Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Tekstin muokkaus ja kommentit
QR-Code dieser Seite

Tekstin muokkaus ja kommentit Hot

Löysin tämän erittäin hyödyllisen sivuston pari viikkoa sitten. Tämä on yksi parhaista tietämistäni Suomenkielisistä sivustoista joille tarinoitaan julkaista. Mutta olen pari juttua huomannut: Sen jälkeen kun tekstin on julkaissut sitä on mahdotonta muokata tai poistaa, jonka takia mikäli unohtaa jotain tai kopioidessa kone sotkee jotain jota tarkistaessa ei heti huomaa, ei sille voi mitään enää tehdä. Minulle myös jää usein pari virhettä tekstiin (joskus vähän enemmänkin...) jotka sitten häiritsevät minua suunnattomasti julkaisun jälkeen.

Minä ja uskoakseni suurin osa tänne tekstejään julkaisevista toivovat ihmisten arvostelevan heidän tarinoitaan jotta he saavat tietää mitä he voivat parantaa ja mikä heidän kirjoituksessaan on hyvää jotta he kehittyvät kirjoittajina. Mutta teksteihin tulleista kommenteista ei saa minkäänlaista tiedotusta jonka takia esimerkiksi vanhemmista tarinoista ei tiedä onko niihin saanut palautetta ellei käy aktiivisesti tarkistamassa. Kävin lukemassa vanhan tarinan: Veljenrakkaus (Huomio Alapo!) jossa tällä hetkellä on kaksi uutta arvosteluja joista en tiedä onko kirjailija niitä nähnyt. Tämä myös tarkoittaa että palautteeseen on vaikea vastata sillä kukaan todennäköisesti ei käy tarkistamassa onko palautteeseensa vastattu mutta samaan aikaan olisi kiva tietää että kirjailija myös välittää palautteesta ettei kommentoi tarinaan turhaan.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Tekstin muokkaus ja kommentit 2019-02-21 10:49:25 Arska
Arvosana 
 
4.0
Arska Arvostellut: Arska    February 21, 2019
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei!

Olet kiinnittänyt huomiosi seikkaan, johon moni muukin täällä on ottanut kantaa. Täällä ei pääse muokkaamaan omia tekstejään, vaikka monesti niin tekisikin mieli kun myöhemmin havaitsee jonkun kommähdyksen käyneen. Sama seikka häiritsi itseänikin alkuun, mutta pohdittuani asiaa aloin ymmärtää pointin joka lienee syynä käytäntöön.

Kun tekstejään ei pääse enää muokkaamaan johtaa se siihen, että tänne tuotu kirjoitus on syytä laatia mahdollisimman valmiiksi.
Olen itsekin kirjoittamisen harrrastelija ja omat tuotokseni täällä sisältävät luvattomia määriä virheitä ja kömmähyksiä. Uskon kuitenkin siihen, että työtä tekemällä oppii ja virheiden määrä laskee suhteessa tuotetun tekstin määrään.

Kuten mainitsit, minäkin pidän tämän sivuston toimivuudesta ja siitä, kuinka täällä käyttäydytään. Tämä on hyvä sivusto nuorelle alkavalle kirjoittajalle kehittyä.

Palautten määrä on tosin niukkaa, muttei aivan olematonta. Hyvät kirjoittajat erottuvat saamansa palautteen ansiosta. Palautteen määrä ja kirjoitelman saaman lukijamäärän perusteella voi jo poimia päältä parhaat, mutta kannattaa toki tilaisuuden salliessa myös etsiä joukosta niitä helmiä, joita putoilee sattumoisin noiden laadukkaimpien tuottajien novellien väliin. Niitä löytää vain lukemalla.Lukeminen kehittää myös omaa ulosantia.

Sivuston säännöissä kerrotaan tekstien poistamisrajoista. Omia tekstejään voi siis saada poistetuksi. Itse olen pyytänyt ylläpidolta novellien poiston ja homma kyllä toimii.

On aina mukavaa huomata uuden kirjoittajan saapuneen sivustolle. Tutustun tuonnempana tuotantoosi tarkemmin ja ehkä jopa innostun kommentoimaan.

Tervetuloa kirjoittavaan joukkoon Aloittelija!

----Arska-----

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS