoisi tai Hurmeen Pertsa, he olivat valtuustossa muutenkin turhia. He eivät sanoneet ikinä mitään järjellistä mielipidettä. Silloinkin kun päätettiin homekoulun korjaamisesta, Hurmeen Pertsan ainoa mielipide oli, että remonti piti kilpailuttaa.

Älyttömän tyhmä mielipide, sehän oli sanomattakin selvää. Puhumattakaan siitä, kun oli kysymys kuntaliitoksista, niin Koistisen Raili ei tajunnut edes mistä puhuttiin, vaan hän kertoi pitkästi jonkun tuntemattomaksi jääneen sukulaisensa avioliittosta.

Kuitenkin nyt, kun piti saada jalkapallokenttä kylään, niin sille löytyi ehdottomasti kannattajia. Oiva Miettistä pisti vihaksi.

Oiva vihasi jalkapallokenttää. Hän inhosi huomista peliä, ja pelkäsi sitä että kylä joutuisi naurunalaiseksi.

Paskshuusi piti poistaa jalkapallokentältä. Oiva ei kuitenkaan tahtonut siirtää sitä. Se oli sen verran vanha, että hajoaisi varmasti liikuteltaessa.

Oiva Miettisellä oli parempi ratkaisu. Hän halusi paskahuusille arvokkaan lopun. Oiva kaivoi taskustaan tulitikkuaskin ja rupesi rääpimään. Oivalla oli mukana syttöpaperina eilinen Hesari. Hän ruttaisi siitä muutamia sivuja ja teki liekin paskahuusin lattialle.

Oiva siirtyi kauemmaksi ja katseli paskahuusin palamista. Hetki oli jollain tapaa kaunis, eikä Oiva voinut sitä herkistymättä katsella. Hän oli taistellut paskahuusin vuoksi ja haukkunut jokaisen valtuuston jäsenen, mutta mikään ei auttanut.

Liekit rätisivät ja paukkuivat. Savu kohosi taivasta kohti. Aika suuri osa Oiva Miettistä paloi paskahuusin kanssa hämärtyvässä illassa.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Paskahuusi 2016-09-16 10:32:52 peka
Arvosana 
 
2.0
peka Arvostellut: peka    September 16, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Heipähei.

Ehkäpä tätä tarinaa olisi voinut olla pitemmästikin. Nyt tästä tuli aika keskeneräisen tunne. Minua jäi esimerkiksi sekin vaivaamaan, että millä velhoudella Oiva sen paskahuussin sinne keskelle kenttää sai lopulta pidettyä. Miten hän ylipuhui valtuuston. Sekin jää jotenkin avoimeksi kysymykseksi, että minkä takia hän lopulta muuttaa mieltään. Kylän naurunalaiseksi joutumisen pelko ei näin kirjoitettuna, oikein vakuuttanut ainakaan minua lukijana.

Piipaa-moi,moi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Paskahuusi 2016-09-14 10:18:01 nick53
Arvosana 
 
3.0
nick53 Arvostellut: nick53    September 14, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hauska tarina.

Vaikuttaa aika nopsasti tehdyltä kun tekstiin on tainnut jäädä joitakin särmiä jotka ehkä olisivat pidempään työstettäessä hioutuneet:

Nämä pari valtuutettua taisivat olla harmeja ja ilompilaajia ja kantoja kaskessa, sellaisista ihmisistä en käyttäisi nimitustä ”turha” vaan jotain vielä karumpaa. (Turhasta ei ole hyötyä eikä haittaa.)

Oliko paskahuusi siis jalkapallokentäksi muuttuneen pellon keskellä vai reunassa?

Oivaa voisi aina toisinaan korvata jollain synonyymillä, hän, mies, pikkukamarin vaalija...

Päähenkilö ei pelkästään yrittänyt muistuttaa ja vedota, hän muistutti ihan konkreettisesti. (mutta oliko se samalla vetoamista vai vasta vetoamisen yrittämistä? en tiedä mikä olisi paras lauserakenne tuossa)

Valtuutettu vaikutti tosiaan Katri-Helena -mieheltä. Taikahuilu ja hologrammi menivät kokonaan ohi, en onnistu muodostamaan mielikuvaa missä ja miten niitä olisi voitu esittää.

Valtuutettujen kannanottoja olisi voinut lukea vaikka enemmänkin.

Idea on erinomainen ja kerronta on hauskaa ja kevyttä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Paskahuusi 2016-08-30 18:44:45 Misfit
Arvosana 
 
4.0
Misfit Arvostellut: Misfit    August 30, 2016
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mainio tarina. Ankeaa pikkukylän arkea, jossa paskahuusi nousee elämää tärkeämmäksi asiaksi. Ja Kekkonen on tietenkin keskustalaisen kunnallispolitiikan tärkein voimavara.

"Michael Jackson" kohta jäi vähän mietityttämään. Jotenkin jäi tunne, että Oiva Miettisen ei pitäisi tietää mikä sellainen mies edes on. Oiva tuntuu mielestäni Katri Helena-mieheltä.

Peukkua pystyyn.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS