Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Sadut Iltasatu - ensimmäinen tarina
QR-Code dieser Seite

Iltasatu - ensimmäinen tarina Hot

Tarina I

Syntyipä kauan sitten korppi, joka sai tehtäväkseen kuulla kaiken, nähdä kaiken ja tuntea kaiken. Se oli nöyrä ja uskollinen eikä koskaan tehtäväänsä kyseenalaistanut.

Kuluivat vuodet, vuosikymmenet ja lähes iäisyys. Korppi oppi elämästä, syntymästä ja kuolemasta. Se oppi näkemään tekojen, ilon, surun, rakkauden ja vihan taakse. Se oppi niin paljon, että se oli jo lähes liikaa. Ja eräänä päivänä se päätti, että nyt saa joku toinen ottaa tuon tehtävän hoitaakseen.

Korppi nousi siivilleen ja lensi niin ylös, kuin vain pääsi. Se lensi niin korkealle, ettei se enää nähnyt tai kuullut mitään muuta, kuin yötaivaan ja sen rauhan. Korpin mieli hiljentyi ja sydän tyhjeni polttavista tunteista. Ja se liiteli hiljaa yössä ja sen oli hyvä olla.

Mutta koska maailma tarvitsi yhä hiljaista tarkkailijaa – ei tuomaria, kuningasta tai keisaria vaan viisasta opasta – niin nappasi tuuli korpin pyörteeseen ja heitti sen ympäri, niin että korpin pikimustasta höyhenpuvusta irtosi sulka, joka leijaili hiljalleen kohti maata.

Korppi katosi yöhön. Eikä sitä koskaan enää nähty tai kuultu. Mutta pikimusta korpinsulka laskeutui halki taivaan, aina maahan asti. Ja mukanaan sillä oli kaikki se tieto, viisaus ja ymmärrys, joita korppi oli kantanut mukanaan. Nyt tarvittiin vain joku löytämään tuo sulka ja ottamaan sen omakseen.

Ylläpidon palaute

 
Iltasatu - ensimmäinen tarina 2017-03-12 11:08:04 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 12, 2017
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Kipinä!

Kiva ajatus! Sellainen mytologinen, sadunomainen ja suoraviivainen!

Jäin kuitenkin miettimään muutamia juttuja. Keneltä korppi sai tehtävän? Mielestäni se on tärkeä juttu erityisesti saduissa. Se luo pohjan koko sadulle ja tekee maailmankuvasta kouriintuntuvamman.
Toiseksi se, että mikä on lähes liikaa? Mistä sen huomaa? Miten se vaikuttaa korppiin, ja miksi se ei halua oppia enempää? Nämäkin on tärkeitä juttuja.

Ja hieman tuohon tehtävänantajaan liittyen se, että miksi juuri tuuli kurmootti korppia?

Eli kiva ajatus ja sujuva kerronta, joka hieman kärsii yksityiskohtien puutteesta. Hyvää työtä kuitenkin!
Kirjoitat sujuvasti ja äidinkielellisesti hyvin! Pituutta voi olla hieman lisää!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS