Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Ihastuminen
QR-Code dieser Seite

Ihastuminen Hot

Olen vuosia ihmitellyt tuota mystistä, taianomaista hetkeä, kun silmänräpäyksessä, ensisilmäyksellä, ihastut toiseen ihmiseen. Olen pohtinut itsekseni mistä se johtuu. Kun asiasta saa jotain tolkkua, taianomaisuus kaikkoaa ja mystinen vaihtuu tieteeseen. Tylsää ehkä, mutta sen tietäminen avaa uudet ovat. Koen tarvetta purkaa omaa käsitystäni asiasta. Viitteet saa googlettamalla.

Joidenkin arvion mukaan, nk. alitajunta prosessoi 11 miljoonaa bittiä per sekuntti aistien välittämää informaatiota. Joista 99.9% on tiedostamatonta käsittelyä. En nyt heti osaa sanoa paljonko tollasen perus läppärin tiedonkäsittelykyky on, mutta luulen että toi 11 miljoonaa on aika paljon. Tämä liittyy ihastumiseen siten, että:

Ihastumisen tunne syntyy, kun, biokemialliset algorytmit, aivojen neuronit laskee todennäköisyyksiä sille, että lähistöllä oleva yksilö tarjoaa korkean todennäköisyyden onnistuneelle parittelulle, sosiaallisen suhteen solmimiselle, tai jollekkin muulle tavoitetulle päämäärälle.

Jäin pohtimaan, että jos ihastumisentunne syttyy myös siitä, että Kallen aivot laskee nopeasti aistien tuomaa infoa, että prkl, tuo ihminen tuossa saattaa edistää tavoitteitani, niin Kalle tuntee sen tunteena, ihastumisena.

Eli jos Kalle, ukkomies, päättää haluta muuttaa elämäänsä ja asettaa kirkkaat tavoitteet, duunipaikan vaihto ja urheiluauto, sekä pitää sitä mielessään päivittäin, niin usein miten nämä tavoitteet saavutetaan ovat toiset ihmiset. Kun aivot sitten työskentelee tavoitteiden eteen ja tuottaa aika-ajoin laskelmia, että nyt toi ihminen tuossa edistää Kallen tavoitteita, ja tuottaa Kallelle ihastumistunteen, niin mitä tekee Kalle? Joko hän yrittää pukille, tai luikkii tunteitaan karkuun. Ei Kallella ole hajuakaan siitä mitä aivot yrittää vihjata...ja niin jää urheiluauto haaveeksi.

Mitä tästä opimme? Jos meillä on tavoitteita, älkää luikkiko tunteitanne karkuun, vaan kuten hihhulit ovat jo kauan sanoneet: Yrittäkää ymmärtää, mitä sisäinen minäsi yrittää sinulle tunteiden välityksellä vihjata, sillä vaikuttaisi siltä, että tiede on ryhtymässä tukemaan tätä ohjetta.Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS