Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Noorin Arkki - Minuuttinovelli
QR-Code dieser Seite

Noorin Arkki - Minuuttinovelli

He olivat odottaneet kaksi päivää ja yötä. Kuuma aurinko porotti hikeä otsalle. Vuoret halkeilivat ja kuiva autiomaa lohkeili pinnoiltaan. Autiomaa oli täynnä jätettä. He tarkkailivat kannelta, toivoen edes jotain liikettä. Myöhemmin lintu liisi korkealla taivaalla, se piti outoa ääntä ja kierteli kehää. Lintu teki valehyökkäyksiä. Noor otti varsijousensa valmiiksi ja lintu syöksyi hänen poikaansa kohti, se räpytti villisti siipiään ja raateli kynsillään. Kuului värähdys ja vaimea tömähdys. ”Näytä!” Noor komensi ja juoksi paikalle. Poika otti paitansa pois, hänen niskaansa ja olkaansa oli tullut viiltohaavoja. Noor vilkaisi niitä ja laittoi puhdistusainetta. Hän perkasi kummallisen linnun, sen vatsa oli täynnä muoviroskaa. Heidän aterioidessaan Noor luki heille otetta zarathustralaisista puheista. Hänen lapsensa tiesivät, että kirja oli jostain 1800-luvun loppupuolelta, eikä se edustanut heidän vakaumuksiaan. He kuuntelivat puheita lasittunein silmin ja haukotellen. Ilta alkoi sarastaa. Noor kehotti lapsiaan menemään kannen alle. Hän katsoi kiikareillaan. ”Vihdoin! Johan tätä on jo tarpeeksi kauan odotettu!” hän huusi toiveikkaana yläkannelta. Massiivinen paineaalto rysähti laivan perään ja kylkiin. Kuului rusahtelua ja luiden katkeamista. Hän menetti tasapainonsa ja todisti elämänsä kamalinta kakofoniaa. Laiva työntyi vauhdilla eteenpäin ja keinui liikkeessä. Seuraavana aamuna Noorin silmänaluset olivat mustina ja iirikset verestivät. Tytär oksenteli kannen reunan ylitse. Hänen isänsä katsoi häntä uteliaana, mutta päätti olla kysymättä mitään. Myöhemmin heidän isänsä lypsi nautoja ja pienet vasikat seurasivat miehen liikkeitä. ”Olen pahoillani” mies surkutteli anelevasti. Vasikat tuijottivat häntä nääntyvillä silmillään. Hän kantoi maitoa ja sivusilmällään huomasi, että hytin ovi oli auki. Noor astui sisälle ja petasi poikansa petiä. Hän havaitsi kuivuneita tahroja, joista erittyi voimakasta hajua. Hän jähmettyi paikoilleen ja arvasi mistä oli kyse. Noor palasi pikaisin askelin takaisin kannelle ja laski maitoämpärin. Hän otti vauhtia ja iski nyrkillä poikaansa. Hän jatkoi potkimalla Rabboa kylkiin ja kirosi zarathustralaisuuttaan. Ellinor kirkui ”Ei! Älä koske häneen!” ja yritti lyödä isäänsä. Noor kääntyi ja läimäisi häntä avokämmenellä. Poika alkoi yskiä rajusti ja nieli irronneita hampaitaan. Noor murtui kyyneliin. ”En tehnyt tätä kaikkea sitä varten, että te kaksi saisitte noin helvetin tyhmiä ideoita!”
”Me voimme uudelleen kansoittaa tämän maan!” Ellinor intti. Hän piti kämmenellään poskeaan. ”Oletko menettänyt järkesi? Te olette vittu hulluja molemmat” Noor huusi hänelle sylki lentäen. Jostain kuului valtava rysähdys, he horjahtivat ja laiva lakkasi liikkumasta. Noor katsoi laidan ylitse, mutta hänen oli vaikea erottaa massasta mitään. ”Älä tee mitään hätiköityä, odota tässä!” Noor komensi ja kiiruhti alakannelle ja avasi oven. Valoa tulvi sisään ja portaiden alapäästä alkoi kuulua kaikuvaa kavioiden kopsetta, musta ori lähestyi keltaiset pupillit hehkuen turpa kuolassa. Hevonen hirnui ja nousi takajaloilleen. ”Iisisti poika” Noor levitti käsiään rauhoittaakseen. Hän astui portaita rauhallisesti alemmas. Pimeydestä kaikui mässäyksen ääntä ja verilammikko valui hitaasti, imeytyen ja värjäten lattiaa tummaksi mahongiksi. Ori sylki verta ja yritti purra häntä. Noor kompuroi portaita pitkin takaisin kannelle. ”He ovat päässeet sisälle! Eläimet ovat sairastuneet!” hän ilmoitti ja telkesi alakannen luukun. Rabbo heitti maidot hänen päälleen ja syöksyi isänsä kimpuun. Pojan hampaat upposivat syvälle lihaan. Noor ulvoi kivusta ja takoi nyrkillään Rabboa kylkeen. Hän tarttui poikaansa kaulasta ja puristi voimalla. Ellinor kiljui ja hakkasi isäänsä. ”Päästä irti!” hän vaati. Noor tarttui Ellinoria kädestä ja paiskasi hänet sivuun. Ellinor horjahti ja löi päänsä kaiteeseen. Poika rimpuili voimakkaasti maassa, hänen kasvonsa menivät sinertäviksi. Lopulta hänen kehonsa antoi periksi. Noor nousi hänen päältään ja vaipui shokkiin. Alakantta vasten kuului nyt voimakasta jyskettä, ovea vasten taottiin kuin kuumaa rautaa. Rabbon keltaisesti liekehtivät pupillit paljastuivat avautuneiden silmäluomien takaa. Pojan keho alkoi kouristelemaan ja hän sätki kuin kala kuivalla maalla. Noor havahtui ja latasi joustaan. Rabbo nousi lattialta luikerrellen kuin käärme. Hän meni Ellinorin luokse, nosti tämän maasta ja levitti siipensä. Noor tähtäsi häntä verestävillä silmillään. ”Et ole poikani! Ja ette mene minnekkään!” mies jyrähti. Kuului jälleen värähdys, Rabbo nappasi nuolen lennosta ja katkaisi sen. Hän räpytti siipiään ja hyppäsi kannen reunan ylitse Ellinor käsivarsillaan. Mies heitti povitaskussa säilyttäneensä kirjan heidän peräänsä ja tilitti katkerana ”Haluan, että lapsenne syntyy kuolleena!” Alakannen ovi lensi saranoiltaan. Musta ori kiihdytti laukkaan keltaisena hehkuvine pupilleineen, vasikoiden heleän sävyinen ammuminen seuranaan. Noor paiskasi jousensa ja kirkui kauhun sanelemana.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Noorin Arkki - Minuuttinovelli 2024-02-01 00:53:07 lukeva33
Arvosana 
 
0.5
lukeva33 Arvostellut: lukeva33    February 01, 2024
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Sanon suoraan etten ymmärtänyt tästä yhtään mitään.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
Noorin Arkki - Minuuttinovelli 2024-01-26 16:58:02 Oriodion
Arvosana 
 
2.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    January 26, 2024
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Epäilen, että tässä on jokin konteksti mihin en osaa kertomusta asettaa. Jotain Nooan arkkiin liittyvää ehkä? (Vaikka tuolla on 1800-luvun kirja ja muovijätettä, niin ei nyt ihan niissä ajoissa kuitenkaan olla.) Nyt en ihan ymmärrä, mistä tässä on kyse, mutta ehkä se johtuu siitä että joku taustatieto puuttuu.

Teksti sinänsä on ihan hyvää, alku esimerkiksi maalaa hyvin tuollaista kuvaa karusta autiomaasta. Mutta kaikki tulee vähän pötkönä, kappalejaot helpottaisi lukemista.

Nämä minuuttinovellit on vaikeita. Tämän jaksoi kuitenkin helposti lukea, kun oli lyhyempi kuin se edellinen tekstisi, niin se ei vielä niin haitannut, että ei ymmärtänyt ihan kaikkea.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS