Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Palautteiden kirjoittaminen on täysin turhaa.
QR-Code dieser Seite

Palautteiden kirjoittaminen on täysin turhaa. Hot

Miksi palautteiden antaminen on täysin turhaa? Koska kirjoittajia ei kiinnosta sinun mielipiteesi. Kuulostaako yleistykseltä? Sitä se onkin. Jos huomasit tämän ihan itse, voit jo onnitella itseäsi. Et ole aivan tyhmä. Mutta tilastollisesti kuitenkin melko tyhmä, joten älä vielä ylpisty.

Luepas huviksesi sata viimeistä palautetta. Lue samantien kommentit, jotka tuleva kirjailija on palautteille antanut. Kuinka monessa paistaa aurinkoisena, minkäänlainen kiinnostus tai arvostus palautetta kohtaan? Kuinka moni on saanut edes kommenttia? Mainitsisinko vielä nämä ylös ja alas osoittavat peukalot? No en mainitse. Jotain tasoa minunkin on pidettävä kirjoituksessa. Jos et jaksa lukea sataa viimeistä palautetta, niin lue sen sijaan käyttäjän, nimimerkki tarraleguaanin, vaikka kymmenen, tai parikymmentä viimeistä palautetta.

Kovin monella ei tietenkään ole edes mahdollista antaa kommenttia, kun ei saa palautettakaan. Mutta tämä on eri ongelma. En käsittele sitä nyt.

Takaisin niihin tarraleguaanin palautteisiin. Nehän on tällä foorumilla, yleiseen tasoon nähden, jossain siellä yleisen tason yläpuolelle. Suhteellisen laatukamaa siis. Montako kommenttia sieltä löytyy. Siellähän on jumankekkare, yksi lyhyt kommentti. Kahdenkymmenen viimeisen palautteen joukosta. Sentään sen verran, sekin yksi älykääpiö sai aikaiseksi kirjoittaa kommenttiinsa, että edes kiitti. Ja siihen sekin jäi. Että paskaaks tässä. Raavitaan kaikki mieluummin persettä ja ihmetellään, että miksi ei teksteihin tule palautetta. Käsitellään perseen raapimista kuitenkin eri tekstissä. Ettei aivan ala latvaileen tää kirjoittelu.

Nyt muuten tulee tupenrapinat, jos joku tähän vastaa, että hänellä ainakin on tapana kirjoittaa kiitokset, ja niin ja näin antaa palautteen palautetta. Helvetin näsäviisas tai mikälie besserwisser. En minä tätä sinulle ole kirjoittanut! Olet surkea ihminen. Ja luultavasti, todennäköisesti, todella tyhmä.

Pitäisikö vielä jatkaa. En tiedä. Lopetan runoon. Joka ei ole omani, eikä kokonainen. Vaan ote.

Sille kättä käpäjäisin,
vaikk‘ ois käärme kämmenpäässä,
sille suuta suikkajaisin,
vaikk‘ ois suu suden veressä,
sille kaulahan kapuisin,
vaikk‘ ois kalma kaulaluilla,
vielä vierehen viruisin,
vaikk‘ ois vierus verta täynnä.

Hyvää päivänjatkoa sinulle.

Rakkaudella, Y.


Arvostelut

View all user reviews

Käyttäjien arvostelu: 7 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.4  (7)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Palautteiden kirjoittaminen on täysin turhaa. 2017-02-21 20:42:34 Möyjjy
Arvosana 
 
2.5
Möyjjy Arvostellut: Möyjjy    February 21, 2017
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Itse rekisteröidyin koko sivustolle palautteen toivossa. Olen niin itsekriittinen, että tekisi hyvää välillä saada kommenttia ulkopuolisilta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
Palautteiden kirjoittaminen on täysin turhaa. 2017-02-19 19:49:13 T.Johan
Arvosana 
 
5.0
T.Johan Arvostellut: T.Johan    February 19, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Täydet viisi pistettä provosivasta otsikosta jonka takia senkin luin.

Arvostelu ja arvostelu. Mielipiteitä kaikki tyynni. Arvosteluksi se muuttuu silloin kun teksti ylittää tietyn näkemyksellisen tason. Itse en varmaan sitä ylitä mutta toisaalta ei ole koulutustakaan, eikä tarpeeksi kokemusta. Ei haittaa. Täytyypä lukea mainitsemasi nimimerkin arvosteluja. Jos jaksan/ehdin.
Mutta kyllä siitä on hyötyä siitä kun kommentoi tai antaa mielipiteensä tai tykkäyksensä. Saava osapuoli yleensä tykkää (tai ei tykkää, mutta edistystä sekin) ja palautteen antaja tekee edes jonkinlaisen effortin huomioidakseen tekstin jonka ajattelee sen ansainneen.

Hyvä aloitus.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Palautteiden kirjoittaminen on täysin turhaa. 2016-11-29 15:02:15 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    November 29, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei, Yaman. Olet näköjään kyllästynyt samaan asiaan kuin minä. Ja mitä tein? Aloin antamaan palautetta, oikein urakalla. Ja moni seurasi esimerkkiäni.

Lukisin tekstejä useammin ja antaisin niihin palautetta, jos minulla olisi enemmän aikaa. Mutta kelloni väittää joka päivä, että sitä on varattu minulle vain 24 tuntia vuorokautta kohden. Tällä hetkellä käyn täällä jaksoittain, muutaman kuukauden välein, vähän samalla tavalla kuin oma kirjoittaminen menee jaksoittain.

Palautteen antaminen ei vaadi erikoista taitoa. Olen tästä sivustosta lähtenyt liikkeelle, täällä on ihan ensimmäinen tekstini, mitä olen koskaan kirjoittanut. Siinä näkee kirjoitusvirheitä ja muita ongelmia, mistä huomautan nykyään muille kirjoittajille. Täällä voi oikeasti oppia jotain, mutta se vaatii myös palautetta. Joskus vain sekin riittää, että kertoo pitikö kirjoituksesta vai ei. Jos haluaa astua askeleen eteenpäin, kertoo miksi ei pitänyt tai miksi piti. Eikä tarvita paljoa, että astutaan taas seuraavalla tossulla kohti parempaa palautetta.

Ja jos haluaa oikeasti itse kehittyä kirjoittajana, on luettava toisten tekstejä, hyviä ja huonoja! Huonosta tekstistäkin saa paljon irti, kun huomaa mitä ei kannata käyttää, mikä ei toimi, miten teksti kannattaisi jaotella jne.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Palautteiden kirjoittaminen on täysin turhaa. 2016-11-16 12:55:26 TuijaK
Arvosana 
 
4.0
Arvostellut: TuijaK    November 16, 2016

Tulin juuri uutena tälle foorumille ja kyllä, olen juurikin tuo toiseksi viimeisen kappaleesi tyhmä besserwisser ja surkea ihminen! :D Laitoin esille viisi teostani. Meni aika monta päivää, lähes viikko, ennen kuin sain kaksi palautetta tai arvostelua. Olin niistä valtavan iloinen ja vastasin heti molemmille. Toinen sai minulta pidemmät kommentit, ihan siitä syystä, että sain häneltä hiukan kritisoivan (myönteisessä hengessä) palautteen, johon oli helppo tarttua ja pyytää selvennystä. Toinen oli ihana, lähinnä kehuva ja kannustava, joten häntä en osannut kuin kiittää.

On ikävää, jos täällä on sellainen "tapa", että palautteisiin ei reagoida mitenkään. Uskon, että palautteen antajakin haluaa tietää, mitä mieltä hänen mielipiteestään ollaan. Olen kirjoittajana aika kärkäs puolustamaan omia kirjallisia päätöksiäni joskus, mutta se ei tarkoita, etten arvostaisi palautetta. Arvostan paljon. Haluan vain tuoda esiin niitä syitä miksi olen kirjoittanut, niinkuin olen. Siksi minulle kannattaa antaa palautetta, sillä minä vastaan, jos vain hoksaan että sellaista olen saanut.

Mitä tähän mielipiteeseesi tulee, ymmärrän kyllä jos turhauttaa, ja ilmeisesti turhauttaa? Tällainen sivusto on mainio, mutta se ei toimi, jos vuoropuhelua ei synny kirjailijoiden ja palautteiden antajien välille. Palautteet vähenevät ja sitä myöten koko kiinnostus sivustoa kohtaan vähenee. Näin kirjoituksesi tärkeänä mielipiteenä, vaikka olitkin sen kirjoittanut aika provosoivasti. Itselleni siitä tuli vähän apea fiilis, koska tämän luettuani ajattelin laittaneeni teoksiani ihan turhaan tänne, koska ilmeisesti palautteita annetaan aika vähän juurikin tuon vuoropuhelun puuttumisen takia. Kiitos silti mielipiteestäsi, minusta siinä oli paljon tärkeaa ja huomioonotettavaa asiaa ja muutostavoitetta varsinkin kirjailijoille.

Vastatkaa palautteeseen, olkaa kiinnostuneita siitä, mitä ajatuksia teoksenne herättävät. Kehitys tarvitsee vastavuoroisuutta ja oman tekemisensä peilaamista muiden kautta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Palautteiden kirjoittaminen on täysin turhaa. 2016-10-14 19:31:33 Arska
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    October 14, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Onneksi meillä on oikeus ilmaista mielipiteemme, vaikka se ei aina edustaisi sitä yleisesti hyväksi nähtävää suuntausta. Tässä ei nyt sentään edetä vielä poikkeaviin mittoihin, mutta tiettyä agressiota Yaman mielipiteeseensä on asettanut.
Mielenkiinnolla olen tavannut tämän näkemyksen sokkeloissa, joita yksi ehdottomista suosikkikirjoittajistani on esiin asettanut.

Oma näkemykseni eroaa jonkin verran tässä kohtaa. Itse arvostan palautetta suuresti, jopa siinä määrin, että pidän sitä kirjoittajan palkkiona tämän tyylisissä foorumeissa.

Koska pidän Yamanin kirjoittamaa mielipidettä jossakin määrin provosoivana, en malta olla ottamatta kantaa. Toki mielessäni pidän viisaan valtiomiehen näkemyksen: jos provosoidaan, ei pidä provosoitua. No, totta kai pitää! Jollei provosoidu, se on jokseenkin sama kuin kusisi provosoijan muroihin. Sehän olisi jo provokaatio.

Palatakseni vielä tuohon ensimmäisen kappaleen sisältöön, jossa puhut tilastosta. Silläkin uhalla, että tässä nyt tyhmyyteni pulpahtaa täyteen kukkaansa, haluaisin tietää mihin yksittäiseen tilastoon viittaat?

Jätetään toviksi tämä älyllisyysteema ja palataan palautteen antamiseen ja sen saamiseen. Palaute on siis kirjoittajan palkkio. Onnekseni minulla on taloudellinen toimeentulo turvattu toisaalla, joten minun ei palautteellani tarvitse ravita itseäni ja perhettäni. Voisi nälkä tulla ensimmäisen kauppareissun jälkeen hyvinkin joutuisasti.
Muutoin palautetta on mukava saada, ja siitä on jopa hyötyä itsensä kehittämisessä. Kyllä minä uskallan myöntää odottavani palautetta kirjoitelmilleni, jopa ylläpidolta. Tosin yläpito ei kommentoi tekstejäni, ja luulen syyn olevan pienessä väärinymmärryksessä. Ylläpito oli pitkään kiinni omassa kirjallisessa projektissaan. Foorumille pääsi pakkautumaan paljon arvioitavaa tuotantoa, joten ilmoitin, ettei minun vanhoihin kirjoitelmiini tarvitse aikaa tärvätä. Tästä seurauksena ylläpito ei ole kommentoinut kirjoitelmiani enää. Toki syy voi olla siinäkin, ettei tekstiäni kertakaikkisesti voi arvioidakaan.

Käsittelet tyhmyysnäkemystä toistuvasti, joten palataan teemaan. Älykkäänä ihmisenä olet varmaankin muodostanut mielipiteen myös tyhmyydestä, ja sen myönteisistä puolista. Vai onko olemassa myös tilasto, jonka mukaan tyhmyydessä ei olisi myönteisyyttä. Omalta kohdaltani olen ainakin havainnut, kuinka helppoa on löytää itseään älykkäämpää seuraa. Ylivertaisen älykkyyden omaavalla asiassa saattaa olla ylikäymättömiä vaikeuksia.

Pitäisikö jo lopettaa? En tiedä, mutta lopetan runoon, joka on omani ja kokonainen.


Kun vintiltä valo on sammunut,

kai siellä lepakot kuitenkin lentää.

Ajatus nurkkaansa juuttunut on, mutta

päättyy aamunkoittohon haamujen valta.


Mielipide palautteen tarpeettomuudesta sai minut pohtimaan vakavasti vaihtoehtoa, jossa lopetan joutavan kirjoittelun ja keskityn pelkästään palautteen kirjoittamiseen ja jätän novellien laatimisen asian osaavien tehtäväksi.

Lopuksi: Pidän suuresti Yamanin tavasta ravistaa luutuneita mielipiteitä. Erilaisuudessa piilee mahdollisuudet ja uskon meillä Yamanin kanssa olevan jatkossa mukavaa sivuston leppoisassa ilmapiirissä.

Kiitos Y

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
 
View all user reviews
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS