Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

Ragean Hot

Tuntuu siltä, että kukaan ei voi elää ilman omaa kännykkää tässä maailmassa. Minä, ihminen jolla on vanha Samsungin pieni puhelin johon ei pysty edes lataamaan mitään olen usein huomannut että ihmiset ovat Hulluja omiin iPhone blaa blaa blaa. Eihän niissä mitään pahaa ole ja ymmärrän ihmisiä mutta hei oikeesti... Tuli kavereitten kanssa vähän puhuttua tästä mutta lopetin sen heti kun ymmärsin että siitä ei tule mitään. En minä tavallinen ihminen pysty saamaan toista tajuamaan että hän on nyt liian innoissaan omasta esineestä joka on alun perin keksitty siihen että voisi soittaa!
Ja ei siinä mitään mutta kun yritän puhua tästä asiasta he rupeavat tuijottamaan minua kun hullua.
Tässä pari esimerkkiä tälläisistä keskusteluista:
- Ei se WhatsUp ole niin tärkeä.
- No on se!
- Selitä.
- Siellä voi lähettää viestejä ilmaiseksi ja muutenkin.
- Mutta voithan sä nyt lähettää tavallisia viestejä.
- No en! Ne on kalliita ja läksyistä pitäisi kysyä erikseen!
Ihmiset, oikeesti... Te oikeesti joskus kuulostatte tältä... Miksi ei vain hiukan ajatella ja hankkia joku halvempi palvelu? Mä tekisin ainakin sillain. On mulla yks tuttu joka heti kun sai tietää että olen tietokoneella aivan liian pitkään rupesi mulle todistamaan miten huonoa se on ja että mun pitäis muuttaa mun elämää jne. Ensinnäkin, enköhän ole jo tarpeaksi vanha ymmärtämään mitä teen ja sen että kannan vastuuta siitä, en ole tyhmä enkä istu kuitenkaan koko päivää. Toinen. Kuule, sinä itse olet puhelimella ja silloin kun sinulle puhutaan niin et edes yritä jotenkin puhua takaisin. Istut vain kun hypnotisoitu katsoen siihen näyttöön. Ja jos minä opiskelen netissä niin mitä teet sinä? Istut SnapChatissä ja teet selffieitä. Kuule. Minusta tuntuu että vaikka sinä oletkin ''rikas'' tai oikeastaan vanhempasi, se ei tarkoita vielä sitä että saat hyvän tulevaisuuden tuolla tavalla. Tiesitkö muuten että et saa kaikkea perinnöksi? Joudut jakamaan sen siskosi kanssa ja maksaa vielä kaikenlaisia laskuja siitä perinnöstä. Kuule, minä tiedän. Myin 12vuotiaana menehtyneen mummini talon ja allekirjoitin kaikenlaisia lappuja. Hauskaa jakaa perintöä kahdeksan sukulaisten kanssa. Jouduttiin oikein miettimään että ahneet tädit ja sedät eivät ottaisi itselleen enemmän. Hauskaa, kun äitisi tietää kaikki lajit ja on mennyt suuria tilanteita läpi. Tiesin aina että ''rikkaat'' ihmiset voivat olla hyvin ilkeitä ja tyhmiä. Käytät ihmisiä, ja sitten heität ne pois. Petät. Puhut pahaa selän takana. Minäkin osaan valehdella, tiesitkö? Ymmärrän hyvin että ihminen joka pari viikkoa sitten halusi tehdä minusta ja muusta ihmisestä syyttömiä syyllisiä ja ja nyt yrittää olla paras kaverini tahtoo minulta jotakin. Että voisit käyttää minua hyvänäsi jonka jälkeen heittää pois ja taas tulla luokseni kun tarvitset. Suunnitelma ei onnistunut. Ja nyt teet itsestä enkelin ja minusta pirun joka mukamas petti sinut. Luuletko että en huomaa sinun silmistä, että voit olla kirkas ulkoa mutta sisältä olet harmaa. Ei sinussa ole sitä oikeaa valoa joka lämmittää minua. Sen on toisella ihmisellä. Sillä jonka ''valitsin''. Myönnän että hän hiukan tunki väliimme mutta hän jollain tavalla pelasti minut, sillä tiesin että silti pian heittäisit minut pois. Ja sitten olisin yksin. Se ihminen jonka kanssa olen nyt tekemisissä on minulle parempi vaihtoehto. Onhan hänelläkin huonoja puolia mutta hän ei käytä niitä. Hän haluaa olla kanssani ja se on luotettavampaa. Hän on vain lähempi minulle ja ei ole tehnyt mitään pahaa minulle.

Anteeksi niille ihmisille jotka eksyivät lukemaan tunteitani. En vain pysty pitämään suuria asioitani päässä kauan. Tulisin hulluksi. Mutta onko olemassa niitä joita kiinnostaa mitä muut ajattelevat ja mitä ihmisillä tapahtuu elämässä? Jos on, voisitteko arvostella tätä mielipidettäni. Olen sellainen ihminen joka tarvitsee huomiota. Anteeksi... Voitte toki myös kertoa omia tarinoita jos haluatte, olisi kiva kuulla että en ole ainoa ongelmien kanssa. Mutta pehmeässä muodossa kaikki sitten, jooko? Kiitos että luitte ja kaikkea hyvää teille ihmisille!

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ragean 2016-12-14 10:20:15 GreatMe
Arvosana 
 
N/A
GreatMe Arvostellut: GreatMe    December 14, 2016
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei Arska!
Kiitos hyvin paljon että kirjoitit tuon arvostelun. Myönnän olevani nuori ja että en todellakaan tiedä kaikkea maailmasta.
Kirjoitin tuon mielipiteen hyvin väsyneenä ja unohdin ajatella kokonaan muita puolia.(Jonka takia lukia voi ajatella että vihaan koko maailmaa jne.) Luulisin että kaikki ymmärtävät mitä voi tapahtua ihmiselle joka on väsynyt, ärsyyntynyt, pettynyt ja on pitänyt tuon kaiken itsessään aika kauan. No, minulla kävi tuollainen ''pieni tunne räjähdys'' jota nyt hiukan kadun. Toisaalta sain asiat sanottua vaikka ei aivan sillain miten olisin halunnut.

Puhelimen käyttöön minulla ei ole mitään lisättävää, aivan samaa mieltä.

Tästä mitä olen sanonut ''rikkaista'' kadun eniten. Siihen en voi taaskaan lisätä mitään muuta kuin että olen samaa mieltä. Olin kyllä mielestäni liian röyhkeä.

Petos. Olenko liian väsynyt sanomaan muuta kuin olen samaa mieltä? Varmaan. En haluaisi puhua siitä niin paljon vaikka mielipide kohdistuu enemmäkseen siihen. Täytyy vain kertoa mikä on tilanne nyt:
Sen ihmisen kanssa josta oli puhe tekstissä ei oikein ole kaveri suhteet, pikemminkin ollaan tuttuja. Hän ei oikein halua olla kanssani missään tekemisissä ja ymmärrän hyvin miksi. En kuitenkaan viitsi mennä puhumaan hänelle. Tiedän hyvin että omalla luonteellani asia joko ei muutu ollenkaan tai sitten vain pahenee. Joten olemme molemmat tulleet lopputulokseen että asia menee nyt näin ja molemmat ovat siihen ''tyytyväisiä''. Olen antanut ainakin hänelle anteeksi ja yrittänyt näyttää että olen pahoillani itsekkin kaikesta mitä on tapahtunut. Aika vaikeaa sanoa kumpi tässä on se syyllinen niin ollaan sovittu että molemmat vähän. Mutta elämä etenee. Ei olla tekemisissä ja kaikille sopii että näin on. Kaikki on suht hyvin.

Loppu lämmitti mieltäni hyvin paljon. Suuri kiitos siitä. Vihdoinkin pääsin hymyilemään oikeasti pariin kuukauteen. En kuitenkaan sanoisi että olen rohkea. Jossakin asioissa olen esim: Tämä mielipide ja en pelkää mennä elämässä eteenpäin. Mutta asioissa kuten suuret päätökset,hankalaksi menee. Mutta se on minun mielipide. Jos ihmiset näkevät minut sellaisena niin olkoon, siinä ainakaan ei ole mitään pahaa.

Sinun arvostelusi muistutti minua niistä tärkeistä asioista jotka sattuivat unohtumaan. Täytyy myös sanoa että alku hiukan pelästytti minut enkä ensin halunnut edes oikein lukea sitä mutta oneksi tein sen. Pelkään vain hyvin paljon negatiivisuutta minua kohtaan kuten varmaan monet muutkin.

Mutta kiitos vielä kerran kaikesta. Hyvää Joulun odotusta sinulle! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Ragean 2016-12-13 09:33:07 Arska
Arvosana 
 
3.0
Arska Arvostellut: Arska    December 13, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei!

Jo tapasi luoda tekstiä kertoo sinun olevan vielä kovin nuori. Maailmasi on vielä voimakkaasti mustavalkoinen, ja sinulla on selkeä käsitys oikean ja väärän erosta. Elämänkokemuksen lisääntyessä voit joutua huomaamaan että, totuudella on monet kasvot. Totuudesta on erilaiset kasvot erilaisten ihmisten silmissä. Se, että näemme jonkin asian oikeana ja toisen vääränä, voi toisen ihmisen näkökannassa olla jotain muuta. Otetaan esimerkiksi vaikka tilanne, jossa joku kouluttaa koiraansa ulkopuolisin silmin katsottuna kovin ottein. Minusta se on väärin, sinusta se on väärin, mutta kouluttajasta ehdottomasti oikein. Tai jonkun mielestä ehdoton totuus on se että, aurinko nousee aamulla ja laskee illalla. On sitten niitäkin, jotka ovat sitä mieltä että, ei se aurinko mihinkään liiku. Vaikutelma vain syntyy maapallon pyörimisliikkeestä. Onko toinen väärässä? Ei välttämättä. Kysymyss on vain näkemyserosta.

Yhtälailla voisin vetää tähän näkemyksesi puhelimen käytöstä. Sinulle riittää vanha samsung ilman hienoja toimintoja. Et Tarvitse WhatsUpia tai nettiyhteyksiä siihen, mutta jollekin ne voivat olla hyvin merkityksellisiä yhteydenottokanavia. Olen kanssasi samaa mieltä somen koukuttavuudesta. On ihmisiä, joille älypuhelin on jo lemmikki, tai perheenjäsen, jonka kanssa ollaan jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Ihminen on sosiaalinen eläin, ja kaipaa ympärilleen samanhenkistä laumaa. Nykytekniikka antaa mahdollisuudet korvata suora lähikontakti ystäviin älylaitteiden avulla välillisellä kontaktilla. En lähde tämän syvällisemmin omaa mielipidettäni tunkemaan tähän yhteyteen. Jokainen hankkii kontaktilaitteensa omien tavotteidensa täyttämiseksi. Ehkä se yhdelle on toimintojen tarve, joillekin ehkä statuksellinen syy. Tarve silti. Minulle itselleni puhelin on riittänyt ja tähän asti olen pärjännyt ikivanhalla nokialaisella, joka nyt 17 vuoden ikäisenä alkaa osoittaa toiminnallisen ikänsä olevan loppumaisillaan. Älylaitetta en kuitenkaan aio sen korvaajaksi hankkia.

Sanot tietäneesi aina että, "rikkaat" ihmiset voivat olla ilkeitä ja tyhmiä. Näinkin varmasti on, mutta ei asia tässäkään yhteydessä ole aivan näin mustavalkoinen. Kysymyksessä ei ole mikään varallisuusilmiö. Ilkeitä ja tyhmiä ihmisiä voi yhtälailla löytyä jokaisesta yhteiskuntaluokasta. Näkemyksesi perustunee siihen että, monesti häikäilemättömässti käyttäytyvät ihmiset ovat niitä, jotka näyttävät keräävän varallisuutta itselleen. Tästä olen samaa mieltä. Ihmiset, jotka käyttävät häikäilemättömästi tilanteita, ja muita ihmisiä hyväkseen keräävät itselleen omaisuutta muita helpommin. Heitä sanotaan menestyjiksi. On myös toisenlaisia menestyjiä. Heitä, jotka omalla erityistaidollaan osaamisellaan, tai ahkeruudellaan ja taidokkaalla taloudenpidolla vaurastuvat. Nämä menestyjät eivät välttämättä ole ilkeitä ja tyhmiä, joskaan vaihtoehtoa ei voi sulkea heidänkään kohdalla. Joku voi nähdä asiat tässäkin kohdassa toisin.

Petos!

Käsittelet pettämisteemaa tekstissäsi. Ihmissuhteisiin liittyvä käsite jossa on kaksi osapuolta. Kaksi osapuolta, kaksi erilaista näkemystä. Pahanpuhuminen selän takana on aina väärin. Mutta mistä se kertoo? Kertooko se puhujan omasta itsetuntovajeesta? Painamalla mielikuvaa toisesta henkilöstä yritetään hankkia jonkinlaista arvostusta omaan identiteettiin. Ehkä tarkoitus on joku tämänsuuntainen, mutta oikeastaan asia kääntyy päälaelleen jatkuessaan. Seläntakana puhujaa kyllä saatetaan kuunnella, mutta häntä aletaan arvostaa juuri sellaisena, kuin hän oikeasti onkin: Seläntakanapuhujana, johon ei voi luottaa.
Seurustelu ja ensimmäiset ihmissuhteet kuuluvat tietysti elämänkokemuksiin, joissa opitaan toisen ihmisen huomioon ottamista. Harvoin nämä suhteet kestävät pitkään, ja se on juuri sitä oppimisen aikaa. Suhteen katkeaminen on lähes aina kova isku toiselle osapuolelle. Helposti tulee petetyksi tulleen tunne, tai tunne siitä, ettei sittenkään kelvannut jostakin syystä. Teinkö jotain väärin? Olinko vain liian huono? Tälläisestä ei tietenkään ole kysymys. Sanotaan, etteivät kemiat toimineet. Odotukset ja toiveet eivät kohdanneet. Ensimmäisen huuman haihtuessa alkaa nähdä kumppaninsa todellisia ominaisuuksia.
Tämä ei aina tapahdu molemmilla yhtäaikaisesti, ja silloin syntyy tasapainoton tila jossa huomaat, ettei siinä toisessa olekaan sitä oikeaa valoa ja lämpöä, jota odotit löytäväsi. Huomaat uusia piirteitä, jotka alkavat ärsyttää yhä enemmän, piirteitä joita et kohta voi enää sietää. Alat huomata ympärilläsi uusia ihmisiä, joiden joukosta erottuu joku, joka saa mielenkiintosi heräämään. Olet oppinut jotain ihmissuhteista, ja tulet oppimaan lisää aina tutustuessasi uusiin ihmisiin. Näin karttuu elämänkokemus ja arvostus erilaisia ihmisiä, erilaisia totuuksia, ja erilaisia näkemyksiä kohtaan.
Sinulla on se kaikkein tärkein: Avoin mieli. Avoimuus, halu jakaa suuria ajatuksiasi, suuria tunteitasi, ja avoin näkemys uutta ja erilaista kohtaan. Olet rohkea ja rehellinen itsellesi, ja se on voima, joka kantaa. Sinä olet menestyjä( ehkä sitä kolmatta lajia) Kiitos mielipiteestäsi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS