Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Keltaista
QR-Code dieser Seite

Keltaista Hot


Ilma väreili ja päivän kuumin hetki odotti.
Kukaan ei huolestunut siitä, että auringosta valui keltaista. Odotin Nadjaa Kappelin terassilla ja keltaista oli kaikkialla. Lopulta Nadjan siluetti leijui Esplanadilla. Aurinko oli Nadjan selän takana ja lempeä tuuli heilutti lierihattua. Jotta tuuli ei olisi viennyt hattua, oli Nadjan pidettävä siitä kiinni.

Nadjan siluetti muuttui naiskauneudeksi terassin hikisille miehille. Kellohame heilui ja päivän kuumin hetki oli tullut. Nadja istui viereeni päivävarjon alle ja kellohame pulpahti elastisesti. Nuuhkin Nadjan laittamaa hajuvettä ja kosketin mustaa pitsipaitaa, jonka alla hehkui puhtaan silkkinen iho.

- Näin mustapilkullisen keltaisen mäyräkoiran Annankadulla, sanoi Nadja. Koira haukkui ilmassa lentäviä sateenvarjoja. Varjot kiikkuivat puhelinlangalla ja pyrähtivät lentoon. Lensivät sen jälkeen takaisin kahvoistaan puhelinlangalle kiikkumaan. Koira haukkui niitä, jatkoi Nadja.
- Olet saanut auringonpistoksen. Puhelinlangalla oli puluja, eivätkä sateenvarjot lennä. Juo jäävettä, niin kaikki selviää, sanoin minä.

Tuuli lempeästi, mutta siitä ei ollut apua.
Keltaista valui auringosta kadulle ja oli liian kuuma. Kellohame pulpahti. Nadja nousi huolestuneena terassin tuolista. Kuljimme huoneiston viileyttä kohti ja mustapilkullinen keltainen mäyräkoira seurasi meitä. Auringosta valui keltaista. Sitä oli jokaisella kadulla, siitä tuli hyytelöä, joka tahtoi peittää Helsingin allensa.
- Olit oikeassa Nadja, olemme vaarassa.
Nousimme rappukäytävässä Annankadun ylimmän kerroksen huoneistoon turvaan. Parvekkeelta katselimme ihmisten kamppailu keltaista vastaan.

Huoneiston oven alta tulee keltaista.
- Miten meidän käy? Nadja sanoo ja makaa kylmäkääre otsallaan. Tuuletin pyörii barokkisenkin päällä epätoivoisesti. Kaupungin rakennusten kivipinnoilta kaikuu mäyräkoiran haukuntaa ja sateenvarjojen kahinaa.
- Kesän helteet ovat täällä, Nadja sanoo, ja kaikki on keltaista.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Keltaista 2018-07-17 13:01:05 Sambailija
Arvosana 
 
4.0
Sambailija Arvostellut: Sambailija    July 17, 2018
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Nyt helteen paahtaessa tämä tarina osoittaa kyllä mahtinsa. Käytät kieltä sujuvasti, eikä tekstistäsi pistä silmään suuria virheitä. Olisit voinut tuoda vielä enemmän esille vaikkapa kertojan ja Nadjan välistä dialogia, sillä näin lyhyt tarina kaipaisi lisää yksityiskohtia.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS