Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Sadut Tarina hiirestä ja rakkaudesta
QR-Code dieser Seite

Tarina hiirestä ja rakkaudesta Hot

Ränsistynyt talo, vanhan villiintyneen puutarhan keskellä. Siellä minä asun, talon puulaatikon vieressä olevan halkopinon takana. Jaa, ai kuka minä olen? No. Antakaas lapsoset, kun kerron tarinan Neito Hiirulaisesta, kauniista naisesta, jonka turkki kiilsi hopeana ja jonka hännän päässä kimmeltele pienen pieni timantti.

Neito Hiirulainen saapui kerran tänne maalle kylään. Kaikki kunnioittivat häntä, jopa minä, nuori tallirenki. Sain tehtäväkseni vartioda Hiirulaisen torakkaratsuja, sillä neidin piti ainoastaan poiketa emännän puheilla. Minä viisaana pikkupoikana en kysellyt turhia, vaan suin ratsut ja asetuin vartioimaan.

Pienen hetken päästä Hiirulainen tuli vaaleanpunainen harsohuntu silmillään ovesta ulos. Neito vilkaisi minua ja voi pojat, se oli rakkautta ensisilmäyksestä. Nostin hattuani ja suin hieman viiksikarvojani vaivaantuneena. Hiirulainen hymyili minulle ja ojensi valkoisen hanskan peittämän kätensä. Tartuin häntä kädestä ja hymyilin. Neito kysyi nimeäni ja vastasin hänelle:
"Sanokaa vain Noaksi."

Me nousimme tammenterhovaunuihimme ja matkasimme kohti etelää.

Niin... Se oli tarina siitä, kuinka tapasin vaimoni, sillä totta totisesti kautta harmaiden viiksikarvojeni me menimme naimisiin!

Mutta nyt, tiedät kuka olen. Kai tiedätkin?

Ylläpidon palaute

 
Tarina hiirestä ja rakkaudesta 2015-06-17 09:16:11 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 17, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka neito!

Kiva kun joku tekee satuja! :D Vähän on nyt lyhyt kyllä, mutta todella satumainen!

En oikein osaa antaa tälle muuta palautetta, kuin että torakoita olisi voinut kuvailla hieman tarkemmin, sillä lapset tykkäävät hitusen jännittävistä jutuista :D
Kaikki sujui jotenkin helposti. Saduissa, kuten muussakin kaunokirjallisuudessakin, tulisi olla konflikteja. Tässä ei ollut. Kilpakosija, joku paha ötökkä, kamppailua että pääsee naimisiin. Taistelua, pakoa, kohisevaa jännitystä ja uljaan voitokas loppu. Tässä ei nyt ollut konfliktia.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Tarina hiirestä ja rakkaudesta 2015-06-15 18:20:13 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    June 15, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukava pieni tarina. Hyvin kirjoitettu ja selkeä sadun tenho. Kielioppi- tai kirjoitusvirheitä en huomannut. Osasit luoda hyvän sadunomaisen tunnelman ja minusta tämä henki juuri oikeanlaista lapsenomaista kerrontaa, kuin saduissa tulee ollakin. Ainoa, minkä koin miinuksena oli se, että tämä tarinahan jää liian lyhyeksi. Onhan tässä minimalistisesti mukana novellin päärakenteet, mutta turhan lyhyt ja lukijalle turhan paljon avoimia kysymyksiä jättävä. Mitä Hiirulainen teki siellä paikassa, miksi kertoja lähti Hiirulaisen matkaan, miten he loppujen lopuksi päätyivät naimisiin, miksi heillä oli niin kiire... Mutta mukava tarina ja toivon näkeväni tälle vielä jatkoa... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS