Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

Ukraina

Suuri ja mahtava on näyttänyt taas oikean sarvensa.

Järjetön hyökkäys "veljeskansan" kimppuun on täysin moraaliton teko vailla pienintäkään perusteltavaa aihetta tai syytä. Kuten Ukrainan presidentti sanoi, kaikki pelkäävät venäjää tai sitten taloudellisia menetyksiä ja piileskelevät vastuuta hyökäyksen kohteen auttamiseksi.

Vaikka on tavallaan ymmärrettävää se, ettei kukaan halua lähettää omia joukkojaan sotimaan vieraalle maalle, koska se eittämättä johtaisi siihen, että venäjä julistaisi sodan myös tuolle maalle, niin eikö tässä tapauksessa voisi käyttää herra Putinin omaa asetta hyökkääjää vastaan?

Tarkoitan sitä, että Putin ei voisi osoittaa mitään tahoa vastuulliseksi "suurten sinisten miesten" ilmestymiselle ukrainalaistenn avuksi. Miesten, jotka eivät puhu venäjää.

Putinhan käytti pieniä vihreitä miehiä Krimin valtaukseen ja kiisti venäjän osuuden asiaan.

No, ehkä tämä ei niin vakavassa mielessä ole toimiva ratkaisu, mutta mieleni teki jotain kantaa asiaan ottaa.

Palstan ylläpidolla voi olla oma asia pohdittavana tuon KESKUSTELU kategoriaan kyrillista tekstimuotoa käyttävien kommenttikirjoittajien tarkoitusperiä miettiessä. Jos asialla ovat venäläiset, niin mitä mahtaa kommenttien sisällä liikkua? Olisi kiinnostavaa tietää.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ukraina 2022-02-26 17:58:27 Oriodion
Arvosana 
 
2.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    February 26, 2022
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Näihin mielipide-osion keskusteluihin on hassua laittaa tähtimääräistä arvostelua, mutta laitoin nyt tuosta asteikon puolivälistä, ihan vain että näkyy että tänne on kommentoitu.

Joo, aika hurja tilanne meneillään Ukrainassa. Länsimaat on tietysti kaikki Ukrainan puolella, ainakin moraalisesti, vaikka käytännön avun suhteen niukemmin. Tulee mieleen yksi näkemäni meemi, miten Taru Sormusten Herrasta olisi mennyt nykymaailmassa: sen sijaan että Frodo saa Aragornilta, Legolasilta ja Gimliltä lupaukset että "you have my sword", "and you have my bow", "and my axe", olisivat lupaukset olleet: "you have my sympathies" -tyyppisiä. No, toivottavasti talouspakotteet purisivat (edes pitemmällä aikavälillä, jos eivät ihan heti). Siinäkin vähän huolestuttavasti näyttää siltä että tuleeko niistä sittenkään niin rankkoja, koska pakostakin ne vaikuttavat länsimaihinkin; on helppo asettaa pakotteita jotka vaikuttavat negatiivisesti muihin, etenkin törkeää hyökkäyssotaa käyviin, mutta kas kummaa kynnys onkin heti korkeampi kun itsekin joutuu maksamaan osan näiden pakotteiden hinnasta. Kun ollaan jossain määrin riippuvaisia venäläisestä maakaasusta ym...

Ehdottamasi "sinisten miesten" ratkaisun toimivuudesta en osaa hirveästi sanoa, kun en riittävästi todellisen maailman politiikkaa tai sodankäyntiä ymmärrä, mutta sanotaan nyt että jos tämä olisi vain kirjoittamani tarina niin voisin ottaa tuon ratkaisun käyttöön. On siinä ehkä jotain moraalisia ongelmia tosin, jos käytetään "salaisia" sotilaita; näiden sotilaiden todellisen identiteetin pitäisi jäädä hyvin pienen piirin tietoon, enkä oikein pidä ajatuksesta että johtajilla on käytössään tällaisia sotilaita, joiden toiminta on täysin normaalin demokratian ulkopuolella. No, joissain tilanteissa eri moraaliset koodit ajautuvat vastakkain, tässä kohtaa vastaan tulisi sodan lopettaminen, ihmishenkien (ainakin siviilien) säästäminen ja Ukrainan vapauden turvaaminen. En osaa sanoa kumpi sitten olisi juuri nyt tärkeämpi periaate.

Käsittämätöntä miten laajasti yhden hullun johtajan hullut päätökset voivat vaikuttaa. Vaikka tokihan ongelma on paljon suurempi kuin "yksi hullu johtaja". Hulluinkaan johtaja ei voisi toteuttaa suunnitelmiaan ilman sitä käskyjä kyseenalaistamatta seuraavaa massaa, joka sitten on oikeasti taistelukentällä henkeään vaarantamassa. Suurvaltapolitiikka on jotain mitä en ymmärrä, enkä haluakaan ymmärtää.

Kiitos keskustelun avauksesta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS